Hiçbir işe yaramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

XATESS

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim yıllardır bir sorunum var hep içimde dert oldu ve hiç çözüm bulamadım. Sizden büyüğüm olarak yardım istiyorum.
Ben 14 yaşında lise 1 öğrencisiyim. Yıllardır bilgisayar oynuyordum abartılı şekilde hiçbir sosyal aktivite yapmadım, yapamadım. Nefes darlığım da var bir merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum kızlar bile koşarak çıkıyor benim hemen nefesim kesiliyor. Neyse bilgisayarı bırakmaya karar verdim. Bir işe girdim tekstile 5 - 6 saat çalıştım dayanamadım. Ortam çok kötüydü yapamıyorsan çık git ( küfürlü halde tabii) zoruma gitti bir iş öğrenmek istiyordum çünkü hiçbir başarım yok şu hayatta bilgisayar hakkında çok şey biliyorum PC mühendisi olacağım dedim, matematik yoksa asla dediler benim matematiğim çok kötü ona da kaç hafta çalıştım düzeltemedim. Babam da artık diyor okul bitsin işe gir tatilde işe gir ben diğerleri gibi sitem etmeyeceğim. Haklı adam hangi baba evladının hiçbir başarısı olmayıp bir çuval bile taşıyamayıp büyümesini ister?
Bir de işte çalışırken 6 7 saat aralıksız ayakta çalışıyorduk. Bilmiyorum alışık olmadığımdan mı yoksa bünyem mi kaldırmadı. Her neyse her gün aklımda bu konu mutlu anımda bile gelecekte böyle boş boş duracak mısın? Boş insan diyorum kendime bir tepsi tutsam belim ağrıyor çalışmak istiyorum ama yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de senin gibi çok fazla kişi var, maalesef bazıları intihar ediyor.

İşe yaramadığını düşünmeyi bırak, yapabileceğin bir iş bulmaya çalış, yapabileceğin ve sevdiğin bir iş bulamazsan da farklı şeyler öğrenmeye çalış, elinin altındaki bilgisayar araştırma yapman için sana imkan tanıyor, hobi edin, zamanını güzel geçirmeye bak, kimse senden daha değerli değil.

İnsanların söylediklerine kulak asma.

6-7 saat durup yoruluyorsan sıkıntı. Ben 12 saat garsonluk yapıyordum tesiste ağzımda hep maske varken. Spora git, kendine güvenin gelsin. Ayrıca matematik abartıldığı kadar zor bir ders değil lise için. Temelden başla, oyun oynamayı bırak. Bir şeyler başardığını hissettiğinde ödül olarak oyun oyna. Böyle düşünmen için daha çok erken, 14 yaşındaymışsın.

Düzgün bir meslek sahibi olana kadar öğrenciyken ben de birçok işte çalıştım. Maalesef özel sektörde kimsenin gözünün yaşına bakmazlar. 6-7 saat ayakta kalmak yine iyiymiş, 5-6 saat uykuyla 12 saat kaldığımı bilirim.

Velhasıl kelam ömrünün sonuna kadar hakkının verilmediği, günümüz kapitalist sisteminde ilkokul mezunu bir züppenin kölesi olarak kullanılacağın işler yapmak yerine derslerine sarılarak notlarını yükseltiyorsun ve kalifiye bir meslek sahibi oluyorsun.

Kimse işe yaramaz değildir, sadece işe yarayacağı konuyu bulmak için yardıma ihtiyacı vardır. Ama sen yapamıyorum, edemiyorum gibi ucuz bahanelere sığınırsan hayatta sana acımaz, haberin olsun. Çalışmayana iyi bir hayat yok, eğer babanın holdingleri ve arsaları yoksa.

Bu ülkede hiçbir işe yaramıyorsan yapacağın şey basit. Devleti suçla. Hiçbir işe yaramayan herkes bunu yapıyor oldukça da mutlular. 7/24 yatıp "hükümet kötü, dolar arttı hüüüü" diyebilirsin.
Ayrıca matematik bilgin yoksa bilgisayar mühendisi olamazsın bu doğru ama tasarımcı olabilirsin. Üstelik üniversite sınavında çok yüksek puan da gerekmiyor. Biraz çizim yap, Adobe programları ile ilgilen, internet üzerinden satış yapmaya çalış. Az da olsa para kazansan bile baban da destek olur sana.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı