Hesaplarım teker teker çalınıyor

Mehmet Mert

Kilopat
Daha fazla  
2-3 gündür anlamsızca her gün ardı ardına gelen mailler ve mesajlarla boğuşuyorum. İlk başta Instagram'a giriş yapıyorlar sandım, gittim ve şüpheli girişi ben yapmadım şifremi değiştir dedim.
Lakin bir gün geçiyor yine bakıyorum bu sefer Spotify hesabım çalınmış neyse yine mail ve şifre değişikliği yapıyorum, hiç kullanmadığım maillerde yedek mail olarak ana mailimi eklemişim yine bildirim geliyor siz miydiniz bunu yapan diye. Bu esnada da düşünüyorum internette de bilincim var öyle bağlantılara tıklamam etmem, küçüklüğümde çok cezasını çektim biliyorum neyin nasıl işlediğini ama artık boyumu geçti bu sorun ki iPhone kullanıyorum diyorum ki telefondadır belki sadece ama kardeşimin de Spotify ve Instagram hesabı çalınmış. Hatta eklemeler yapayım; Facebook hesabım da çalınmış üstüne çalan arkadaş konumunu İspanya yapmış gitmiş 20 tane de araç yüklemiş satın alma merkezine oradan 15-20 kişi ulaşmış aracın son fiyatını soruyor. Neyse, Facebook hesabını da geri aldım. Hatta bu durumu arkadaşıma gösterdiğimde o da bayağı güldü ve kendi hesabını kontrol ettiğinde kendisinin hesabından yabancı ülkedeki ilanlara bolca mesaj atıldığını gördük. Neyse yine birkaç gün geçti e-Devlet'de gg. Olay artık bir gün telefonuma son 4 hanesi XXXX olan hesabınızdan bakiye yetersiz olduğu için 250TL'lik alışveriş yapılamamıştır gibi mesaj geldikten sonra aktif kullandığım diğer banka hesabımı kontrol ettiğim an 250TL'nin çekildiğini gördüm. Az önce bütün kartlarımı iptal ettirdim sorunu kökten çözmem lazım ama nereden başlamam lazım bilmiyorum. Bu konuda bilgisi ya da en ufak da olsa bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim, teşekkürler şimdiden.
Alakasız ama TurkNet kullanıyorum :)
Görüntüdeki en son alışveriş o dediğim 250TL'lik alışverişle ilgilidir. O oyunu ben oynamıyorum.

1742924789201.png

Malwarebytes öneririm @Mehmet Mert.
hocam şu an indirdim deneme sürümünü başlattım taratıyorum teşekkürler

Hayır etkilenmez burada başka bir şey dönüyor biraz araştıracağım internet yoluyla bulaşan bir virüs türü olabilir.
teşekkürler hocam şimdiden

Evet, benim önerim bütün şifrelerinizi değiştirmek (bir de mümkünse her hesaba farklı bir şifre kullanmak çok daha iyi olur), virüs taraması da yaparsanız iyi olur bence.
hocam şimdi gidip yeni bir mail açayım diyorum zaten taşıyacağım da
gmail , outlook falan kullanmayayım diyorum.
öneriniz var mı

Son düzenleme:
Hocam şu an indirdim deneme sürümünü başlattım taratıyorum teşekkürler.

Teşekkürler hocam şimdiden.

Hocam şimdi gidip yeni bir mail açayım diyorum zaten taşıyacağım da.
Gmail, Outlook falan kullanmayayım diyorum.
Öneriniz var mı?

Proton mail kullanabilirsiniz, hem bildiğim kadarıyla açık kaynak hem de en güvenli mail servislerinden biri.

Hocam şu an indirdim deneme sürümünü başlattım taratıyorum teşekkürler

Teşekkürler hocam şimdiden

Hocam şimdi gidip yeni bir mail açayım diyorum zaten taşıyacağım da
Gmail, Outlook falan kullanmayayım diyorum.
Öneriniz var mı?

Proton.

işleme nereden başlayacağımı da bilmiyorum
macbook cihazım da var
hepsini ( iPhone , windows ve mac bilgisayar ) sıfırlasam baştan diyorum ama sorunun çözümü cidden o mu bilmiyorum
internetten verilerimi almış olsa mail değiştirsem bile yine devam eder herhalde diye düşünüyorum, bilmiyorum ne yapacağım

İşleme nereden başlayacağımı da bilmiyorum.
MacBook cihazım da var.
Hepsini ( iPhone, Windows ve Mac bilgisayar ) sıfırlasam baştan diyorum ama sorunun çözümü cidden o mu bilmiyorum.
İnternetten verilerimi almış olsa mail değiştirsem bile yine devam eder herhalde diye düşünüyorum, bilmiyorum ne yapacağım.

iPhone gereksiz Mac de o kadar gerekli değil.

hocam şu an indirdim deneme sürümünü başlattım taratıyorum teşekkürler

teşekkürler hocam şimdiden

hocam şimdi gidip yeni bir mail açayım diyorum zaten taşıyacağım da
gmail , outlook falan kullanmayayım diyorum.
öneriniz var mı
İnceliyorum ama bana çok mantıksız geldi. Valorant alışverişinden yola çıkarak, bunu yine ülkemizin "parlak" gençlerinin yaptığını düşündüm. Ancak e-Devlet ve kart bilgileri gibi konular söz konusuysa, bunlar ciddi meseleler. Kesinlikle polise başvurmanızı öneririm.

İnceliyorum ama bana çok mantıksız geldi. Valorant alışverişinden yola çıkarak, bunu yine ülkemizin "parlak" gençlerinin yaptığını düşündüm. Ancak e-Devlet ve kart bilgileri gibi konular söz konusuysa, bunlar ciddi meseleler. Kesinlikle polise başvurmanızı öneririm.
inanın ben de tam nereden çıkıyor bu sorun bilemediğim için kararsız kaldım. bu konular polise nasıl başvurulur onu bile bilmiyorum desem ahahahhaah neyse bi araştırayım da

Technopat Haberler

Geri
Yukarı