Steam Hesabının çalınması

Makaleler
9
Yer
İstanbul, Türkiye
Normalde ben bilinçli bir kullanıcıyımdır, öyle her linke tıklamam ve resmi kaynaklar dışında oyun veya uygulama yüklemem. Discord'da jack işte hocamızın hesabı çalınmış ve hiçbirimizin haberi bile yoktu. Baktım sunucuda "Steam 50 USD gift" gibisinden bir link yollamış, ben de o linke tıkladım ve resmi Steam'in giriş sayfası ile aynı bir sayfa karşıma geldi ve ben de hesap bilgilerimi girdim. Hemen bir virüs taraması yaptım ve sorun bulunamadı deyince rahatlamıştım. 16 Ocak günü akşam e-posta hesabıma bir baktım ki telefon numarası, e-posta ve Steam Guard kaldırılmış. Steam destek ile mevcut e-posta adresim üzerinden iletişime geçtim ve bana Steam Destek :: Sahiplik Kanıtının Sağlanması burada ki istenen bilgileri paylaşmamı istediler. Bilgileri yolladım ve sonra bana ilk e-posta üzerinden talep açın yoksa hesabınızda değişiklik yapamayız dediler. Ben de hemen ilk e-posta üzerinden talep açtım ama halen cevap yok. Ne yapmalıyım?

Ekran görüntüsü 2025-01-18 151316.png

Normalde ben bilinçli bir kullanıcıyımdır, öyle her linke tıklamam ve resmi kaynaklar dışında oyun veya uygulama yüklemem. Discord'da jack işte hocamızın hesabı çalınmış ve hiçbirimizin haberi bile yoktu. Baktım sunucuda "Steam 50 USD gift" gibisinden bir link yollamış, ben de o linke tıkladım ve resmi Steam'in giriş sayfası ile aynı bir sayfa karşıma geldi ve ben de hesap bilgilerimi girdim. Hemen bir virüs taraması yaptım ve sorun bulunamadı deyince rahatlamıştım. 16 Ocak günü akşam e-posta hesabıma bir baktım ki telefon numarası, e-posta ve Steam Guard kaldırılmış. Steam destek ile mevcut e-posta adresim üzerinden iletişime geçtim ve bana Steam Destek :: Sahiplik Kanıtının Sağlanması burada ki istenen bilgileri paylaşmamı istediler. Bilgileri yolladım ve sonra bana ilk e-posta üzerinden talep açın yoksa hesabınızda değişiklik yapamayız dediler. Ben de hemen ilk e-posta üzerinden talep açtım ama halen cevap yok. Ne yapmalıyım?

Eki Görüntüle 2401369

Biraz bekleyin dönüş yaparlar, sizden bilgiler istiyorlar doğru verirseniz hesabı alırsınız. 50 doları kim verecek de tıkladınız ki.

50 doları kim verecek de tıkladınız ki.

Diyorum ya normalde ben bilinçli bir kullanıcıyımdır, öyle her linke tıklamam ve resmi kaynaklar dışında oyun veya uygulama yüklemem. Fakat bir anlık nasıl diyeyim işte gerçek sandım ve ne yazık ki linke tıkladım.

Geçmiş olsun ben öyle bir kullaniciyim ki resmi sitelerden bile şüphe ediyorum bazen ve tüm hesaplarımda 2 adımlı doğrulama her türlü güvenlik var bundan sonra dikkat edin 50 doları kim verecek bedavaya.

Bunu bu ara yapıyorlar. Aynı mesaja benzer bir mesajı bir arkadaşımdan almıştım ama hemen tıklamadım çünkü dolandırıcı mesajı olduğu çok belliydi. "Hesabımı çaldırdın?" gibisinden mesaj attım hatta. Hangi site olursa olsun sizden bilgi istiyorsa domain'e dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı