Hesaptan PayPal üzerinden para çekilmeye çalışıldı

• Konuyu başlatan Yuiis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 21
  • Görüntüleme 594

Yuiis

Decipat
Makaleler
1
Yaklaşık 10 dakika önce Papara hesabımdan PayPal üzerinden para çekilmeye çalışıldı.

1743540029311.png

Neyse ki hesabımda para yoktu ve bir sorun çıkmadı ama başka kartlarımda da sorun çıkar diye hepsini kullanıma kapattım, Papara kartımı da direkt iptal ettim. Aynı sorunu eş zamanlı olarak bir arkadaşım daha yaşadı. Kartlarınızı bir kontrol edin derim.

Aynı problemi yaşayan kişilerden biriyim, direkt olarak kartımdan 199 TL çekildi. Ödeme itirazı yaptım. Kartım sadece Google Pay, Discord ve bu ödeme altyapılarını kullanan yerlerde kayıtlıydı.

Zaten Discord eskiden dataları sızdırıyordu sürekli. Umarım aynı durum tekrar olmamıştır.

Artık nereden gitti hiçbir fikrim yok, tek endişem diğer kartlarıma sıçramaması. Papara'yı kapattım zaten ama eş zamanlı olarak arkadaşımda da olduğu için belki başkalarında da olmuştur diye kontrol etmenizi önerdim.

Yakın zamanda dolap uygulamasında, Temu'da falan kullandım. Yani en son bunlar var ama bunlarla ilgili mi bilemiyorum. Bilgisayarda da çok fazla uygulama indiriyorum ama indirmeden önce veya indirdikten sonra hem sistem için virüs taraması hem de indirdiğim dosyaya tarama yapıyorum. Bir sorun çıktığını hatırlamıyorum.

Temu hakkında fikrim yok. Daha önce veri konusunda sorun yaşattığına denk gelmedim. Dolaptan sızmış olabilir diye düşünüyorum. Her ne kadar güvenilir olsa da Trendyol'da bu tarz çok fazla veri kaybı yaşandığına tanık olmuştum. Bu konuda güvenlik önlemleri muhtemelen biraz az. Bildiğim kadarıyla dolap ise şu an Trendyol'a ait ondan dolayı dolaptan biraz şüphelenmekteyim.

Dolapda kartınız şu an kayıtlımı hocam?

Temu hakkında fikrim yok. Daha önce veri konusunda sorun yaşattığına denk gelmedim. Dolaptan sızmış olabilir diye düşünüyorum. Her ne kadar güvenilir olsa da Trendyol'da bu tarz çok fazla veri kaybı yaşandığına tanık olmuştum. Bu konuda güvenlik önlemleri muhtemelen biraz az. Bildiğim kadarıyla dolap ise şu an Trendyol'a ait ondan dolayı dolaptan biraz şüphelenmekteyim.

Dolapda kartınız şu an kayıtlımı hocam?
Evet hocam

Aynı problemi yaşayan kişilerden biriyim, direkt olarak kartımdan 199 TL çekildi. Ödeme itirazı yaptım. Kartım sadece Google Pay, Discord ve bu ödeme altyapılarını kullanan yerlerde kayıtlıydı.

İkisinden de bu tarz bir sorun duymamıştım. @Sakuya Izayoi hocamın dediği gibi zararlı bir yazılım indirmiş olabileceğinizi düşünüyorum. Ama çoğunuzda genel olarak böyle bir sorun var ise bu başka bir şeye benziyor. Şu an sadece 2 kişidemi var bu sorun?

Arkadaşın GameSatış üzerinde de bir ödemesi var. Büyük ihtimal oradan olabilir.
Kart kayıtlımıydı yoksa sadece ödememi? 3 kişi oldu sanırım.Bu direk farklı bir sorun olabilir gibi.

İkisinden de bu tarz bir sorun duymamıştım. @sakuya ızayoi hocamın dediği gibi zararlı bir yazılım indirmiş olabileceğinizi düşünüyorum. Ama çoğunuzda genel olarak böyle bir sorun var ise bu başka bir şeye benziyor. Şu an sadece 2 kişidemi var bu sorun?

Bilgisayarımda şu an hiçbir zararlı yazılım yok, tertemiz. Sorunun biraz kaynağına inmeyi deneyeceğim.

Arkadaşın GameSatış üzerinde de bir ödemesi var. Büyük ihtimal oradan olabilir.
Dediklerimin şu an için bir netliği yok o zaman. 3 kişide aynı anda çıkması daha çok genel bir sorun gibi duruyor.
Evet, zaten sadece bende çıkmadığı için bir garip geldi. Bireysel bir şey değil ve attığım fotoya bakarsanız bildirimler üst üste geldi. Yani spam atılmış gibi bir şey oldu. Zaten o sırada telefona bakıyodum, hemen gördüm. Kartı iptal ettim sonra.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı