Modem önerisi

• Konuyu başlatan KBL
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 152

KBL

Decapat
Daha fazla  
Şu anki modemimde çok sorun yaşıyorum, internef firmasını neredeyse her hafta 2-3 kere hız sorunundan dolayı sinyal yenilemesi yapmaları için arıyorum. Çoğu durumda modemden kaynalı bir sorun olacağını söylüyorlar. Türk Telekom'un eski bir modemini kullanıyorum 300Mbps destekliyor paketimim 50 Mbps, 100 Mbps de drop giriyor ve arıza oluşuyor, altyapımız ise 80 Mbps'ye kadar destekliyor. İnternet firması ellerinde 'ZyXEL VMG8825-T50k' modeli olduğunu söyledi. Ve benim aklımda da ek seçenek olarak 'Tenda-V12 AC1200' modeli var. Bu ikisinden hangisini almamı önerirsiniz? Ya da sizin önerebileceğiniz daha iyi olan bir modem var mı? Bu Tenda ve ZyXEL modeli haricinde?

Şu anki modemimde çok sorun yaşıyorum, internef firmasını neredeyse her hafta 2-3 kere hız sorunundan dolayı sinyal yenilemesi yapmaları için arıyorum. Çoğu durumda modemden kaynalı bir sorun olacağını söylüyorlar. Türk Telekom'un eski bir modemini kullanıyorum 300Mbps destekliyor paketimim 50 Mbps, 100 Mbps de drop giriyor ve arıza oluşuyor, altyapımız ise 80 Mbps'ye kadar destekliyor. İnternet firması ellerinde 'ZyXEL VMG8825-T50k' modeli olduğunu söyledi. Ve benim aklımda da ek seçenek olarak 'Tenda-V12 AC1200' modeli var. Bu ikisinden hangisini almamı önerirsiniz? Ya da sizin önerebileceğiniz daha iyi olan bir modem var mı? Bu Tenda ve ZyXEL modeli haricinde?
Hat değerlerinizi atar mısınız modem arayüzünden ?

Hat değerlerinizi atar mısınız modem arayüzünden?

Keneetic (KN-2112) öneririm. (Bütçeniz varsa Keneetic Hopper DSL AX1800 geleceğe yönelik fiber için daha iyi olur.) 3 ayda bir güncellenir, mobil uygulaması mevcut. İnternete kim bağlanmış, kim çıkmış, kaç kişi var, misafir ağı, hız ayarı yapmak, arayüzün güzelliği, bir sürü gelişmiş ayar, DNS, VPN, SNR margin ayarı, QoS ayarı vs. Şu an alınabilecek en iyi marka kesinlikle Keneetic. Asla pişman olmazsınız.

Keneetic (KN-2112) öneririm. (bütçeniz varsa keneetic hopper DSL AX1800 geleceğe yönelik fiber için daha iyi olur.) 3 ayda bir güncellenir, mobil uygulaması mevcut. İnternete kim bağlanmış, kim çıkmış, kaç kişi var, misafir ağı, hız ayarı yapmak, arayüzün güzelliği, bir sürü gelişmiş ayar, DNS, VPN, SNR margin ayarı, QoS ayarı vs. şu an alınabilecek en iyi marka kesinlikle keneetic. Asla pişman olmazsınız.

AX1800 eski nesil. Hopper DSL AX3000 daha yeni hocam onu önermeniz daha mantıklı olur.

Teşekkürler, haklısınız. Biraz da pahalı olmasın dedim ama almışken iyisini almak gerek. :)
bu modemleri internette gördüm, çok önerildiğini de duydum. biraz küçük olunca daha ev odaklı bir internet gibi geldi. ben maximum performansta internet almak istiyorum, oyun olsun indirme olsun yayın olsun v.s. Bu modem hız konusunda da iyi midir? bizim ev de büyük olduğu için sinyal alanı geniş midir mesela?

AX1800 eski nesil. Hopper DSL AX3000 daha yeni hocam onu önermeniz daha mantıklı olur.
modem çok küçük gözüküyor, ısınma sorunu yapar mı? Ve açıkçası bunu alacak bütçem de yok.

Bu modemleri internette gördüm, çok önerildiğini de duydum. Biraz küçük olunca daha ev odaklı bir internet gibi geldi. Ben maximum performansta internet almak istiyorum, oyun olsun indirme olsun yayın olsun vs. Bu modem hız konusunda da iyi midir? Bizim ev de büyük olduğu için sinyal alanı geniş midir mesela?

Modem çok küçük gözüküyor, ısınma sorunu yapar mı? Ve açıkçası bunu alacak bütçem de yok.

Hocam işin aslı şöyle. Altyapı sorununuz var ise isterse 100 bin TL'lik modem alın sorun çözülmez. Ben birkaç arkadaşıma 2. el Huawei HG658V2 aldırıp Keenetic router aldırdım Huawei HG658v2'nin DSL yönetimi çok iyi. Huawei'yi köprü moduna alıp Keenetic router da PPPoE sonlandırdık çoğu sorunsuz kullanıyor. Sinyal alanı ise Avrupa standartları gereği belli bir limitin üstüne çıkamıyor maalesef modem konumu evin duvarları vs sinyale çok etki eder.

bu modemleri internette gördüm, çok önerildiğini de duydum. biraz küçük olunca daha ev odaklı bir internet gibi geldi. ben maximum performansta internet almak istiyorum, oyun olsun indirme olsun yayın olsun v.s. Bu modem hız konusunda da iyi midir? bizim ev de büyük olduğu için sinyal alanı geniş midir mesela?

modem çok küçük gözüküyor, ısınma sorunu yapar mı? Ve açıkçası bunu alacak bütçem de yok.

Söylediğiniz her şeyde iyidir ki hız için, ping için özel ayarlar bile yapılıyor bu modem ile. Eviniz büyükse ve duvarlar kalınsa hiçbir şekilde tek modem ile full çekim alamazsınız. Mesh sistemi ile bu sorunu aşabilirsiniz.

Hocam işin aslı şöyle. Altyapı sorununuz var ise isterse 100 bin TL'lik modem alın sorun çözülmez. Ben birkaç arkadaşıma 2. el Huawei HG658V2 aldırıp Keenetic router aldırdım Huawei HG658v2'nin DSL yönetimi çok iyi. Huawei'yi köprü moduna alıp Keenetic router da PPPoE sonlandırdık çoğu sorunsuz kullanıyor. Sinyal alanı ise Avrupa standartları gereği belli bir limitin üstüne çıkamıyor maalesef modem konumu evin duvarları vs sinyale çok etki eder.

Keenetic yerine Xiaomi AX3000T alıp ona OpenWrt kurupta kullanabilir işlemcileri filogic 820 platformunu kullanıyor Keenetic routera o kadar para vermeye gerek yok.

Peki bu önerdiğiniz AX1800 yeterli midir? Bizim fibere geçme ihtimalimiz pek mümkün gözükmüyor fakat geçsek de kullanabilir miyiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı