Hesaplarınızı korumak için güçlü şifreyi nasıl oluşturuyorsunuz?

Gamerr97

Yoctopat
Güçlü şifre demek rastgele harf ve rakamlı şifreler mi oluyor illa?
Mesela ben bazı şifrelerime benle alakasız da olsa atıyorum Çiçek, Böcek, Orman falan yazıyorum ve en az 15 harf falan oluyor. Böyle şeyler de olası hesaplarla alakasız olacağı için güvenilir oluyor değil mi?

Güçlü şifre demek rastgele harf ve rakamlı şifreler mi oluyor illa?
Mesela ben bazı şifrelerime benle alakasız da olsa atıyorum Çiçek, Böcek, Orman falan yazıyorum ve en az 15 harf falan oluyor. Böyle şeyler de olası hesaplarla alakasız olacağı için güvenilir oluyor değil mi?
Noktalama işaretleri de kullanman lazım.

Rastgele klavyeden tuşlara basıyorum. Bir 30-40 harf/sayı/özel işaret karışık oluyor. Sonra yarısınıda rastgele siliyorum o şekilde oluşuyor.

qjv47wxREdgeRunner1905! böyle bir kombinasyonum vardı ve bunu ezberlemiştim. Daha sonra isim kısmını güncelleyerek farklı yerlerde kullanmaya devam ettim. Başı alfabetik, ortasında ve sonunda da sayı olan saçma sapan bir şeyi ezberleyin, ezberledikten sonra çok kolay oluyor.

Günümüzde çoğu site sözlük saldırılarına karşı güçlü önlemler aldığı için daha çok cookie üzerinden saldırılar yapılıyor. Bu da şifrenizi saf dışı bırakıyor. Her zaman kullandığım belli bir şablon var ona göre yazıyorum. Mutlaka büyük küçük harf, sayı ve sembol bulunmalı. Çoğu zaman da Chrome otomatik bir şeyler öneriyor. O yüzden çoğu siteye girdiğim şifreyi bilmiyorum.

Modemlerdeki şifreleri ezberliyorum. 3 tane uzun ve karışık şifre ezberledim. Size de öneririm, modem şifreleri çok iyi oluyor bence hem ezber hem koruma olarak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı