Hesaplarım çalınıyor

BlackNaX

Zeptopat
Daha fazla  
Hesaplarım teker teker çalınmaya başladı yardım edin. Olaylar şöyle gelişti: Geçen gün Epic Games hesabımın çalınıp, ülkesinin Arjantin yapılıp, mailinin ise Rus mailine çevirildiğini gördüm hesabım rahat çalışnmış olabilir çünkü 2 faktörlü doğrulama yoktu. Neyse ben Epic Games ile iletişime geçip hesabımı geri aldım. Ve bilgisayarımda acaba virüs mü var diye kontrol etmek amacıyla Avast antivirüs ve Malwarebytes indirip bilgisayarı temizledim. (ikisinin de 1 aylık premium versiyonunu satın aldım.) Tam hesabı kurtardım diye sevinirken bu sefer de Steam hesabımın çalındığını gördüm bu sefer çok ama çok şaşırdım çünkü hesabımda Steam Guard, e-posta koruması ve telefon numarası kayıtlıydı. Böyle bir şeyi nasıl yapabiliyorlar anlamış değilim. Hesabımda bir de kartım kayıtlıydı herhangi bir şey satın alabilirlerdi. Hesabımın adını Çince yapıp, profil fotosunada Çince bir yazı koymuşlar. Yazı normalde umurumda olmasa da Google çeviriden çevirme isteği geldi ve çevirdiğimde aşağıda fotoğraftaki yazı ortaya çıktı. Tüm mail hesaplarımın hepsini güvenceye aldım, PC'ye iki tane antivirüs yükledim, hesaplarımda çift faktörlü doğrulama açtım ancak yine hesaplarımı bir şekilde ele geçiriyorlar anlamış değilim bu siber güvenlikten anlayan birisi varsa ardım edebilir mi?

resim_2023-08-07_230710236.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemde zararlı aktivitelerin devam ettiğinden şüpheleniyorum. ESET Internet Security ve KVRT ile tarama yapın, sonuçları bizimle paylaşın.
@BlackNaX ESET IS yerine ESET Online Scanner kullanın: Rehber: ESET Scanner ile Zararlı Yazılımları Temizleyin

Hesaplarım teker teker çalınmaya başladı yardım edin. Olaylar şöyle gelişti: Geçen gün Epic Games hesabımın çalınıp, ülkesinin Arjantin yapılıp, mailinin ise Rus mailine çevirildiğini gördüm hesabım rahat çalışnmış olabilir çünkü 2 faktörlü doğrulama yoktu. Neyse ben Epic Games ile iletişime geçip hesabımı geri aldım. Ve bilgisayarımda acaba virüs mü var diye kontrol etmek amacıyla Avast antivirüs ve Malwarebytes indirip bilgisayarı temizledim. (ikisinin de 1 aylık premium versiyonunu satın aldım.) Tam hesabı kurtardım diye sevinirken bu sefer de Steam hesabımın çalındığını gördüm bu sefer çok ama çok şaşırdım çünkü hesabımda Steam Guard, e-posta koruması ve telefon numarası kayıtlıydı. Böyle bir şeyi nasıl yapabiliyorlar anlamış değilim. Hesabımda bir de kartım kayıtlıydı herhangi bir şey satın alabilirlerdi. Hesabımın adını Çince yapıp, profil fotosunada Çince bir yazı koymuşlar. Yazı normalde umurumda olmasa da Google çeviriden çevirme isteği geldi ve çevirdiğimde aşağıda fotoğraftaki yazı ortaya çıktı. Tüm mail hesaplarımın hepsini güvenceye aldım, PC'ye iki tane antivirüs yükledim, hesaplarımda çift faktörlü doğrulama açtım ancak yine hesaplarımı bir şekilde ele geçiriyorlar anlamış değilim bu siber güvenlikten anlayan birisi varsa ardım edebilir mi?

Eki Görüntüle 1893922
Siber Suçlarla Mücadele'ye gidin. Yardım alın. Bilgisayarı temiz kurulum işlemine tabi tutun. Ayrıca 2 virüsten korunma yazılımı kullanmayın! Ortaokul 6. sınıf BT dersinde bile 2 tane virüsten korunma programı kullanmayın diye uyarıldık. Bu bilgiyi bilmemeniz çok garibime geldi. Bence 3 aylığına ESET NOD32 koruması için CHIP 2023/3 sayısı alın. Hediye ediyorlar 3 aylığına. Hem daha ucuza geliyor. Ama almak yerine forumumuzda da deneme sürümü kodları var. Geçerli olan herhangi birisini kullanabilirsiniz.

geçmiş olsun hocam benzeri başım geldi bende çift doğrulaması açtım hesabı sildim şifreyi değiştirdim reset attım düzelmişti

Sistemde zararlı aktivitelerin devam ettiğinden şüpheleniyorum. ESET ınternet Security ve KVRT ile tarama yapın, sonuçları bizimle paylaşın.
@BlackNaX ESET ıs yerine ESET Online scanner kullanın: Rehber: ESET Scanner ile Zararlı Yazılımları Temizleyin

Şu an dediğinizi yapıyorum yarın sonuçları paylaşırım.

Sistemde zararlı aktivitelerin devam ettiğinden şüpheleniyorum. ESET Internet Security ve KVRT ile tarama yapın, sonuçları bizimle paylaşın.
@BlackNaX ESET IS yerine ESET Online Scanner kullanın: Rehber: ESET Scanner ile Zararlı Yazılımları Temizleyin
Bulduğu her şeyi karantinaya aldım.
Sonuçlar:
virüs silme (2).png
virüs 2 ( K uygulaması ) (2).png

Bilgisayara reset atabilirim atarsam virüsler temizlenir mi?

Kendiniz elle silebilirsiniz veya program üzerinden sildikten sonra hesaplarınızda güvenlik önlemlerini alın 2 aşamalı doğrulamayı açın telefon numarası ekleyin ve cihazlardan tanımadıklarınızı atın şifrenizide değiştirin sonra daha faza şey varsa kendiniz yapabilirsiniz.
En son yöntemde temiz kurulum.

Dahada devam ederse yardımcı olabilirim etiketleyebilirsiniz.

McAfee güzel bir antivürsdür temiz kurulum yapacaksanız ve bitirirseniz hemen McAfee veya güzel antivirüs yazılımlarını kurabilirsiniz yine de 2 tane antivirüs kurun bir daha bu olayların yaşanmaması için kurulum oldu antivirüsler kuruldu adım 3 PC güvenliklerini sağlamak. Bir de crackli bir dosya indirirseniz onu deneme yapmanız gerekir ilk olarak VirtualBox'a istediğin işletim sistemini kur dene sonra oraya antivirüs yükle tarat bu yöntemler işe yarayabilir.

Telefonunuz varsa bunları orada da deneyebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı