HEUR:Trojan.Script.Agent.gen virusu tehlikeli midir?

gaznelifaruk

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda anlık ilginç şeyler oldu. Arka planda açık olan değişik uygulamalar gördüm. Fakat sonra gittiler. Kaspersky ile hızlı tarama yaptım. Bir şey bulamadı. Tam tarama yaptığımda ise yaklaşık 8 adet farklı virüs buldu. Bunlardan sadece ikisinin tam adlarını alabilmişim. Biri HEUR:Trojan.Script.Agent.gen diğeri ise not-a-virus:HEUR:Server-Proxy.Win32.Luminati.gen. Bunları Kaspersky ile bilgisayardan kaldırdım fakat hala herhangi bir sorun oluşturabilir mi? Konudan anlayan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ile taratma şansın var mı? Kaçak film izleme uygulaması indirmiştim, trojan bulaşmııştı. Durduk yerde fan sesi artıp azalıyordu, cihazda işlem yapılmamasına rağmen.

Bilgisayarımda anlık ilginç şeyler oldu. Arka planda açık olan değişik uygulamalar gördüm. Fakat sonra gittiler. Kaspersky ile hızlı tarama yaptım. Bir şey bulamadı. Tam tarama yaptığımda ise yaklaşık 8 adet farklı virüs buldu. Bunlardan sadece ikisinin tam adlarını alabilmişim. Biri HEUR:Trojan.Script.Agent.gen diğeri ise not-a-virus:HEUR:Server-Proxy.Win32.Luminati.gen. Bunları Kaspersky ile bilgisayardan kaldırdım fakat hala herhangi bir sorun oluşturabilir mi? Konudan anlayan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
Hocam Malwarebytes ile taratın bir şey bulamaz ise muhtemelen sorun yoktur fakat bilgisayarın içinde önemli bilgileriniz yok ise format atmanızı öneririm zamanında benim de başıma geldi birkaç oyun silinmesi dışında bir kaybım olmadı.

Tüm sitelere ait şifrelerinizi değiştirin ve mail şifrenizi de değiştirin, varsa önceden bilgisayara takmış olduğunuz harici sürücüler, flash bellekler gibi donanımların içine virüs kendini kopyalamış olabilir. İlgili uygulamaların "Geçmiş cihazlardan çıkış yap" opsiyonlarını uygulayın, çerezleriniz çalındıysa hesaplarınıza hala erişiyor olabilirler.

Uzaktan erişim sağlayan script? İlginç, ama mümkün. Tarayıcı önbelleğinden falan çıkmıştır büyük ihtimalle.

Sorduğunuz soru, "Kaldırdım, x yaptım y yaptım, daha sorun olur mu?", bunu anlamak ve cevap vermek için virüsü kaldırmanız değil bizimle VirüsTotal'e yükleyerek paylaşmanız gerekirdi.

Virüs kimseye vahiy inmeyeceğinden alacağınız maximum cevap sponsorlu "Şununla da tarama yapın" olacaktır.

Virüsün her şeyinizi çaldığını düşünerek bütün şifre ve mümkünse maillerinizi değiştirin. Mail yönlendirme kuralı var mı diye kontrol edin. Bilgisayarda kimlik görseliniz varsa da seri numarası iptal olsun diye yenisini alın... Bu liste uzar gider. Sistem sizin, neler çalınabilir siz bilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı