Hiçbir şeye tıklamadan hacklenmek mümkün mü?

Mümkün hocam. Ama paranoya olmaya gerek yok. Kimsenin basit kullanıcıyı bu denli hedef alacağını sanmıyorum. Genelde oltalama sonucu hackleniyor insanlar. Gelen sahte mailler ve sahte programlar aracılığıyla.
Zaten olay basit kullanıcı. Düşünsenize arka planda bir web sitesine binlerce kişinin giriş yaptırdığını, hit arttırıp siteyi aramada 1. sırada çıkarttığını. Para kazanmak için bu sistemle zombi oluştursan güzel para kazanırsın. Kaldı ki tanıdığım bir eleman vardı, işi gücü bu tarz para kazanmaktı.. Zombi kullanıcılardan ddos yaparak büyük sitelerde para koparırdı. Örnek olarak bekir. The_Bekir ve TontonQ. kıskıvrak

Bu basit kullanıcıdan para kazanma 2. yöntem ise: arka planda web sitesini açarak online mining yaptırmak. Hani diyorsunuzya web sayfalarında bile işlemci çok çalışıyor, pc ısınıyor felan. Belkide birisine mining yapıyordur pcniz ama sizin haberiniz yoktur :)

Para kazanma yöntem 3: Kişi bu tarz işlemi biliyordur. Zombi ordusu kurmuştur. Büyük alışveriş sitelerinde ürün satıyordur. Googlede aramada kendini bu kişilere 1. sırada çıkartır. Bu sayede sattığı ürünleri googlede arayanlar 1. sıradaki bu kullanıcı sayfasına girerek kendinden binlerce alışveriş yaptırabilir.

Savsak ekibine selamlar :)
 
Son düzenleme:
30 Mart 2021 tarihinde paylaşılmış bu haber. Şimdi ne durumdadır siz düşünün.

Birincisi, hiçbir yere tıklamadan virüs bulaşmaz. İkincisi ve en önemlisi, hiçbir yere tıklamamak gibi bir şey mümkün olamaz. Bilgisayarın işletim sistemi kurulumundan itibaren bir şeylere tıklıyoruz zaten. Soru yanlış yani.


Dediğiniz şey doğru değil. Hatta Dosyasız saldırılar için AV programları korumalarını geliştirmekte.
 
Konuda belirttiğim gibi 0click ile mümkün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı