Herkes dertlerini yazsın

Ailem fazla baskıcı. Beni özel okula gönderdikleri için bütün derslerime karışabileceklerini düşünüyorlar. Bütün ödevlerimi zorla yaptırtıyorlar. Ne kadar ders yapacağıma da kendileri karar veriyorlar. Derslerimi aksatınca ve onların isteği şeyleri yapmayınca sinirlenip beni psikoloğa götürmekle tehdit ediyorlar. Genelde onları kızdırınca telefon ve bilgisayarımı hiç bulamayacağım yerlere saklıyorlar. Arkadaşım yok. Covid-19'dan sonra dışarı çıkıp sosyalleşmeye korkar oldum. Bütün bu aile baskısı benim özgüvenime çok büyük zarar verdi. Yani tamam benim iyiliğimi istiyorlar, ileride kötü bir mesleğe sahip olup da sürünmemi istemiyorlar, bana çok değer veriyorlar, maaşları az olmasına rağmen beni 6 yıldır özel okula gönderiyorlar ama işlerime bu kadar fazla karışıp bana baskı yapınca da onlardan nefret ediyorum ve bu beni çok üzüyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Ailem fazla baskıcı. Beni özel okula gönderdikleri için bütün derslerime karışabileceklerini düşünüyorlar. Bütün ödevlerimi zorla yaptırtıyorlar. Ne kadar ders yapacağıma da kendileri karar veriyorlar. Derslerimi aksatınca ve onların isteği şeyleri yapmayınca sinirlenip beni psikoloğa götürmekle tehdit ediyorlar. Genelde onları kızdırınca telefon ve bilgisayarımı hiç bulamayacağım yerlere saklıyorlar. Arkadaşım yok. COVID-19'dan sonra dışarı çıkıp sosyalleşmeye korkar oldum. Bütün bu aile baskısı benim özgüvenime çok büyük zarar verdi. Yani tamam benim iyiliğimi istiyorlar, ileride kötü bir mesleğe sahip olup da sürünmemi istemiyorlar, bana çok değer veriyorlar, maaşları az olmasına rağmen beni 6 yıldır özel okula gönderiyorlar ama işlerime bu kadar fazla karışıp bana baskı yapınca da onlardan nefret ediyorum ve bu beni çok üzüyor. Ne yapmamı önerirsiniz?

Psikoloğa götürmekle tehdit etmek mi? Hayatımda duyduğum en tuhaf tehditlerden olabilir. Psikoloğa gitmek kötü bir şey değil ki. Hem sizi rahatlatır. Baskı konusuna gelirsek. Dediklerini yapmadıkça ya da geciktirdikçe daha çok baskı yapacaklar muhtemelen. Bence derslerinizi onlara söyletmeden yapın. Hem onlar sinirlenip üzerinizdeki baskıyı arttırmaz hem de başınızda sürekli çalış diyen biri olmadan daha rahat çalışırsınız. Bir süre sonra mola vermenize, bilgisayara bakmanıza da izin vereceklerdir.

Sınav derdi, okuldan atılma, itirafa uğrama, 10 senelik arkadaşının seni satması. Günüm boş boş tiktoğa bakmak ile geçiyor bir arkadaşım var oda kuşum limon.
Aslında bir insana kötü bir davranış sergilediğinde hayvan veyahut hayvan oğlu hayvan deriz ama bilmeyiz ki insanın yaptığı kötülüğü hayvan yapmıyor. Ne güzel bir arkadaşınız var.
Bilgisayarım kötü ayrıca hep namaz kılmayı unutuyorum bu beni çok üzüyor.
Üzülmeyin benim de kötü sayılır. Meslek sahibi olunca daha iyisini alacağım diye düşünürseniz hayata olan bağlılığınız ve çabanız artabilir. Umudunuzu asla kaybetmeyin.
Allah'a inanmıyorum. Ailem bilmiyor ve ramazanda oruç tutmayacağımı söylemek istiyorum şimdiden beynimi kurcalıyor bunlar. Öff.
Ne zamandan beridir inanmıyorsunuz? Sizi dinden uzaklaştıran sebep ne?
"Şey, ne oldu bütün hayaller? Hepsi suya düştü ama boğuluyorum bir ben."
Dün benim de bir tane hayalim suya düştü. Yapacak bir şey yok hocam. O gemi bazen geliyor bazen de gelmiyor.

Bir çok derdim var ama en kötüsü ağır şanssızlık. Hatta şu an aşı sırası beklerken yazıyorum, 6 kişi olmadan yapmıyorlarmış, az önce 5 kişiyken bir çiftin acil işi çıktı ve sabahtan beri 3 kişi bekliyoruz. Bunun yanında leş geçen sınavlarım, zaman geçirmek için çıkan kız arkadaş, var daha çok.

Son düzenleme:
Hocam Unity'deki prefabları kullanırken kafam patlıyor. Hayır bir tane prefab koyuyorum üstüne kullandığım objeleride prefab yapıyorum sonra destroy diyorum olmuyor. Yakında monitörü kıracağım galiba.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı