Bilgisayarı bıraktım çok değişim oldu bilgisayardan kalkınca mesela ekmek almaya gidiyordum o kadar halsizdimki bı araba gelse çarpsa kıpırdamazdım ölü gibiydim şimdi düzeldi şükür.Yüksek ihtimal oyun oynarken sınavlar ve okul aklına geldi. Kalakaldın monitörün başında bir hışım konu açtın. Tavsiyem teknolojik yarışmalara katılıp kendi kendini geliştirmen. Bu hem çalışma hırsını hem de bilincini geliştirir. Bir işe yaramıyorum demek kaçmak olur.
Bilgisayar hakkında çok şey biliyorum PC mühendisi olacağım dedim, matematik yoksa asla dediler benim matematiğim çok kötü ona da kaç hafta çalıştım düzeltemedim.
Neyse. Büyüme şeklinden, çevrenden hayatı sadece kızlardan ibaret sanıyorsun, yazdıklarından belli. Sana hayatında başarılar dilerim. Umarım demek istenileni bir gün anlarsın.Bilgisayar hayatımı tamamen bıraktım. Okula 1.5 km falan yürüyerek gidip geleceğim. Havuzada gittim bisiklette sürdüm. Aylarca yaptım bunu hiçbir değişim olmadı. Geçen gün çuval taşıdık talaş falan taşıyamıyordum ama artık kendime güvenim kalmadı taşıyana kadar canım çıktı ama orada öleceğimi bilsem bırakmazdım bu kadar zorlayıp bile zar zor taşıdım bir kız görse bu nasıl erkek daha şunu taşıyamıyor der benim derdim bu.
14 yaşındasın, gidip de inşaatta çalışacak halin yok. Ha çalışan var onlar da yüz kişi içinden 5 10 kisi diyelim. Herkesin vücudu farklıdır, ben de inceyim mesela yaşıtlarımdan kalıplı olan da var benden daha cılızlar da var. Kendini baskariyla kıyaslama onlar fiziksel işleri yapabilir belki sen de beyinsel işleri yapıyorsundur? Bu açıdan baksana dostum.Hafife falan almadım. Erkekleri zaten bırak onlar nasıl ağır işlerde çalışırken ben daha koşamıyorum bile onu demek istedim.
Photoshop , video editleme bilgim var kaç ay uğraştım kendime yaptığım bir çok ps tasarımım var. Etrafımdaki insanlar ağır işte çalışarak büyüdüğü için benimde öyle olmamı istiyorlar takmıyorum ama içime dert oluyor ya haklılarsa?Bu ülkede hiçbir işe yaramıyorsan yapacağın şey basit. Devleti suçla. Hiçbir işe yaramayan herkes bunu yapıyor oldukça da mutlular. 7/24 yatıp "hükümet kötü, dolar arttı hüüüü" diyebilirsin.
Ayrıca matematik bilgin yoksa bilgisayar mühendisi olamazsın bu doğru ama tasarımcı olabilirsin. Üstelik üniversite sınavında çok yüksek puan da gerekmiyor. Biraz çizim yap, Adobe programları ile ilgilen, internet üzerinden satış yapmaya çalış. Az da olsa para kazansan bile baban da destek olur sana.
Merhaba, benim yıllardır bir sorunum var hep içimde dert oldu ve hiç çözüm bulamadım. Sizden büyüğüm olarak yardım istiyorum.
Ben 14 yaşında lise 1 öğrencisiyim. Yıllardır bilgisayar oynuyordum abartılı şekilde hiçbir sosyal aktivite yapmadım, yapamadım. Nefes darlığım da var bir merdiven çıkınca nefes nefese kalıyorum kızlar bile koşarak çıkıyor benim hemen nefesim kesiliyor. Neyse bilgisayarı bırakmaya karar verdim. Bir işe girdim tekstile 5 - 6 saat çalıştım dayanamadım. Ortam çok kötüydü yapamıyorsan çık git ( küfürlü halde tabii) zoruma gitti bir iş öğrenmek istiyordum çünkü hiçbir başarım yok şu hayatta bilgisayar hakkında çok şey biliyorum PC mühendisi olacağım dedim, matematik yoksa asla dediler benim matematiğim çok kötü ona da kaç hafta çalıştım düzeltemedim. Babam da artık diyor okul bitsin işe gir tatilde işe gir ben diğerleri gibi sitem etmeyeceğim. Haklı adam hangi baba evladının hiçbir başarısı olmayıp bir çuval bile taşıyamayıp büyümesini ister?
Bir de işte çalışırken 6 7 saat aralıksız ayakta çalışıyorduk. Bilmiyorum alışık olmadığımdan mı yoksa bünyem mi kaldırmadı. Her neyse her gün aklımda bu konu mutlu anımda bile gelecekte böyle boş boş duracak mısın? Boş insan diyorum kendime bir tepsi tutsam belim ağrıyor çalışmak istiyorum ama yapamıyorum.
Benim yaşadıklarımı bilsen bence sende böyle konuşmazdın. Havuza gitmek istedim, boğulursun diyip 1 kez olsun göndermediler.Top oynayayım arkadaşlarımla dedim ayağını kırarsın dediler göndermediler. Sokakta dolaşayım dedim kaçırırlar dediler yine bırakmadılar yıllarım ev içinde geçti o yüzden böyleyim bence. Teşekkür ederim yazdıkların için yinede.Neyse. Büyüme şeklinden, çevrenden hayatı sadece kızlardan ibaret sanıyorsun, yazdıklarından belli. Sana hayatında başarılar dilerim. Umarım demek istenileni bir gün anlarsın.
14 yaşındasın, gidip de inşaatta çalışacak halin yok. Ha çalışan var onlar da yüz kişi içinden 5 10 kisi diyelim. Herkesin vücudu farklıdır, ben de inceyim mesela yaşıtlarımdan kalıplı olan da var benden daha cılızlar da var. Kendini baskariyla kıyaslama onlar fiziksel işleri yapabilir belki sen de beyinsel işleri yapıyorsundur? Bu açıdan baksana dostum.
Forrest Gump filmini izlemeni öneririm, güzel bir filmdir.
Biliyorum bende öyle olsun istemiyorum ama babam bunu her gün yaşatıyor bana.Her gün bu düşünceye maruz kalıyorum.Bence bunları düşünmek için yaşın genç. Yaşın 14 evet bir işe giricen. Kendini deprasyon yaratman kötü. İş bulursun inşallah. Ayrıca kızlar merdivenleri çıkıyor ben neden çıkamıyom nefes nefes kalıyom diye de başka bir insanla kendini kıyaslarsan negatif düşünceye sahip olursun. Neden nefes nefese kalıyorum ben diye aratırşma yaparsan bu işin sporu var bu işin doktoru var.
Hayatı güzel yaşamak güzel düşünmekten başlar.
Buradan sonrasını okumadım. Kızları hafife almayı bırakırsan bir işe yararsın mesela.
Ailene baş kaldırmayı abartmadan öğrenmelisin. Hafife almalarına izin verme, dövüşçü ve mücadeleci ruhunu ortaya çıkar. Her şeye boyun eğip kabullenme. Küçük bir çocuk değilsin. En azından evde kendin egzersiz yapıp onlara istekli olduğunu göster. 14 yaşındasın küçük değilsin, ailene haber vermeden çıkıp top oynayabilirsin. Top oynamak için izin almaya ihtiyaç duyuyorsan hala küçüksündür demektir. Eğer küçüksen büyüyünce çıkıp top oynarsin, büyüyünce de top oynamak istemeyeceğin için şimdi oynamalısın.Benim yaşadıklarımı bilsen bence sende böyle konuşmazdın. Havuza gitmek istedim, boğulursun diyip 1 kez olsun göndermediler.Top oynayayım arkadaşlarımla dedim ayağını kırarsın dediler göndermediler. Sokakta dolaşayım dedim kaçırırlar dediler yine bırakmadılar yıllarım ev içinde geçti o yüzden böyleyim bence. Teşekkür ederim yazdıkların için yinede.
Ay ne boş yaptın erkeklerin kas gücü kızlardan fazladır bu bilimsel bir şey.
feminist detected.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.