Hiçbir şey yapmak istemiyorum

Cihangir ceyhan

Hectopat
Son 1 senedir ortalama okulu bıraktım iş bulamadım. Bilgisayar tamirciliği yapıyorum oda ara sıra geliyor. Çok asosyalim hayatta bir enerjim yok. Hiçbir yapmak istemiyorum. Gece geç yatıyorum öğlen kalkıyorum hayatta enerjim olsun istiyorum bir şeyler yapmak istiyorum fakat olmuyor. Sürekli oyun oynuyorum uyuyorum kalkıyorum oyun oynuyorum. Kendimi nasıl geliştiririm? Hayatta bir enerjim olmasını istiyorum.
Yaşım 17. yaşım geçiyor iş öğrenmek için neler yapabilirim? Bu durumdan nasıl kurtulurum?

Bizim sana burada diyeceğim her şey aslında boş. Sen kendini tanıyorsun veya tanımak zorundasın. Kendi alanında bir şeyler yapmak zorundasın. Sürekli oyun oynamak yerine farklı aktivitelere kafa yorabilirsin mesela ama kalkıp "Bunu yapmaktan sıkılıyorum." diyeceğin için o örnekleri vermemiz de bence boş ama yine de; kitap okuyabilirsin. Kendi zevklerine uygun romanlar, hikayeler okuyabilir hatta okuduklarının benzerlerini yazabilirsin. Bir dönem bana çok şey kattı bu.

İş alanında eğer okumayı planlamıyorsun bir berber veya sanayi ustasının yanına çırak olarak girebilirsin. İleride sana çok şey katacaktır. Şu anda bildiğim kadarıyla Birleşik Krallık Türk berberlerini alıyor mesela.
Sanayi ustasının yanında işi kavrarsan eğer ileride bir doktordan bile fazla kazanabilirsin. Hem ortamın olur hem de müşteriler ile aran iyi olursa sürekli her şeyin karşılanabilir.

Bu durumdan kurtulmak tamamen senin elinde. İyisiyle kötüsüyle hayat senin elinde.
Sen sabredip emek verir isen eğer istediğin her şeyin bir gün olabileceğine inanıyorum.

Bizim sana burada diyeceğim her şey aslında boş. Sen kendini tanıyorsun veya tanımak zorundasın. Kendi alanında bir şeyler yapmak zorundasın. Sürekli oyun oynamak yerine farklı aktivitelere kafa yorabilirsin mesela ama kalkıp "bunu yapmaktan sıkılıyorum." diyeceğin için o örnekleri vermemiz de bence boş ama yine de; kitap okuyabilirsin. Kendi zevklerine uygun romanlar, hikayeler okuyabilir hatta okuduklarının benzerlerini yazabilirsin. Bir dönem bana çok şey kattı bu.

İş alanında eğer okumayı planlamıyorsun bir berber veya sanayi ustasının yanına çırak olarak girebilirsin. İleride sana çok şey katacaktır. Şu anda bildiğim kadarıyla birleşik krallık Türk berberlerini alıyor mesela.
Sanayi ustasının yanında işi kavrarsan eğer ileride bir doktordan bile fazla kazanabilirsin. Hem ortamın olur hem de müşteriler ile aran iyi olursa sürekli her şeyin karşılanabilir.

Bu durumdan kurtulmak tamamen senin elinde. İyisiyle kötüsüyle hayat senin elinde.
Sen sabredip emek verir isen eğer istediğin her şeyin bir gün olabileceğine inanıyorum.

Teşekkür ederim hocamm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı