1543056134722.png

Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

1)
Bir geliştirici tarafından yeni özellikler kazandırılan güncel sürümünü buradan indirip, arşiv dosyasından masaüstüne uygulamayı çıkartın.

Alternatif: Download HiJackThis Fork - MajorGeeks

Eski Sürüm: HiJackThis | Free software downloads at SourceForge.net

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın 3 dk işlem yapmadan bekleyin.

3) HijackThis yazılımına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın (XP için geçerli değil).

1543056459730.png

4) Açılan arayüzde, "Do a system scan and save a log file" butonuna tıklayın.

1543053000396.png

5) Otomatik olarak Hijackthis taraması başlayacak, taramanın tamamlanması sürece fare ve klavyeyi kullanmayın.
1543053111358.png

6) Tarama tamamlandığında HijackThis raporunu içeren bir Log dosyası karşınıza gelecektir.

1543053449185.png

*7) Log dosyasını incelememiz için buraya cevaplama bölümünden eklemeniz gerekmektedir.

1543053710016.png

Kod'a tıklayın.

1543053809056.png

Log'da yazanları mavi bölmenin içine yapıştırıp "Devam Et" butonuna basın.

Uyarı: Sitede kod eklemede sorun yaşarsanız kod paylaşımlarını altta verilen sitelerden birine yapıştırıp linki paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda *7. seçeneği şu anlık kullanmayın.

Paste ofCode

8) Ayrıca sisteminizde var olan sorunu detaylıca (Performans düşüşü, Malware varlığı şüphesi vb.) belirterek konuyu cevaplayın.
(Bunu yapmayana cevap verilmeyecektir)

Fixleme:

Konuda şahsım tarafından veya uzman kişilerden geri dönüş yapıldığında Hijackthis uygulama arayüzünden söylediğimiz satırların başlarına tik işareti koyun. Ardından "Fix checked" butonuna basın.
1543054420492.png

Son düzenleme:
CodePaste.NET - Jove sanırım raporum bu. Şimdiden teşekkür ediyorum.

CodePaste.NET - ewasas Verdiğim satırları fixleyin.

Gereksiz uygulamaları ya kaldırın ya da msconfig hizmetler ve başlangıç kısmından devre dışı bırakın. Asus'un kullanmadığınız hizmetlerini kaldırın.

AdwCleaner ile Reklam Temizliği uygulayıp ilgili logu ekleyin.

Emsisoft Commandline Scanner yönergeye uygun olarak uygulayıp ilgili logu ekleyin.

Ayrıca kullandığınız güvenlik yazılımı olan AVG'yi pek tavsiye etmiyorum.

Merhaba smyomekatronik,

Adım adım çözelim.

1) CodePaste.NET - sa Verdiğim satırları fixleyiniz.

2) AdwCleaner ile Reklam Temizliği uygulayıp ilgili logu buraya ekleyin.

3) Emsisoft Commandline Scanner Yönergeye uygun olarak uygulayıp raporu buraya ekleyin.

4) Disk birleştirmesi yapınız. Tavsiyem Disk Defrag - Best Free Defrag Software For Your Hard Drive

5) Driver Identifier - The largest driver collection for all laptops & desktops. Bu yazılımla tarama yapın. Tarama sonucu açılan linki buraya ekleyin.

CodePaste.NET -
Merhabalar,
Öncelikle belirteyim dizüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Sorunlarım şunlar ;
1. Chrome bazen aşırı derecede cpu yiyor. Örneğin youtube vs. gibi sitelerden video izlerken yada 2-3 sekme açınca cpu %50lere kadar çıkabiliyor.

2. Oyunlarda fps kaybı yaşıyorum ve teklemeler oluyor. Ekran kartımının güncel olmadığından şüpheleniyorum ama değilmiş.

Not: Ekran kartının güncel olup olmadığını NVIDIA GeForce Experience'den sürekli olarak takip ediyorum.
Not 2 : Bilmiyorum bunları tetiklermi ama termal macun yenilenmesi ve fan temizliği yapılmıştır.

Sorunlarım bunlar yardım ederseniz çok sevinirim.

Sistem ;

Ekran kartı ; NVIDIA GeForce 525M

THE_MILLER

Yanlış bir uygulama sonucu, bilgisayarı açılmayacak duruma getirdim. İşletim sistemini yeniden yükledim, Windows 7 güncelleme yapıncaya kadar sıkıntı yoktu. Güncelleme yapıldığı zaman bilgisayarın performansı düşüyor. Kutulu 32 bit Windows 7 Home Premium (SP1 DVD nin içine kendim gömdüm) kullanıyorum.

Merhaba ÖmerF,

Kr. - Pastebin.com Verdiğim satırları fixleyin. Kullanmadığınız Toshiba uygulama ve hizmetlerini devre dışı bırakın.

Chrome yerine Comodo Dragon tercih edebilirsiniz.

Driverlarınızı https://www.technopat.net/forum/aygit-suruculeri/13029-technopat-driver-guncelleme-hizmeti.html ile güncelleyin. En sağlıklısı bu sistemdir.

Sisteminizi https://www.technopat.net/forum/guvenlik/33772-avira-de-cleaner.html ile zararlı yazılımlara karşı tarama ve temizleme işlevini gerçekleştirin. Eset orjinal değilse kaldırın Avira 2014 Free'yi kurun. Daha güvende hissedeceğinizden emin olabilirsiniz.

Windows 7 artık miadı dolmuş bir sistem. https://www.technopat.net/forum/windows-8-1/29656-windows-8-1-rtm-turkce-indirme-baglantilari.html Windows 8.1 x64 geçemenizi öneririm. Bu şekilde en güncel sisteme ulaşmış olup daha fazla performans alırsınız.

- - - Güncellendi - - -

THE_MILLER

Yanlış bir uygulama sonucu, bilgisayarı açılmayacak duruma getirdim. İşletim sistemini yeniden yükledim, Windows 7 güncelleme yapıncaya kadar sıkıntı yoktu. Güncelleme yapıldığı zaman bilgisayarın performansı düşüyor. Kutulu 32 bit Windows 7 Home Premium (SP1 DVD nin içine kendim gömdüm) kullanıyorum.

Downloads | AIDA64 Aida64 yazılımını indirip, HTML rapor oluşturup buraya ekleyin. Windows 7 Sp1 den sonra da Windows updatelerini tam olarak gerçekleştirin. Ardından Hijackthis raporunu da istediğim diğer raporla birlikte ekleyin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı