Hesap satın alırken dolandırıldım

120 TL'lik bir hesap satın alacaktım. Bir yanlışım oldu evet ilk parayı ben gönderdim ve sonra para gelmedi ayağı falan yaptı. Discord üzerinden konuşuyorduk.
Nasıl çözebilirim veya bilişim suçu sayılır mı?
Sayılırsa nasıl suç duyurusunda bulunabilirim?
En kısa kaç gün sürer?

Steam, Valorant, Zula gibi oyunlarda zaten sözleşme kısmında hesap satın alma veya satışını yapmanın yasak olduğu belirtiliyor ve kayıt olurken siz bunu onaylıyorsunuz o yüzden yaptığınız işlem yasak yasal olarak.

120 TL'lik bir hesap satın alacaktım. Bir yanlışım oldu evet ilk parayı ben gönderdim ve sonra para gelmedi ayağı falan yaptı. Discord üzerinden konuşuyorduk.
Nasıl çözebilirim veya bilişim suçu sayılır mı?
Sayılırsa nasıl suç duyurusunda bulunabilirim?
En kısa kaç gün sürer?

Hesabı sana verse bile 1-2 güne geri alırdı. Çünkü hesaba harcama yaparken kullandığı kart hala onda. Yani desteğe kartın şifresini yazsa bile alabilir hesabı.

Enayilik yapmışsın. 120 TL çok para değil gene iyi kurtarmışsın. Soğuk su içmelisin. Tecrübe ile öğrenilir ne de olsa.

Steam hesapları kullanılan kart ya da daha önce o hesapta kullanılmış e-pinler, yapılan satın alım faturası, hesabın ilk maili gibi bilgiler ile rahatlıkla geri alınabiliyor. Bardağın dolu tarafından bakacak olursak kötü yoldan hesap satın alım konusunda tecrübe kazandınız :D

Hayır yani hesap alım satımı yasak diye anayasada kanun mu var?

Adalet, anayasa ve kanunlara mı bakar yoksa X firmasının kullanıcı sözleşmesine mi?

Hesap satışını, platform yasaklar. Çünkü bu engellenemez. Hesap sahibinin kim olduğundan, platform emin olamaz. Emin olabilmesi için tek bir şeye ihtiyaç duyar, o da şifre. O şifre de 2 kişide var, dolayısı ile hesap satışından direkt kapatır hesabı platform. Neredeyse tüm sistemlerde bu böyledir.

Hakkınızı hukukta arayabilirsiniz, ama sonuç alınması biraz zor.

Satın aldığınız kişiyle fake hesapla tekrar görüşün. Eğer farklı iban atarsa geçmiş olsun. Bu adam kiralık hesap kullanıyor, aynı hesabı atıyorsa ve isimler tutuyorsa savcılığa gidebilirsiniz.

Yani IBAN sahibin ismiyle, konuştuğunuz kişinin ismi.

Parayı hangi banka aracılığıyla gönderdiniz?
Eğer İş Bankası vb bir bankayla attıysınız ve Fast kullanmadan gönderdiyseniz para gitmez zaten.
Papara, innal kullandıysanız geçmiş olsun.

Papara ininal kullanmıyorum. E-pin istedi onu satın alıp verdim. E-pini satın aldığım yer item satıştı. Garanti Bankası kullanıyorum.
Neye açacak hesap alım satımı yasak ne diye açacak davayı? Kendisi suçlu bile bile almış parayı da hesabı almadan yollamış hiçbir şey yapamaz.
Hesap alım satımını o hesabın ait olduğu oyunun firması yasaklar . Bilmeden konuşmamanızı tavsiye ederim
Birdahakine yapma. 🙂👍
Sağol usta . Bu yorumun çok yardımcı oldu bana 😂😂 neys

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı