Herkes zengin

• Konuyu başlatan l1l
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 47
  • Görüntüleme 4.788
Bin lira aslında aman aman bir şey değil çok cüzi bir para miktarı da. İşte malum bu şartlarda aşırı pahalı geliyor göze.

Kişinin öncelikleri, yaşam tarzı, karakteri, hobisi, ailesi gibi bir sürü etken var. Herkes önceliğine mutlu olacağı şeye para harcar. Bunlar sizin önceliğiniz olmadığı için size tuhaf geliyor olabilir.

Son düzenleme:
@l1l olaya çok kendi pencerenizden bakıyorsunuz. Süslenerek, makyaj yaparak dışarı çıkıp arkadaşlarıyla gezmeyi seven bir kıza nasıl makyaj malzemesi niye alıyorsun onlara bu para verilir mi demiyorsak aynı şekilde bunlar yerine işini yaparken veyahut okula vesaire git gel yaparken müziği rahatça, güzelce, çevresinden rahatsız olmadan dinlemek isteyen biri de aynı şekilde o ürüne para verebilir. Bana göre de dışarıda Starbucks´a gidip bir kahveye 18₺ vermek mantıklı değil ama sana göre mantıklı olabilir çünkü sen olayın muhabbetindesindir ve kahve de o sırada bir etkendir. Adam bunu 10 ay ayda 5 kere yapmak yerine 1000₺ verip gidip kendine bir kulaklık alıp atıyorum Discord üzerinden arkadaşlarıyla her ay 5 kere 5 saatliğine arkadaşlarıyla konuşmayı tercih ediyordur anlatabildim mi? Bir bilgisayar mühendisi gidip de bir bilgisayara 100.000₺ veriyor diye normal biri vermek zorunda değil, sen arabadan zevk alıyor araba üzerine hayal kuruyorsundur ve gider 100.000₺´yi arabaya verirsin. Ben giderim onunla ekipman alırım fotoğraf makinesidir, uçan gözdür. Dünya üzerinde 8 milyara yakın insan yaşıyor ve her birimizin farklı ihtiyacı, zevki var.

İnsanlar kendilerini mutlu eden şeylere para harcayabilmeli. Ülkemizde bu durum biraz zor. Birçok kişi para biriktirip veya taksitlendirip bu ürünleri alıyorlar. Örneğin herhangi bir maddi gelirim yok devlet bursum dışında öğrenciyim ailemden herhangi bir destek almadan 20 bin TL'lik setup kurabildim. Bunu yapmak için 4 yıl her yaz günlük işlerde çalıştım. Yani zengin değilim 😅

Yakında 2200 TL'lik kulaklık alacağım fakat ben o parayı 2.5 yılda yazın tatil yapmayıp 13 yaşımda babamın çalıştığı iş yerinde çalışarak kazandım. Ben zengin değilim sadece birikim yaptım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı