HexChat' in olayı nedir?

Primearc

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Matrix
Linux Mint üzerinde dahili gelen bu uygulamanın olayı nedir? Sohbet uygulaması ama ne özelliği var? Discord gibi sunucu oluşturup öylemi konuşuluyor? Bireysel sohbet yapılabiliyor mu? Neden böyle bir uygulamaya ihtiyaç var? Kimler kullanıyor bu uygulamayı? Sohbetler gizli mi?
HexChat.png

Daha güvenli olduğu söyleniliyordu. (Ben de internetin yalancısıyım. :D) Daha geçen gün bitirdiğim Mr. Robot adlı dizide de buna benzer bir uygulama kullanıyorlardı hatta.

Aşağıdaki yazıyı da okuyabilirsin. (Dizideki o kesit anlatılmış.)

IRC Client.
Client/Server arası iletişim bu kısaca. Detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Aslına bakarsanız Discord' un atası gibi duruyor. Temel hiyerarşisi Discord ile aynı. Gizlilik konusunu araştırdım. Açık kaynak kodlu bir IRC uygulaması. Hem Windows hem de GNU/ Linux üstünde çalışabilyor. Benim merak ettiğim bu uygulamanın sunucuları log kaydı, veya sohbet kaydı tutuyor mu ve istediğimiz gibi sunucu oluşturabiliyor muyuz?

Bu tarz ırc kanalları buyük ihtimalle IP adreslerini ve sohbetleri kayıt altına alıyordur. Bu tarz gruplarda güvenlik için her zaman log tutarlar. Gizlilik odaklı ırc kanalı herhalde sadece tor ağında olabilir ama güvenli encreypted bir ırc veya mesajlaşma uygulaması olarak App. Element -matrix.org- ve Signal var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı