Hiçbir işe yaramıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yüksek ihtimal oyun oynarken sınavlar ve okul aklına geldi. Kalakaldın monitörün başında bir hışım konu açtın. Tavsiyem teknolojik yarışmalara katılıp kendi kendini geliştirmen. Bu hem çalışma hırsını hem de bilincini geliştirir. Bir işe yaramıyorum demek kaçmak olur.
 
Ohooo çocuk ne demiş ne tartışılıyor :D. 14 Yaşımda bende öyleydim, psikoloğa gitmek isterdim hep :D, annemde 'hayır siciline yazılır hiçbir şey olamazsan polis jandarmaya da başvuramazsın almazlar, olmaz sen ne istiyorsan gel benimle konuş' falan derdi. Açıkcası harbiden kötü zamanlarımdı, nasıl çıktım işin içindende şuan böyleyim ben bile bilmiyorum :D. Sana tavsiyem bilgisayar başından kalk, oyun süreni yok denecek kadar aza indir. Çünkü eğer kariyer falan planlamıyorsan harbiden zaman kaybı geliyor bana oyun, bir yere kadar tabii belli bir saatten sonrası zaman kaybı demek istedim. Gününü dolu dolu geçirmeye bak, günlerin, saatlerin, dakikaların hatta saniyelerin bile boşa gittiği düşüncesi insanı psikolojik bunalıma götürüyor, bizzat ben örneğiydim bunun senin yaşlarında. İster çalış ister akademik çalış istersen hafta sonların öyle aktivite dolu olsun ki bir yerden sonra sıkılmaya başla. Ama asla boş durma, sıkıldıkça değiştir aktivitelerini, sıkılma. Şunuda unutma herkes ağır yükler veya güç gerektiren şeyleri yapmak için yaratılmamıştır.

He cinsiyet konusuna gelirsek, daha lise 1 de bu kişi, dediğinde bir art niyet aramak saçmalık olur bence. Kızların erkeklerden daha üstün olduğu bir sürü konu var. He unutmayın ki bu dünyanın en iyi atletlerinin 'en iyi' olması ve sizin o kişilerle aynı cinsiyette olmanız o başarının sebebi siz olduğunuz anlamına gelmez. Erkek olsun kız olsun ortada başarı varsa uğraşılmış demektir, belki bir kız uğraşsaydı, fazladan çaba gösterseydi erkeklerden çoğundan başarılı olabilirdi, belki o kişi daha parlayamadı, belki bebek daha kimse bilemez. Yapılan işlere bir cinsiyet takmak, herhangi bir spor dalında, aşçılıkta, araba sporlarında, müzikte veya hayatın herhangi bir alanında cinsiyetçilik yapmak cahilliktir, çocuk işidir. Çocukken yapıyordu insanlar onu 'pembe kız rengi eheh'. Senden fiziksel, ruhsal veya başka bir konuda iyi olan bir sürü kız vardır bu dünyada dostum gayet normal bir şey. Hiçbir zaman ümidini kaybetme, başkalarının yaptığı hataları yapma ve en önemlisi hep kendini 'o kim ki bunu yapıyor? Ne eksiğim var ki benim ondan?' tarzı sorularla motive et. Umarım kendini her konuda geliştirebilirsin, iyi forumlar herkese.
 
Cezam vardı yazamadım, benim niyetim kızları kötülemek mi sizce? Bir erkek çocuk için kızlardan laf yemek nedir siz bilir misiniz acaba? Burda böyle konuyu dağıtın sonra her yerde dalga geçin. Mesela bı kavanozu açamadınız erkek daha güçlü diye düşünüp yardım istersiniz değil mi? Ben onuda yapamıyorum yani bı kıza öyle bir güven bile veremem bu haldeyken anlatmak istediğim buydu.
 
Bilgisayar hayatımı tamamen bıraktım. Okula 1.5 km falan yürüyerek gidip geleceğim. Havuzada gittim bisiklette sürdüm. Aylarca yaptım bunu hiçbir değişim olmadı. Geçen gün çuval taşıdık talaş falan taşıyamıyordum ama artık kendime güvenim kalmadı taşıyana kadar canım çıktı ama orada öleceğimi bilsem bırakmazdım bu kadar zorlayıp bile zar zor taşıdım bir kız görse bu nasıl erkek daha şunu taşıyamıyor der benim derdim bu.
 
Durumuna üzüldüm son 3 sayfa konu dışı tartışma olmuş derslerine odaklanmaya çalış eğer çalışmazsan ne olacağını biliyorsun zamanın boş geçince bunalıma girersin doktora görün ve psikoloğa da görün bur da cevabı zor bulursun.
 
Buradan sonrasını okumadım. Kızları hafife almayı bırakırsan bir işe yararsın mesela.
Hafife falan almadım. Erkekleri zaten bırak onlar nasıl ağır işlerde çalışırken ben daha koşamıyorum bile onu demek istedim.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı