Hiçbir işe yaramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Merhaba, benim yıllardır bir sorunum var hep içimde dert oldu ve hiç çözüm bulamadım. Sizden büyüğüm olarak yardım istiyorum.
Ben 14 yaşında lise 1 öğrencisiyim. Yıllardır bilgisayar oynuyordum abartılı şekilde hiçbir sosyal aktivite yapmadım, yapamadım. Nefes darlığım da var bir merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum kızlar bile koşarak çıkıyor benim hemen nefesim kesiliyor. Neyse bilgisayarı bırakmaya karar verdim. Bir işe girdim tekstile 5 - 6 saat çalıştım dayanamadım. Ortam çok kötüydü yapamıyorsan çık git ( küfürlü halde tabii) zoruma gitti bir iş öğrenmek istiyordum çünkü hiçbir başarım yok şu hayatta bilgisayar hakkında çok şey biliyorum PC mühendisi olacağım dedim, matematik yoksa asla dediler benim matematiğim çok kötü ona da kaç hafta çalıştım düzeltemedim. Babam da artık diyor okul bitsin işe gir tatilde işe gir ben diğerleri gibi sitem etmeyeceğim. Haklı adam hangi baba evladının hiçbir başarısı olmayıp bir çuval bile taşıyamayıp büyümesini ister?
Bir de işte çalışırken 6 7 saat aralıksız ayakta çalışıyorduk. Bilmiyorum alışık olmadığımdan mı yoksa bünyem mi kaldırmadı. Her neyse her gün aklımda bu konu mutlu anımda bile gelecekte böyle boş boş duracak mısın? Boş insan diyorum kendime bir tepsi tutsam belim ağrıyor çalışmak istiyorum ama yapamıyorum."
Bende de nefes sorunu vardı. Sigarayı bıraktım çözüldü büyük oranda. Tütün, püro, elektronik sigara bu tarz şeyler kullanıyorsan derhal bırak derim. Ayakta duramaman veya çabuk yorulman vücuduna kas kütlesi olmamasından kaynaklanıyor. Kas kütlesi kazanmak kolay iş değil. Yüksek protein ve ağırlık egzersizleri yapman gerek. Onun için de maddi durumunun iyi olması lazım, günlük 400-500 gram et yiyebilmek için. Senin yaşlarında benim de bu tarz düşüncelerim vardı. Şimdi 28 yaşındayım bazen hala öyle düşünüyorum. Kendi eğitim seviyemin altındaki insanlardan emir almaya tahammül edemiyorum. Emri baki işlere tahammül edemiyorum. Birinin gelip beni ezmesine tahammül edemiyorum ama o zaman hiçbir işte çalışamıyorsun. Başkasının işinde çalışmak istiyorsan ezilmeyi kabulleneceksin. 40 yaşında 50 yaşında ezilen bir sürü insan var para kazanabilmek için ayıya dayı diyen, hoşgörüsüzlüğe hoşgörü gösteren çok insan var. Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Sen nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşamaya çalış. Başkalarının düşünceleri veya isteklerinin hayatını şekillendirmesine müsade etme. Çalışmak için yaşın çok genç. Ben özel güvenlik kimliğimi aldığımda 23 yaşındaydım, iş bulamıyordum "yaşın küçük" diyorlardı. 30 yaşından önce iş hayatına atılmak için acele etmene gerek yok. Sen kendini geliştirmeye bak, hangi konuda geliştirebiliyorsan o konuda geliştir. Başkalarını taklit ederek yaşamaya çalışma.

Ben burda kimseye anlayamadığını size anlattım destek almak için.Kadın düşmanı bellediniz, Madem kadınlarla erkekler aynı o zaman ağır işte çalışmayı deneyin bi.Sizin ağır işte çalışma derdiniz yok.Ya çalışır meslek sahibi olursunuz kendinize bakarsınız kimseye muhtaç olmazsınız, yada evlenirsiniz.Ama biz erkeklerin çocukluktan beri gelecek kaygısı var siz bir iş sahibi olamazsınız hayatınız mı mahvolacak? En fazla evlenip kurtulursunuz. Ama biz ne evlenebiliriz , ne çocuğumuz olur, ne de iyi bir hayat..

Bende de nefes sorunu vardı. Sigarayı bıraktım çözüldü büyük oranda. Tütün, püro, elektronik sigara bu tarz şeyler kullanıyorsan derhal bırak derim. Ayakta duramaman veya çabuk yorulman vücuduna kas kütlesi olmamasından kaynaklanıyor. Kas kütlesi kazanmak kolay iş değil. Yüksek protein ve ağırlık egzersizleri yapman gerek. Onun için de maddi durumunun iyi olması lazım, günlük 400-500 gram et yiyebilmek için. Senin yaşlarında benim de bu tarz düşüncelerim vardı. Şimdi 28 yaşındayım bazen hala öyle düşünüyorum. Kendi eğitim seviyemin altındaki insanlardan emir almaya tahammül edemiyorum. Emri baki işlere tahammül edemiyorum. Birinin gelip beni ezmesine tahammül edemiyorum ama o zaman hiçbir işte çalışamıyorsun. Başkasının işinde çalışmak istiyorsan ezilmeyi kabulleneceksin. 40 yaşında 50 yaşında ezilen bir sürü insan var para kazanabilmek için ayıya dayı diyen, hoşgörüsüzlüğe hoşgörü gösteren çok insan var. Kimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez. Sen nasıl yaşamak istiyorsan öyle yaşamaya çalış. Başkalarının düşünceleri veya isteklerinin hayatını şekillendirmesine müsade etme. Çalışmak için yaşın çok genç. Ben özel güvenlik kimliğimi aldığımda 23 yaşındaydım, iş bulamıyordum "yaşın küçük" diyorlardı. 30 yaşından önce iş hayatına atılmak için acele etmene gerek yok. Sen kendini geliştirmeye bak, hangi konuda geliştirebiliyorsan o konuda geliştir. Başkalarını taklit ederek yaşamaya çalışma.
Aylarca aynı şeyleri duyduğum için istemsizce böyle karamsarlığa maruz kalıyorum.Et , balık nefret ederim asla yemem.Sigara,alkol,tütün kullanmıyorum.Fazla kola içiyordum onuda bıraktım.Hala bir değişim yok.Photoshop bilgim var.İngilizcem çok iyi, diksiyonumun da iyi olduğunu söylemişti arkadaşım.Ama diyorlarki o zamana o işler mi kalacak , nasıl erkeksin sen bırak bu işleri git inşaata sanayiye başka türlü olmaz diyorlar. Matematik haricinde tüm derslerim iyi.7 teşekkür 2 takdir bilgisayarı bıraktım artık bir dahada bulaşmayacağım hayatımı mahvetti.Ps bilgim olsa bile artık ondanda hevesim kalmadı.Ya sanayi ya tekstil yada inşaat sürekli zorluyorlar okusan ne olacak sonun sanayi olum.. Böyle insanlar hayatımı mahvetti maalesef. :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı