Hiçbir şey bilmeden 1 yılda YKS'den iyi puan alınır mı?

Okuma yazma bildiğin sürece ve zeka geriliğin yoksa, şimdiden başlayıp çalışırsan ilk 1000e bile girersin.
Size hak veriyorum. Ablam 12. sınıfa kadar kitap açmamıştı ilk 4000'e girdi 1 yılda. Ama mezuna kalarak girdi. Ben mezuna kalmayı düşünmüyorum. Okuma yazma bildiğin sürece 1 yılda kazanmak zor ama. Bir temelin de olmalı. Sadece okuma yazma bilen derece yapamaz. Benim temelim biraz kötü. Covid yüzünden 7 ve 8. sınıf konuları yok bende neredeyse.

Şimdiden çalışamam derse, eylüle kadar burger king'de çalışacağım. 2 3 güne onay gelecek başlayacağım.

O öğrenciler iyi kötü bir ilkokul ve ortaokul okumuş kişilerden oluşuyor.

Tüm şartlar mükemmel olsa bile sıfır birisinin sene boyunca ne kadar disiplinli çalışabileceğide belirsiz.
Maalesef o disiplin de bende çok yok. 11. sınıfta sınavlara bile çalışmadım komple okulda sınavdan önceki ders çalıştım. Okuldan eve gelince direkt uyuyordum bu yıl. Okul çok yoruyor beni. Staj da eklenince daha da zor olacak ama biraz dişimi sıkmam gerek. Mezuna kalıp 1 yılımı çöp etmek istemiyorum. Tabii mezuna kalırsam daha iyi derece yapacağım kesin ama şuan çok disiplinli çalışsam 1 yılımı kurtarmış olacağım.

Size hak veriyorum. Ablam 12. sınıfa kadar kitap açmamıştı ilk 4000'e girdi 1 yılda. Ama mezuna kalarak girdi. Ben mezuna kalmayı düşünmüyorum. Okuma yazma bildiğin sürece 1 yılda kazanmak zor ama. Bir temelin de olmalı. Sadece okuma yazma bilen derece yapamaz. Benim temelim biraz kötü. COVID yüzünden 7 ve 8. sınıf konuları yok bende neredeyse.

Şimdiden çalışamam derse, Eylül'e kadar Burger King'de çalışacağım. 2 3 güne onay gelecek başlayacağım.

Mezuna kalarak 2 sene eder, 2 senenin ilk senesi normal bir çalışma, ikinci senesi de tempolu bir çalışma ile Türkiye 1.liği bile gelir. Gerçekten cehaletle savaşmak çok zor, gel de bazılarına bu sınavın 1 senede derece yapılabilecek bir sınav olduğunu anlat.

Bir öğrenci 250 günlük sınav sürecini düzenli planlayıp programlarsa, ve en önemlisi bunu düzgün bir şekilde uygularsa kesinlikle derece yapar. Bunun kanıtları en basitinden YouTube'da ki derece öğrencileridir.

Temeliniz kötüyse de sıkıntı yok, yeter ki çok geç başlamayın ve düzenli olarak çalışın. Emin ol bu dediklerimi yaparsan ablanı bile geçersin.

Eylül'e kadar çalışmakta iyi fikir, ama en geç Eylül'de başlaman gerek ve derece istiyorsan çok daha tempolu çalışman gerek. En geç aralığın ortasında AYT çalışmaları başlamalı çünkü.

Mezuna kalarak 2 sene eder, 2 senenin ilk senesi normal bir çalışma, ikinci senesi de tempolu bir çalışma ile Türkiye 1.liği bile gelir. Gerçekten cehaletle savaşmak çok zor, gel de bazılarına bu sınavın 1 senede derece yapılabilecek bir sınav olduğunu anlat.

Bir öğrenci 250 günlük sınav sürecini düzenli planlayıp programlarsa, ve en önemlisi bunu düzgün bir şekilde uygularsa kesinlikle derece yapar. Bunun kanıtları en basitinden YouTube'da ki derece öğrencileridir.

Temeliniz kötüyse de sıkıntı yok, yeter ki çok geç başlamayın ve düzenli olarak çalışın. Emin ol bu dediklerimi yaparsan ablanı bile geçersin.

Eylül'e kadar çalışmakta iyi fikir, ama en geç Eylül'de başlaman gerek ve derece istiyorsan çok daha tempolu çalışman gerek. En geç aralığın ortasında AYT çalışmaları başlamalı çünkü.
Haklısın. Ablamın 12 ye kadar 1 kere kitap açtığını görmedim, hatta 12. sınıfta da az çalıştı ve iyi not almadı. Mezuna kalıp kafasını kaldırmadan 1 yılda 4000'e girdi. Ben de yapabileceğimi düşünüyorum. Belli bir plan ile tabii ki.
Sadece yenmem gereken şey üşengeçliğim. Üşengeçlik yüzünden temelim vs. yok zaten. Derslere falan girmeyip arkada oyun oynuyordum. LGS'den de 300 puan yaptım maalesef bu yüzden.
5 Eylül'de işten çıkacağım. Okul açılana kadar da kafa dinlerim 1 2 gün. 8 Eylülde okul açılıyor. 8 Eylül'den itibaren bir plan yapıp çalışacağım.

Bu arada bu planı nasıl oluşturabilirim? Hangi günler tyt hangi günler ayt hangi günler hangi ders vs. bunların planını çok yapamam çorba gibi olur benim yaptığım. Siz nasıl yaptınız planınızı biraz anlatırsanız çok iyi olur.

Haklısın. Ablamın 12'ye kadar 1 kere kitap açtığını görmedim, hatta 12. sınıfta da az çalıştı ve iyi not almadı. Mezuna kalıp kafasını kaldırmadan 1 yılda 4000'e girdi. Ben de yapabileceğimi düşünüyorum. Belli bir plan ile tabii ki.
Sadece yenmem gereken şey üşengeçliğim. Üşengeçlik yüzünden temelim vs. yok zaten. Derslere falan girmeyip arkada oyun oynuyordum. LGS'den de 300 puan yaptım maalesef bu yüzden.
5 Eylül'de işten çıkacağım. Okul açılana kadar da kafa dinlerim 1 2 gün. 8 Eylül'de okul açılıyor. 8 Eylül'den itibaren bir plan yapıp çalışacağım.

Bu arada bu planı nasıl oluşturabilirim? Hangi günler TYT hangi günler AYT hangi günler hangi ders vs. bunların planını çok yapamam çorba gibi olur benim yaptığım. Siz nasıl yaptınız planınızı biraz anlatırsanız çok iyi olur.

AYT, TYT olmadan olmaz. Önce TYT konuları biraz da olsa adam edilmeli. Sınavı kazandıran şey AYT, orası bir gerçek ama AYT binanın çatısı gibidir. Temel olmadan çatı pek etki etmez.

İlk başta TYT Türkçe ve matematik çalışmak gerek. Yanına bir de fen dersi eklemelisin. Günlük paragraf ve matematik temel konulara çalışman gerek e tabii bir de fen dersi bitirmen gerek. Bu çalışmaların bitince matematikte problemler ve geometriye başlayacaksın, sonra Türkçe de dil bilgisi çalışacaksın ve yeni bir fen dersine geçeceksin.

Ablam 4000 sıralama yaptı demiştin, ondan da yardım almayı unutma. Derece yapan birisiyle yüz yüze görüşüp taktik almak mükemmel moral motivasyon veriyor. Şimdiden kolay gelsin Allah yardımcın olsun.

AYT, TYT olmadan olmaz. Önce TYT konuları biraz da olsa adam edilmeli. Sınavı kazandıran şey AYT, orası bir gerçek ama AYT binanın çatısı gibidir. Temel olmadan çatı pek etki etmez.

İlk başta TYT Türkçe ve matematik çalışmak gerek. Yanına bir de fen dersi eklemelisin. Günlük paragraf ve matematik temel konulara çalışman gerek e tabii bir de fen dersi bitirmen gerek. Bu çalışmaların bitince matematikte problemler ve geometriye başlayacaksın, sonra Türkçe de dil bilgisi çalışacaksın ve yeni bir fen dersine geçeceksin.

Ablam 4000 sıralama yaptı demiştin, ondan da yardım almayı unutma. Derece yapan birisiyle yüz yüze görüşüp taktik almak mükemmel moral motivasyon veriyor. Şimdiden kolay gelsin Allah yardımcın olsun.
Seneye sınavdan aldığım notu buraya yazacağım (unutmazsam tabi) :) Teşekkür ederim ilginiz için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı