1543056134722.png

Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

1)
Bir geliştirici tarafından yeni özellikler kazandırılan güncel sürümünü buradan indirip, arşiv dosyasından masaüstüne uygulamayı çıkartın.

Alternatif: Download HiJackThis Fork - MajorGeeks

Eski Sürüm: HiJackThis | Free software downloads at SourceForge.net

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın 3 dk işlem yapmadan bekleyin.

3) HijackThis yazılımına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın (XP için geçerli değil).

1543056459730.png

4) Açılan arayüzde, "Do a system scan and save a log file" butonuna tıklayın.

1543053000396.png

5) Otomatik olarak Hijackthis taraması başlayacak, taramanın tamamlanması sürece fare ve klavyeyi kullanmayın.
1543053111358.png

6) Tarama tamamlandığında HijackThis raporunu içeren bir Log dosyası karşınıza gelecektir.

1543053449185.png

*7) Log dosyasını incelememiz için buraya cevaplama bölümünden eklemeniz gerekmektedir.

1543053710016.png

Kod'a tıklayın.

1543053809056.png

Log'da yazanları mavi bölmenin içine yapıştırıp "Devam Et" butonuna basın.

Uyarı: Sitede kod eklemede sorun yaşarsanız kod paylaşımlarını altta verilen sitelerden birine yapıştırıp linki paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda *7. seçeneği şu anlık kullanmayın.

Paste ofCode

8) Ayrıca sisteminizde var olan sorunu detaylıca (Performans düşüşü, Malware varlığı şüphesi vb.) belirterek konuyu cevaplayın.
(Bunu yapmayana cevap verilmeyecektir)

Fixleme:

Konuda şahsım tarafından veya uzman kişilerden geri dönüş yapıldığında Hijackthis uygulama arayüzünden söylediğimiz satırların başlarına tik işareti koyun. Ardından "Fix checked" butonuna basın.
1543054420492.png

Son düzenleme:
Running processes: C:\Program Files\WindowsApps\Microsoft.Messaging_2.13.20000. - Pastebin.com

Disk kullanımı yüzde %100 oluyor nadiren, ve canavar pc saçma oyunlarda 60 fpsde iken 2-3 saniyeliğine takılıyor.
Bunları fixle.

O2 - BHO: Advanced SystemCare Browser Protection - {BA0C978D-D909-49B6-AFE2-8BDE245DC7E6} - C:\PROGRA~2\IObit\SURFIN~1\BROWER~1\ASCPLU~1.DLL (file missing)
O23 - Service: LiveUpdate (LiveUpdateSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\IObit\LiveUpdate\LiveUpdate.exe (file missing)

@nonick ,

Iobit ürünlerini, Yandex ve Google toolbarları kaldırın.

Gereksiz Asus uygulamalarını kaldırın veya devre dışı bırakın.

Verdiğim satırları fixleyin.

CodePaste.NET -

Sisteminde birçok zararlı var. AVG yetersiz. AVG'yi kaldırın. 360 Total Security: Ücretsiz Antivirüs Koruması | Windows, Mac ve Android İçin Virüs Tarama ve Kaldırma Kurup Avira ve BitDefender motorlarını aktif edip tam tarama yapın.

Downloads - SurfRight bu adresten Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin.

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi Tüm adımları uygulayın.

Merhaba
Bilgisayarımda bir sıkıntı mevcut.Donanımsal mı yazılımsal mı anlamadım.Sıkıntım şu ki bundan 4-5 ay önce keyloger yemiştim.O günden bu zamana bilgisayarımdan performans alamıyorum.Yeni format atmama rağmen mesela windows update yaparken ram tüketimi 3.8gb a kadar(sistemimde 4 gb var) çıkıyor.Aşırı bir ram tüketimi mevcut.Hwmonitör programı ile sıcaklığa bakıyorum.İşlemci sıcaklığı uygulama açık değil iken 70-96 derece oynuyor.(Termal macununu da yeni değiştirmeme rağmen)Hele ki update yaptığım zamanlar 90 ın altına hiç düşmüyor.Hatta sıcaklıktan dolayı,ekran kartı sıcaklığı normal olmasına rağmen fan kablolarından bir tanesi yanmış.Görev yöneticisinden kontrol ettiğimde bazı uygulamaların çift olduğunu görüyorum.Mesela steamwebhelper.exe *32 den 2 tane mevcut.Bu örnekler çok.Bir de WinUpdate,WinSerach gibi uygulamalarının açıklama kısmında Yok yazıyor.Win modül yükleyicisi cpuyu aşırı derecede zorluyor.Cpu kullanımının %54 yediğini görmüştüm.Bu anlarda oyundayken ''trrrrrrrrrrrr'' diye bir ses geliyor.Kitleniyor.(Ekran kartının fanı bu şekilde yanmıştı).Update de yapamıyorum.Hata alıyorum.Steam ön yüklemeye başlarken Visual felan yükler ya.Aynı kitlenme o zamanda oluyor.(update yaparken genellikle).Kontrol ettiğimde ram tüketiminin yine 3 küsürlere vurduğunu görüyorum.HDD demi sıkıntı var diyorum.Bad sector taraması yaptım.Temiz çıktı.Şuan bilgisayardan şarjlı traş makinesinin şarjı bitmek üzere iken ses çıkarır ya acı bir ses,öyle ses geliyor.Donanımsal mı yazılımsal mı bilemedim a dostlar.HijackThis tarama notları

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.5 Scan saved at 02:20:30, on 03.03.2016 - Pastebin.com

@Silinen üye ,

Verdiğim satırları fixleyin. DNS sunucusu kullanmayın, en azından bir süre.

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{BEF9DA2D-355D-484A-85A1-7AFC20507830}: NameServer = 8.8.8.8,8.8.4.4
O23 - Service: ASUS Com Service (asComSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\ASUS\AXSP\1.01.02\atkexComSvc.exe
O23 - Service: @%PROGRAMFILES%\Windows Media Player\wmpnetwk.exe,-101 (WMPNetworkSvc) - Unknown owner - C:\Program Files (x86)\Windows Media Player\wmpnetwk.exe (file missing)

Onun dışında problem gözükmemekte. Complete Internet Repair ile İnternet Bağlantı Ayar Onarımı Bu adımı uygulayın.

Ethernet ve wifi sürücünüzü güncel değilse güncelleyin. Modem firmware güncellemesi varsa gerçekleştirin.

Halen sorun devam ediyorsa internet servis sağlayıcınızla iletişime geçin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı