Steam Hesapların çalınması ve satılması

Hocam şuan elim ayağım titriyor, 2. yazdığınızı yaşadım ama inandım. Hesabım banlandı sandım, bir kaç gün önce steam hesabımın adının değiştirildiğini gördüm. Bana dcden yazdı. Seni geri dönüşü olmayan bir şekilde şikayet ettim demişti. Şuan düşünüyorum hesabıma tekrar erişim sağlayabilir miyim diye.
Erişim sağlarsın. Öyle bahsettiği gibi admin olayı yok Steam'de. Gabe Newell bile herhangi bir sorun olmadığı sürece profiline müdahale edemez. Destek ile iletişimde kaldığın sürece halledilir.
 
Erişim sağlarsın. Öyle bahsettiği gibi admin olayı yok Steam'de. Gabe Newell bile herhangi bir sorun olmadığı sürece profiline müdahale edemez. Destek ile iletişimde kaldığın sürece halledilir.
Hocam hesabım banlı sanıyordum. Daha 2 gün önce adının değiştirildiğini fark ettim ve şimdi desteğe yazdım. Desteğe yazarken birşey fark ettim hesabın maili değiştirilmiş. Sanırım hesap hâlâ kullanılıyor. Desteğe yazdım. Cevap bekliyorum. Ne kadar sürede gelir cevap?
 
Hocam hesabım banlı sanıyordum. Daha 2 gün önce adının değiştirildiğini fark ettim ve şimdi desteğe yazdım. Desteğe yazarken birşey fark ettim hesabın maili değiştirilmiş. Sanırım hesap hâlâ kullanılıyor. Desteğe yazdım. Cevap bekliyorum. Ne kadar sürede gelir cevap?
Minimum 2 saat maksimum 1 gün. Mail değiştirilmesi çok bir anlam ifade etmez, ilk mail sende olduğu sürece sorun yaşamazsın.
 
Selam bugün birkaç arkadaşımın da başına gelen ve çözümü çok zor olan bir olayı ele alacağım. Steam hesabının çalınması, herkesin başına gelebilir çaldıran arkadaşlarım dalgınlıkla linklere tıklayıp hesaplarını çaldırttılar. Şimdi bu hesap çalma taktiklerini tek tek anlatacağım ve çözüm olarak sizlere birkaç yol göstereceğim.

1) "beleş para var 🤠": Alttaki resimde bulunduğu gibi bedava para vaadi ile dolandırılma çok gördüm, özellikle linklere tıklarken çok dikkat edin. Buna karşı bir önlem olarak arkadaş sayınızı sınırlı tutabilirsiniz. Eski kullanılmayan hesaplardan gelen mesajları görmezden gelebilirsiniz.

Eki Görüntüle 1757071

2) "seni admine raporladım🥺": Bu dolandırma yönteminde hiç tanımadığınız bir hesap bir gönderinizin altına ya da profilinize "çabuk bana ulaş" gibi bir yorum yapar. Ve kendisine ne olduğunu sorduğunuzda Steam'in emekli adminlerinden birinin profilini size attığını göreceksiniz. Kendim bu olayı yaşadım, özellikle Discord'dan ulaşman lazım gibi mesajlar geldiğinde dolandırıcı olduğunu anladım. Bundan korunmak için yapabileceğiniz şeyler yorumları arkadaşlara açmak veya tamamen kapatmak.

3) "sen çok iyisin seni bizim takıma alalım🤙": Bu dolandırma yönteminde ise yine hiç tanımadığınız hesap size arkadaşlık atacak ve size "sen çok iyisin" "bizimle e-sporlara katıl" gibi sözlerle ağlarına düşürmeye çalışacaktır. Bu da başıma geldi ve bundan kurtulmak için çok bir şey yapmanıza gerek yok. Adamı engellemeniz yeter.

4) "kanka sen bana CS ver ben sana FIFA vereyim😉": Bunu genelde CS'de hile açıp ban yiyince tekrar almak yerine "kanka sen bana hesabı ver ben sana şunu vereyim" yaparlar, aradan birkaç gün geçer ve tekrar size gelip kanka o hesap bana lazım sen bana onu ver ben sana şunu vereyim derken sizi ortada bırakıp kaybolurlar. Bunun önüne geçmek için ise asla toplulukta tanıştığınız insanlarla arkadaş olmamanızı öneririm, olacaksanız da mesafenizi koruyun.

Ekstra dolandırma yöntemleri varsa mesaj olarak eklerseniz sevinirim, diyelim ki dalgınlığınıza geldi ve hesabınız çalındı, hemen Steam desteğe aşağıya koyacağım screenshotta bulunanları gönderin. Eğer kabul olmaz ise CD key ile kurtarmanız gerekecek bunun bir örneğini yine aşağıya koyacağım. Her şeyden önce önleminizi alın sağlacakla kalın.

Eki Görüntüle 1757093

Eki Görüntüle 1757097

http://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=7480-WUSF-3601&l=turkish

Eki Görüntüle 1757095

Bir keresinde Discord'dan birisi kendisini 750 dolar dolandırdığımı ve Steam destek ile sözde konuşma kaydını açıp hesabımın kapatılacağını ve kolluk kuvvetlerine şikayet edileceğini yazmıştı Steam Support. Anlaşmak için şikayetini çekmek için 200 300 dolar para teklif etmişti. Mesajları sildiğimden bulamıyorum ama Steam destek ekranını montajlayıp atmışlardı. Fake oldukları zaten çok belli o mevzu ayrı :D
 
daha çok şifreyi kırıp 3 kuruşluk itemi hesaptaki tüm para karşılığı satıyorlar. Ben çözümü guardı kaldırıp tekrar kurarak blokluyorum. 16 haneli sayı, küçük büyük harf, özel semboller kombinasyonu ile değiştiriyorum. Her şifre değiştirdiğinde steamı silip tekrar kuruyorum böylece pazar bloklanıyor eşya alıp satamıyorum
 
Yakın zamanda benim de başıma geldi raporlayıp geçtim. Bunlara inananın akıl sağlığından şüphe duyarım.
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    105,8 KB · Görüntüleme: 57
O değil de dolandırıcıların 1 numaralı taktiği para verme vaadi bana da böyle bir link yollamışlardı engeli bastım arkadışımın hesabını çalmışlardı oradan bilgim var ama eline sağlık ustam başka taktikleride varmış bunların.
 
Bundan 2 3 sene önce aynı şey başıma gelmişti bir tane csgo kasa sitesine üye olmuştum ve diğer günü hesaba girememiştim zaten maili değiştirmemişlerdi hemen desteğe mesaj yolladım onlar 1 2 güne yeni şifre verdiler ve hesaba girmiştim (dikkatli olun)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı