Çözüldü Sayısal Hesap makinası ile kök alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
2025 sayısını elde etmek için hangi sayının kökünü almam gerektiğini gösteren bir hesap makinasını fonksiyonu var mı? 45'in karekökü 2025 ama sınav esnasında uğraşa uğraşa bulmak istemiyorum 45'i.

Çözüm
Karekök işareti o işe yarıyor.

2025 yazıp karekök işaretine basınca böyle.

1704139019254.png

Cevabı bilmiyorum ama 2025 in kökünü bulmanız gerektirecek bir sınav olmamalı eğer lise seviyesinden bahsediyorsak.
Neden olmasın? YKS'de defalarca çıktı. Lise sınavlarında da çıkar. Ortaokulda öğretilen bir şey. Çarpanlarına ayırıp kökten çıkarır. Ama konu sahibi hesap makinesi istemiş.

1704139019254.png

Cevabı bilmiyorum ama 2025 in kökünü bulmanız gerektirecek bir sınav olmamalı eğer lise seviyesinden bahsediyorsak.
Neden olmasın? YKS'de defalarca çıktı. Lise sınavlarında da çıkar. Ortaokulda öğretilen bir şey. Çarpanlarına ayırıp kökten çıkarır. Ama konu sahibi hesap makinesi istemiş.

Çözüm
Cevabı bilmiyorum ama 45 in kökünü bulmanız gerektirecek bir sınav olmamalı eğer lise seviyesinden bahsediyorsak. Bence siz çözüm yöntemini bilmiyorsunuz.
Normal dağılım alanlarını işlerken aritmetik ortalama, sapma ve x ile normal dağılım buluyoruz. Standartlaşmada normalde sapma verilir ancak soru zorlaşsın diye örneklerde varyans üzerinden verilir bazen. Varyans ise sapmanın kareköklü halidir. Varyansı karekökünden indirirsem soruyu yapmaya devam edebilirim. İstatistik üniversite dersi kapsamında bu çalışma.

Eki Görüntüle 2071650

Çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı