Herkese önerdiğim Windows masaüstü kullanım şekli

Çöp kutusu bile yok bende.
 
Merhaba. Ben çok uzun zamandan beri, 2007 yılından bu yana yani bilgisayara Windows XP ile başlamış biri olarak, masaüstünde her zaman şu sıralamayı kullandım;
Eki Görüntüle 1957384

Bu kullanım şekli, benim teorime göre insanların kullanabileceği en kolay ve en hızlı masaüstü kullanım stilidir. Bilgisayar kısmı en başa gelirken, geri dönüşüm kutusu hemen ikinci sırada yer alır. Akabinde belgeler kısmı üçüncü sırada yer alır. Ondan sonra hiçbir zaman kullanmayacak olsak bile, sırayı dengeleyen ve sıraya nostaljik bir süs veren Internet Explorer'ın kısayolunu koyuyoruz... Ondan sonra Google Chrome ve Firefox... :)

Diğer insanların masaüstü kullanım şekillerine baktığım zaman, karmon çorman sırasız ve darmadağınık. Bu benim kendi tasarımım olduğuna inanıyorum. Benim gibi bu şekilde sırayla masaüstünü kullanan var mı? Bu konuyu buraya açma sebebim, bu sıralamanın tüm Windows sürümlerinde geçerli olması. Yani örneğin Windows 10 bölümüne açarsam da anlamı olmayacak çünkü insanlar; "bunu sadece Windows 10'da mı yapmalıyız?" diyebilirler. Saçma olurdu o yüzden.

Şahsen bu hipotezimi Microsoft firmasına da iletmeyi düşünüyorum. Buna ben "Windows easy recommended default" adını veriyorum. Masaüstü kullanımındaki, en temel ve en gerekli şeylere en hızlı ve rahat ulaşılabilmesi anlamına geliyor.

Bende bu tarz "bu bilgisayar, geri dönüşüm kutusu, internet tarayıcısı, oyunlar" sıralamasını kullanıyorum ve öneriyorum.
 
buda benimki agalar
 

Dosya Ekleri

  • 16962513669718933891985931303162.jpg
    16962513669718933891985931303162.jpg
    159,5 KB · Görüntüleme: 22
Bence en güzeli, en doğrusu benimkibdemenin bir mantığı yok ne de olsa herkesin zevki farklı

benim düzenime göre masaüstü boş olacak, görev çubuğunda sık kullanılan pragramlar ve başlat menüsünde de diğer programlar olacak.

tabii ki herkesin zevki farklı olabilir.
 
En iyisi sag ust köşede bu bilsayar yanindada çöp kutusu bu bilgisayarin altinda chrome oyunlar klasoru denetim masasi vb. Soldada bazi uygulamalar steam vb. Ve buyuk simgeler
 
You were so close, but unfortunately not enough.

Alışık olmadığınız için bazılarınıza bu durum ters geliyor olabilir ancak emin olun, şu an alıştığınız masaüstü düzenine kıyasla, bu yeni alıskanlıkta çok daha rahat edeceksiniz.
Hocam sanırım otistikliğiniz bir isimden daha fazlası.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı