- Makaleler
- 1
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Elbette robot kavramını insansı robot konseptine hapsetmemeyi, sığ değerlendirmemeyi ben de öğrendim ama bu meslek için olsa olsa insansı robot olurdu.Hem çok uzak bir ihtimal, hem de diğer meslekler açısından düşününce de çok uzak bir gelecek. Meslekleri bitirecek şeylerin yapay zeka ve işçilik yapan robotlar olacağı söylenir. Bu tarz insansı robotlar değil.
Anıtkabir gibi bir yerde nöbet vatani görevdir ve saygı meselesidir. Robot koyacaklarını hiç sanmam. Tabi bir tane uzun bunu yapmayı düşünür ama bilemem.
Aynı şekilde düşünüyorum. Zaten oradaki nöbetçilerin amacı gerçekten nöbet tutmak sayılmaz. Manevi değerleri var. Bu değerlerin de robotlara teslim edilmesi saçma olur.
@Davut SilerHan gene aynı şekilde manevî değeri yok olur olayın.
Yav hocam ne gerek var. Neden böyle bir şey düşündüğünüzü anlamadım. Dediğim gibi böyle yerlerdeki nöbet görevleri manevi değerler taşır. Duygusu olmayan bir robotun manevi değeri olan bir yerde nöbetçilik yapması da olmaz. Ha ama belki bir gün yeterince güvenilir olurlarsa normal yerlerde güvenlik görevlisi vs. olabilirler.
Saygısızlıktan öteye geçmez bu.
Peki son olarak, şu fikir nasıl olur?
Biraz konu dışına çıkıyorum, işi bitirmek yerine üzerine eklemek.
İnsan muhafızlar yine aynı şekilde, aynı hareket, aynı sayıyla çalışsa ama "Robotları da aynı uğurda kullanırız." mesajı vermek için az sayıda robotlar da onlara katılsa?
Son düzenleme: