malho
Femtopat
Daha fazla
Merhaba arkadaşlar. Decathlon ürünü, Riverside 100 diye bir bisiklete sahibim. İkinci el olarak çok uyguna aldım birkaç yıl önce. 28 jant, hibrit, çelik kadro, L boy, çevirmeli 6 vitesli, V fren şehir içi kullanım için idare eder bir bisiklet. Şehir içi aktif kullanıyorum, bakımını düzenli yaptırıyorum. Bu bisikletle şehir dışı uzun mesafeler gitmek, taşlı, çakıllı, sıkıntılı yollarda kafam rahat sürebilmek, yokuş, bayır, patika zorlanmadan tırmanmak istiyorum. Ben doğa yürüyüşlerine gidip kamp atan biriyim. Göl, gölet, şelale, antik kent, kanyon vb yerlere gidiyorum. Bu bisikleti test etmek için yapay bir göle gittim geçenlerde. 15 km gidiş 15 km geliş toplamda 30 km yaptım. Yolun beşte üçlük kısmı taşlı, bozuk ve yokuşluydu, geri kalan kısmı asfalttı. Bisiklet beni vites konusunda zorladı. 6 vites çok yetersiz bildiğiniz üzere. Tekerler asfalta, bisiklet yolu gibi zemine uygun olduğundan bu yolda yıprandılar ama dayanıklılarmış. Tabii güven vermiyorlar hiç.
Bu bisikleti satıp yol bisikleti mi ya da dağ bisikleti mi almalıyım? Hangisi? Fiyatlar uzay uçmuş en f/p ne önerirsiniz? 5k’dan fazlası çıkışmaz gibi benden.
Riverside 100 bisikletimin donanımını (tekerler, ruble, ayna kol, vites sistemi vb) değiştirip yükselterek istediğim tipte bir bisiklet çıkarabilir miyim? Neleri değiştirmem gerekir ve ortalama maliyet ne olur? Bunun için para harcamak mı mantıklı yeni bir bisiklet almak mı olur?
Bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. İyi forumlar.
Bu bisikleti satıp yol bisikleti mi ya da dağ bisikleti mi almalıyım? Hangisi? Fiyatlar uzay uçmuş en f/p ne önerirsiniz? 5k’dan fazlası çıkışmaz gibi benden.
Riverside 100 bisikletimin donanımını (tekerler, ruble, ayna kol, vites sistemi vb) değiştirip yükselterek istediğim tipte bir bisiklet çıkarabilir miyim? Neleri değiştirmem gerekir ve ortalama maliyet ne olur? Bunun için para harcamak mı mantıklı yeni bir bisiklet almak mı olur?
Bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum. İyi forumlar.