Herkes Windows 11'de yaşadığı bugları yazsın

Görev çubuğunun rastgele yerlerinde normalde sağ alttaki ikonlara imleci götütürken çıkan yazılar çıkıyor. Mesela mouse imlecini sağ alttaki ses kısmına götürünce aygıt bilgisi ve ses yüzdesi çıkıyor. O çıkan yazılar görev çubuğunun her yerinde çıkabiliyordu bazen mouse imlecini götürünce. Bir de A1 Türkçe çeviri vardı bir yerde ama ssi kaybettim.
 
5 günlük deneyimde yaşadığım sorunlar. Temiz kurulumla ve ses sürücüsüne kadar güncel her şey. Nihai sürüm kullanıyorum ve bilgisayarım %100 Windows 11 destekliyor.

- Boot ekranı açılış ekranından sonra Windows 11 açılmaması siyah ekranda kalması.
- Görev çubuğun sağında hoparlör simgesin olduğu kısayol penceresine açılmaması.
- Görev çubuğun sağında hoparlör simgesin olduğu kısayol penceresinde Bluetooth simgesine tıklayarak Bluetooth açmaya çalıştım tepki vermedi sistem ayarlardan açmıştım.
- Görev çubuğu yenilenmesi, yani yanıp sönüyor gibi oluyor ara sıra.
- Windows 11 animasyonlar ağır çalışması, bir şeyleri sürüklemek taşımak zorlaşması.
- Açılış süresi normal kapanış süresi uzun sürüyor gibime geldi 20 saniye gibi sürede kapanıyor bekletiyor beni.
- Edge'de yeni sekme açınca kısa süreli bir tarayıcıda donma yaşıyordum.

Çoğu problemi bilgisayarı açıp kapatarak çözdüm ara sıra açılınca yeni şeyler çıkıyor karşıma. Her gün bilgisayarı açınca bakalım bugün hangi problem çıkacak diye inceliyorum. :) Yaşadığım problemleri yeniden başlatmayla çözüldü yani sürekli tekrarlamadı. Ama insanın tam ihtiyaç zamanı tıkladığı şeyler bazen tepki verip açılmaması kötü. Bakalım siz nasıl bug yaşıyorsunuz.

Belki Windows 11 kurmak isteyenler için fikir olmuş olur konu. Herkeste aynı bug olacak değil ama bazı yaşadıklarım bugların ortakları vardı sosyal de. Belki daha fazlası ve ortaklarım sayısı fazla olabilir. :)

- Ara sıra takvime bakmak istediğim zaman hunharcasına basmama rağmen açılmaması.
- Görev çubuğunda yer alan simgelerin üstünde bir miktar kalınca fareyi sol tarafa çekince yazısının kalması.

Onun haricinde bir sorun yaşamadım. Gayet memnunum açılış hızı ve sesli not alabilme özelliği harika olmuş.
 
1634667951751.png
 
Şarj %100 olduğunda ekran gidip geliyordu bir ara, masaüstüne resim attığımda da arka plan yapıyordu. Ara sıra ses simgesi kafayı yiyordu bir de, ses açıkken kapalı falan gösteriyordu fakat şu anda bunların hepsi düzeltildi sanırım.
 

Geri
Yukarı