- Makaleler
- 65
Daha fazla
- Meslek
- Öğretmen
Technopat üzerinden dolandırıcılık
Bu mesaj her şeyin özeti. Yönetimi göreve davet ediyoruz konu oluştur hocam arkandayız. Ben sana mevzuyu söyleyeyim bu alım satım bölümü iki tık alır, 100 kişiden 3-5 tanesi dolandırılırsa da korkuturuz bir şey olmaz diye bu tarz satışlar görmezden geliniyor. Kim dolandırmış kim dolandırılmış...
Bu sabah hangi mesajdan olduğunu bilmediğim bir "korsana teşvik" uyarısı aldım. Sosyal'de korsana desteğin olmadığını biliyoruz zaten. Ancak bunun sebebi riskli olması mı yoksa etik olmaması mı bilmiyoruz. Bilen varsa söylesin. Riskli olması ise herkese benden temiz garantili korsan yazılım. Etik olmadığı için önermiyorsak korsan oyundan daha da etik olmayan hesap satışı daha doğrusu hesap kiralama yasaklanmalı. Hesap satışı nasıl gerçekleştiriliyor? Hemen özetleyeyim:
- Bir kişi oyunu satın alır
- Oyunu satın aldığı hesabı başkalarıyla paylaşır
- Hesabı paylaştığı kişiler Offline şekilde hesaba sürekli olarak bağlanır ve bir süre bu şekilde oynamaya devam eder
- Hesap Online bağlantı istediğinde bir kerelik bağlanır ve yeniden Offline hesaba döner
Eğer bu serbestse korsan içerik de yasak olmamalı. Bir üye korsandan bağımsız bir konu açıyor soruların sorular hep şu: "Korsan mı, orijinal al." Halbuki kişinin yaşadığı sorunun korsanla uzaktan yakından ilgisi yok. Kişi orijinal alıp da aynı sorunu yaşayınca "Orijinal al." diyenlerin hiçbiri gelip de yardım etmiyor.
Bu arada şunu da ekleyeyim Sosyal'de bu hesap satışını yalnızca bir kişi yapıyorken ben de bir Microsoft hesabı kiralamıştım. 10 TL'ye Forza Horizon 4 oynamıştım bir süre. Sonrasında kendim gidip Xbox Game Pass aldım.
Yönetimin bu konuda kesin karara varıp tamamen yasaklaması gerektiğini düşünüyorum.

Steam Destek :: Bir Steam hesabını satın almak veya satmak

Xbox Uygulaması Kullanım Koşulları | Xbox
www.xbox.com
Microsoft Hizmet Sözleşmesi
Son düzenleyen: Moderatör: