Hesap satışları yasaklansın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yönetim kesin bir karar almadığı sürece kullanıcıların boş boş tartışacağı konu.

Bana göre, istersen yasakla istersen yasaklama.

Hepsi zaten Plati.ru ve Get Acc gibi sitelerden 0.89 gibi fiyata alıp sizi kazıklıyor.

Hatta dolandırıyor. Ama hepsinin hesapları ve keyleri aldığı ortak yerler var.

Bkz: (Plati.ru, Freeacs).

Hesap satışı da bence korsan ancak güvenilir korsan direk Steam hesabına girip virüs olmadan, oyuna bir güncelleme geldiğinde otomatik indiren korsanın bir güvenilir ve paralı hali. Ben kaldırılmaması taraftarıyım zaten en ucuz oyun olmuş 250-300 zar zor bir sistem alan Türk halkı üstüne oyunlara bu kadar para veremez keyfi değil yani bu durum Avrupa'da olduğu gibi en iyi oyun bile 60 Euro olsa yani bizim 60 birimimiz olan 60 TL olsa herkes alır kimse çekinmez.

E korsan oyun oynayanlar da keyiften oynamıyor. Korsan oyun da serbest olmalı öyleyse.
Korsan ile bu tam aynı değil. Mesela bir oyunu çok almak istiyorum ama yeterli param yok. Mevcut hesabımı satarak oyunu aldığımı farz edelim. Bir şekilde oyun dünyasına katkısı olabiliyor. Korsan için böyle bir durum yok. Elbette bu yapılan hesap satışı etik değil ama durumu olmayan arkadaşlar için normal görüyorum. Forumda bir sitede açık bulununca anında sömürülebiliyor. O zaman etik olmayan her şey yasaklanmalı. Yasal kısmına gelirsek bir çok firma tabi bunların yapılmasını istemiyor yasaklıyor orası ayrı. Dediğim gibi ekonomi bu halde iken bazı şeylerde çok katı olmaya gerek yok. Güvenlik amacıyla satışlara ekstra şartlar getirilerek devam edilmesi daha uygun.

Bu konuda düşüncem önce Valve'nin bu konuda bir önlem alması. Kurallara yasak yazmış ama bir hesap bile banladığı yok. Haliyle önlemler Valve tarafından alınmazsa satıcılar artıyor. Bu sebeple bu satışların forumda yasaklanmasının da bir önemi yok, hesabını satmak isteyen illa bir yer bulur.

Bu konuda düşüncem önce Valve'nin bu konuda bir önlem alması. Kurallara yasak yazmış ama bir hesap bile banladığı yok. Haliyle önlemler Valve tarafından alınmazsa satıcılar artıyor. Bu sebeple bu satışların forumda yasaklanmasının da bir önemi yok, hesabını satmak isteyen illa bir yer bulur.
Banlamıyor derken? Bayağı banlıyor bu arada. 2 ay önce aldığım Far Cry 5 hesabı ban yedi.

@partylikeits1941 hocam orada "not advisable" da yazıyor. Onu da dikkate almak gerek. Hesabı paylaştığınız biri otomatik olarak kişisel bilgilere erişebiliyor. Ayrıca aile paylaşımı sistemi gerektiği gibi kullanılmıyor.
@Akif hocama katılıyorum. 400 TL'lik oyunu 3 TL'ye 5 TL'ye hesap alıp oynamak etik bir davranış değil. Korsanın bir tık pahalısı. Bir de diğer oyunlarda LoL, Valorant gibi hesap satışları yapıp hesap ban yiyince alıcıyla papaz olan insanlar da bir hayli fazla. Ben iyi gözle bakmıyorum ancak geçen ay sınırsız Canva üyeliği almıştım videolarıma footage bulmak için çok faydası oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı