Herkeste mi iyi bir sistem var?

Şimdi soru biraz garip gelebilir ama anlamadığım bir şey var. Eskiden insanların PC'leri olmazdı, oyunları açmazlardı fakat şu an nereye baksam herkesin bir RTX 2060'ı var.
Ben mi çok eskidim yoksa insanlar çok mu zenginleşti?
Eskiden iyi sistemleri görme imkanımız çok yoktu çünkü sosyal medya bu kadar yaygın değildi ancak şimdi biri ışıklı mışıklı bir sistem toplayınca hemen internette bunu beyan ettiği için varlığından haberimiz oluyor. Sadece eskiden bu kadar çok insanın iyi sistemi olduğunu göremiyorduk ancak şimdi tüm dünya sosyal medyada.
 
@443652 Nasıl FPS artırılır diye konu açayım. Odyssey/Valhalla 2K çözünürlükte nasıl ultra 144 FPS oynanır? :D

Neyse kendi fikrime göre konuya cevap vereyim. Çoğu kişi hâlâ 1080P çözünürlükte oyunları oynuyorlar, bu çözünürlük de 2006 ya da 2007 yıllarında hayatımıza girdi. Bu kadar uzun süredir kullanılan bir çözünürlük olduğu için yeni nesillerdeki ekran kartları oyunları orta seviyedeki sistemlerde bile ultra detaylarda açabilmeye başladı. Çoğu kişide de ultra takıntısı yok, 4 yıllık GTX 1060'ı olan kişiler bile hâlâ bu çözünürlükte yeterli ayarlarla oyun oynayabiliyorlar.
Katılıyorum. Günümüzde oyunculuğun %60'ından fazlası (daha da fazla olabilir) 1080P üzerinden devam ediyor ve @Yararsız Üye hocamın da dediği gibi ultra ayar takıntısı yok insanların. Sadece akıcı bir şekilde oynamak amaçları. Örneğin Benim 8.5-9 senelik PC'yi hala upgrade etmedim mesela. Üzerinde i7 4770 ve GTX 770 var. 1080P'de rahatlıkla yetiyor. Sadece bir kere sistemde sorun yaşadım onun dışında yaşamadım. Saat gibi çalışıyor.
 
(...) Benim sorduğum forumlardaydı.
Hayır, sadece sistemlerini paylaşıyorlar.

Buna ek olarak da alışılagelmiş standardın az/çok üzerinde sistemi olan herkesin maddi durumu, diğer insanlara nazaran ortalamanın az/çok üzerinde olacak diye bir kaide yok; bundan dolayı forum sitelerindeki belirli bir kitleyi göz önünde bulundurarak bu tip garip gözlemlerde bulunup da "herkes zengin, herkesin RTX ekran kartlı sistemi var" diyerek geneli kapsayan absürt bir çıkarımda bulunmamalısın.

Işıklarda geçen birkaç BMW'yi, sözde ekonominin iyi (?) olduğuna dair bir tür kanıt, örnek olarak gösterenlerin söylemlerini andırıyor maalesef lâkin işin aslı öyle değil işte.
Düşündüğünün aksine, insanların büyük bir bölümü zengin değil ve iyi sistemler kullanmıyorlar.
 
Eskiden iyi sistemleri görme imkanımız çok yoktu çünkü sosyal medya bu kadar yaygın değildi ancak şimdi biri ışıklı mışıklı bir sistem toplayınca hemen internette bunu beyan ettiği için varlığından haberimiz oluyor. Sadece eskiden bu kadar çok insanın iyi sistemi olduğunu göremiyorduk ancak şimdi tüm dünya sosyal medyada.
Hem eskiden günümüzdeki gibi kasa tasarımları yoktu ve genelde PSU üstte yer alırdı ve IDE HDD'leri bağlamak için Kalın IDE kabloları kullanırdık.
 
Hayır, herkeste iyi bir sistem yok mesela benimki orta seviye bir sistem eski bilgisayarımda Minecraft oynarken fanlar uçuşa geçmiş gibi çalışıyordu ve çok ısınıyordu o kadar kötüydü yani.
 
Bizim de durumumuz mükemmel değil. Laptopumu kampanyadan 5K gibi bir fiyata aldım. Şimdi muadil masaüstü 6-7k. Daha çok bu pandemi bozdu gibi.
 
Millet 100GB'lık oyunda 60FPS alma derdinde ben 3GB'lık oyunda 10FPS alma derdindeyim tabii açılırsa. Keşke elinizdekilerin değerini bilseniz...
 
Ah bee zamanında sabahlara kadar metin2 oynayıp won kasıp satmıştım. Saatlerce o ejderin önünde kaç kez sıra beklediğimi ne siz sorun ne ben söyleyim. 5 bin lira kasıp ilk pc'yi alışımda ki o mutluluk. Şuan aynı sistemin 15 bin lira olması da cabası. Tabii ki ben sizden daha çok isterim herkesin bir sistemi olsun ama yemin ederim bin liralık laptopumda ben daha mutluydum. Pubg girerdik 4 kişi bulurduk direk. Şimdi rdr2 oynayalım diyorum kimsenin sistemi yetmiyor tek başıma oynuyorum. Rust oynayalım diyorum kimsenin sistemi yetmiyor gene tek oynuyorum, oynayabilecek tek arkadaşım var o da askerde. Kamu spotu gibi oldu "sistem toplamak pişmanlıktır..." .
 

Geri
Yukarı