Ohooo çocuk ne demiş ne tartışılıyor

. 14 Yaşımda bende öyleydim, psikoloğa gitmek isterdim hep

, annemde 'hayır siciline yazılır hiçbir şey olamazsan polis jandarmaya da başvuramazsın almazlar, olmaz sen ne istiyorsan gel benimle konuş' falan derdi. Açıkcası harbiden kötü zamanlarımdı, nasıl çıktım işin içindende şuan böyleyim ben bile bilmiyorum

. Sana tavsiyem bilgisayar başından kalk, oyun süreni yok denecek kadar aza indir. Çünkü eğer kariyer falan planlamıyorsan harbiden zaman kaybı geliyor bana oyun, bir yere kadar tabii belli bir saatten sonrası zaman kaybı demek istedim. Gününü dolu dolu geçirmeye bak, günlerin, saatlerin, dakikaların hatta saniyelerin bile boşa gittiği düşüncesi insanı psikolojik bunalıma götürüyor, bizzat ben örneğiydim bunun senin yaşlarında. İster çalış ister akademik çalış istersen hafta sonların öyle aktivite dolu olsun ki bir yerden sonra sıkılmaya başla. Ama asla boş durma, sıkıldıkça değiştir aktivitelerini, sıkılma. Şunuda unutma herkes ağır yükler veya güç gerektiren şeyleri yapmak için yaratılmamıştır.
He cinsiyet konusuna gelirsek, daha lise 1 de bu kişi, dediğinde bir art niyet aramak saçmalık olur bence. Kızların erkeklerden daha üstün olduğu bir sürü konu var. He unutmayın ki bu dünyanın en iyi atletlerinin 'en iyi' olması ve sizin o kişilerle aynı cinsiyette olmanız o başarının sebebi siz olduğunuz anlamına gelmez. Erkek olsun kız olsun ortada başarı varsa uğraşılmış demektir, belki bir kız uğraşsaydı, fazladan çaba gösterseydi erkeklerden çoğundan başarılı olabilirdi, belki o kişi daha parlayamadı, belki bebek daha kimse bilemez. Yapılan işlere bir cinsiyet takmak, herhangi bir spor dalında, aşçılıkta, araba sporlarında, müzikte veya hayatın herhangi bir alanında cinsiyetçilik yapmak cahilliktir, çocuk işidir. Çocukken yapıyordu insanlar onu 'pembe kız rengi eheh'. Senden fiziksel, ruhsal veya başka bir konuda iyi olan bir sürü kız vardır bu dünyada dostum gayet normal bir şey. Hiçbir zaman ümidini kaybetme, başkalarının yaptığı hataları yapma ve en önemlisi hep kendini 'o kim ki bunu yapıyor? Ne eksiğim var ki benim ondan?' tarzı sorularla motive et. Umarım kendini her konuda geliştirebilirsin, iyi forumlar herkese.