1543056134722.png

Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

1)
Bir geliştirici tarafından yeni özellikler kazandırılan güncel sürümünü buradan indirip, arşiv dosyasından masaüstüne uygulamayı çıkartın.

Alternatif: Download HiJackThis Fork - MajorGeeks

Eski Sürüm: HiJackThis | Free software downloads at SourceForge.net

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın 3 dk işlem yapmadan bekleyin.

3) HijackThis yazılımına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın (XP için geçerli değil).

1543056459730.png

4) Açılan arayüzde, "Do a system scan and save a log file" butonuna tıklayın.

1543053000396.png

5) Otomatik olarak Hijackthis taraması başlayacak, taramanın tamamlanması sürece fare ve klavyeyi kullanmayın.
1543053111358.png

6) Tarama tamamlandığında HijackThis raporunu içeren bir Log dosyası karşınıza gelecektir.

1543053449185.png

*7) Log dosyasını incelememiz için buraya cevaplama bölümünden eklemeniz gerekmektedir.

1543053710016.png

Kod'a tıklayın.

1543053809056.png

Log'da yazanları mavi bölmenin içine yapıştırıp "Devam Et" butonuna basın.

Uyarı: Sitede kod eklemede sorun yaşarsanız kod paylaşımlarını altta verilen sitelerden birine yapıştırıp linki paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda *7. seçeneği şu anlık kullanmayın.

Paste ofCode

8) Ayrıca sisteminizde var olan sorunu detaylıca (Performans düşüşü, Malware varlığı şüphesi vb.) belirterek konuyu cevaplayın.
(Bunu yapmayana cevap verilmeyecektir)

Fixleme:

Konuda şahsım tarafından veya uzman kişilerden geri dönüş yapıldığında Hijackthis uygulama arayüzünden söylediğimiz satırların başlarına tik işareti koyun. Ardından "Fix checked" butonuna basın.
1543054420492.png

Son düzenleme:
Öncelikle bilgisayardan uzak kaldığım ve konuyu görebilmeme rağmen cevap yazamadığım için üzgünüm.

@otm
Log dosyaınız silinmiş tekrardan log gönderebilirseniz sevinirim. Ek olarak konudaki adımı uygulayıp onun da log sonucunu paylaşın. MiniToolBox ile İnternet Ayarları Onarımı

@İsmailKaan ,

Performansa doğrudan etki eden uygulama ve hizmet gözükmüyor. Temiz önyükleme ile sistemi başlatın. Windows'ta temiz önyükleme gerçekleştirme

Devamı halinde HDD ve RAM'leri donanımsal olarak test edin. HD Tune Pro 5.70 ve MemTest86+ uygulamalarını kullanabilirsiniz.

@rimep ,

Verdiğim satırları fixleyin.
Untitled - Paste Code

McAfee uygulamalarını kaldırın.
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi Konudaki 2, 4, 5, 6, 8, 9 ve 10. adımları uygulayın. Sistemi yeniden başlatın. Bir süre kullanın. Tekrar yeniden başlatın. Performanstaki son durumu belirtin.

@MaTTo ,

Yeni yerel yönetici oturum hesabı oluşturup o hesap üzerinden oturum açın.

@FRESSA ,

Verdiğim satırları işaretleyip fixleyin.
Kod:
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup (User 'Local Service')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [OneDriveSetup] C:\Windows\SysWOW64\OneDriveSetup.exe /thfirstsetup (User 'NETWORK SERVICE')

Aktif çalışan bir zararlı yok, Webroot zaten aktif olan kısımları tarar. Tam tarama için EEK ile taratabilirsin. Emsisoft Emergency Kit [EEK] - Alternatif Zararlı Temizleme Aracı

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi Konudaki 2, 4, 5, 6 ve 8. adımları uygulayın.

@THE_MILLER

Geri dönüş için teşekkürler öncelikle :)

Bahsettiğiniz yöntemi; dizüstü bilgisayarıma bağlandığınızda yaptığınızda yapmıştınız ve aklıma gelip ben de masaüstü bilgisayarımda denedim. Fakat sonuç yine aynı. Hatalar almaya devam ediyorum ki: Bağdaştırıcı ayarlarına dahi gidemiyorum hata alıyorum.

Sanırım tek çözüm sıfırlama oldu?

@MaTTo ,

Sistem dosyaların ve kayıt girdilerin bozulmuş.

Komut satırını (cmd) yönetici olarak çalıştırın. Sırası ile işlemler bitene kadar bu kodları girip enterlayın.

Kod:
sfc /scannow

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /scanhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /checkhealth

ENTER

Kod:
dism /online /cleanup-image /restorehealth

ENTER

Devam ederse sıfırlama yerine temiz Windows 10 kurulumu yapın.

@THE_MILLER
Ne yazık ki onları da yapmıştım :\

Temiz kuruldan kastınız eski usul format değil mi? Bunun alakalı sormak istediğim; Şuan ki bilgisayarımda Win8 kullanıyordum (korsan) Microsoft'un işbirliğiyle orjinal Win10'a geçmiştim. Bu işlemi yaparsam orjinalliği bozulacak mı OS'imin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı