Hifiman Edition XS: ilk izlenim

Edition XS'te hangisi hangisi pek anlayamadım ama büyük ihtimal koruma diye gördüğüm şey fazor.

Her neyse ürünün garantisi var ola ki bu tarz olay oldu direkt dağıtıcı firmaya giderim benim müdahale edebileceğim seviyede kaba bir şey değil çok hassas o hat çıplak bir şekilde geçiyor gözle çok rahat gözüküyor. Neyse hocam sanki sorunu şu an yaşıyormuş gibi kafaya takmayalım şu anda iyi ve böyle devam eder umarım. Diyaframın sağlamlığı esasında çok iyi fakat narin olduğunu görünüşten anladım siz de kıldan çok nem kapar deyince iyice canım sıkıldı.

İnşallah olmaz hocam, ama HIFIMAN düşünmüştür bunu zaten. Hem nem yapmıyor, sadece planar işini yaparken o kıl eğer sıkışırsa işine engel oluyor, bu yüzden cızırtı gibi bir ses yapma ihtimali oluyor ama onun olasılığı az.

Gördüğüm kadarıyla dışarıdan koruma için filtre gibi bir şey bulunuyor, ama bu kulaklıklar (tabii ki) dynamic sürücü olmadığı için içerden koruması yok, bu yüzden padin içerisine dokunmamaya dikkat edin, direkt diyaframa gelebilir.

Tedbir iyidir.

Tutma konusunda dikkat ediyorum hassas olduğu belli o konuda. Dinamik sürücüde de saç teli giriyordu bass vurdukça tel de titriyor o da ses çıkarıyordu. Çıkarması kolaydı onda da bunda o kadar açık bir sistem yok.

@246675 @Merdt @BerkayZ87
Yakın zamanda detaylı inceleme geliyor. Spoiler olarak şunu söyleyebilirim, çözünürlüğü o kadar iyi ki rahat olmaması ve ağır olmasına her türlü katlanırsın tabi o kadar da rahatsız bir kulaklık değil ama taç kısmı Arya gibi olsa fena olmazmış. Bu çözünürlük K701'den buna tam anlamıyla geçirtti beni siz düşünün gerisini. Uzun kullanımda HD800S'den bile daha rahat bir kulaklık K700 serisi. Konfora önem vermeme rağmen caymadım bu kulaklıktan. Yeni konuda buradaki yorumlarla beraber farklı özelliklerine de yer vereceğim.

Shpongle'ın bir kez daha farklı bir boyutta müzik yaptığını görmüş oldum. Tek bir özelliğe odaklı test müziklerinden çok daha fazla zorluyor kulaklığı. Her türlü ses her türlü enstrüman her türlü atmosfer ve geçiş bu adamlarda var. Yeni sanatçı keşfine genelde kapalı birisiyimdir o yüzden en iyisi midir bilmem ama bildiklerim arasında en iyi adamlar bunlar.

Benim dışımda da beğenen oldu bu grubu. Deneyim mağazasında yıllardan beri çalışan birisi açtığım şarkının daha 10. saniyesinde KEF R3 için yeni bir şey keşfettiğini söyledi. Bu arada ortada herhangi bir manipülasyon yok kendisiyle samimiyetim var benle olan diyalogu daha farklı. Zaten hoparlör almak için gitmiyordum bilgi alışverişi için gidiyordum.

Son düzenleme:

Ses çözünürlüğü beni de çok heyecanlandırıyor okuduklarıma/izlediklerime/söylediklerinize göre. Kafa bandı konusunda kesinlikle katılıyorum. Arya bandı daha konforlu olurdu. K701'i rafa kaldırttıysa pamuk eller cebe gidecek gibi görünüyor.

Yemin ediyorum ilk maaşımda planar magnetic alacağım, kulağa çok hoş geliyor.
Mecazi olarak şu an bile kulağa hoş gelen kulaklık, acaba gerçekte nasıl gelecek

Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama Planar'ın çalışma mantığı cidden dinamik sürücüye göre çok çok farklı. Zaten uzamsal sahne boyutu daha farklı kişiden kişiye değişse de bu hali şahsen kullanıcıyı çok daha fazla şaşırtıyor güzel mastering yapılmış müziklerdeki etkileri inanılmaz farklı oluyor. Bir kulaklığın imagingi güzel olabilir fakat dinamik sürücüde bu çok kuru kalıyormuş onu fark ettim. Olay sadece çözünürlüğü değil sesin oluşumu cidden dinamik sürücüye göre çok farklı. Götürüsü dinamik sürücüdeki fiziksel hissiyat yok fakat atmosferik hissiyat bambaşka bir şey. Bunu becerebilen sanatçıda alacağın ses inanılmaz güzel oluyor işte.

Dinamik sürücüde diyafram değiştirip farklı farklı konularda yetkinlik sağlanabiliyor hafif diyafram konulup hissiyat arttırılabiliyor magnezyum alüminyum alaşım vesaire diye çokça lanse ediliyor. Bununla beraber K700'de çift diyafram kullanılıyor ki HD8 ile arasında bir fark gördüm o da bassı dolgun ve iyi verirken vokalde bir bozunma yaşamadım fiziksel hissiyat yine iyiydi.

Planarda da çeşitlilik mevcut. Şimdi Hifiman böyle çalıyor ama Meze kim bilir nasıl çalıyor onlar da bir farklı yapıyor. Bir de onlar için de 400 gramda en konforlu kulaklık olabilir. Tasarım zaten şaheser.

Ufaktan konuyu yazmaya başlıyorum bu arada.

@246675
Taslakta kalan ve kaydedilen konu sunucudan silinmiş. Hastalıktı özel hayattı derken uzun süre açacağım konu yarıda kaldı ve taslak silinmiş. Detaylı inceleme uzun bir süre gelmeyecek onu belirtmemde fayda var fakat bu uzun süreçte kulaklığı daha çok deneyimleyeceğim için bu sefer daha da detaylı olabilir. Taslaktaki konuda şase mantığını konforunu vesaire anlatıp teknik özellikler kısmına geçmiştim oysa ki ama yapacak bir şey yok sunucuda maksimum 1 MB tutulan yazıyı silmişler.

Son düzenleme:
Keşke bilgisayara da yedekleseydiniz be hocam

Bence de, hem kulaklığı biraz daha deneyimlemiş olursunuz. Kulağınız da alışır hem.

Bu arada her ne olduysa hocam geçmiş olsun, yazmayı unuttum.

Son düzenleme:
Sağ olasın. Bu arada konuyu yazılı olarak açmayacağım direkt video çekeceğim. Hem yazmaya üşendiğim için hem de videolu daha açıklayıcı olacağını düşünüyorum. Maksat zaten merak edenlerin anlaması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…