1543056134722.png

Sisteminizde yaşadığınız performans düşüşü, kilitlenme, zararlı etkisi, uygulama hatalarından kaynaklanan sorunsalları analiz etmek ve performans iyileştirmesi, zararlı etkisini inaktif etmek için bize HijackThis yazılımı ile yaptığınız tarama Logunu burada paylaşmanız gerekmektedir.

Kullanımı:

1)
Bir geliştirici tarafından yeni özellikler kazandırılan güncel sürümünü buradan indirip, arşiv dosyasından masaüstüne uygulamayı çıkartın.

Alternatif: Download HiJackThis Fork - MajorGeeks

Eski Sürüm: HiJackThis | Free software downloads at SourceForge.net

2) Bilgisayarınızı yeniden başlatın 3 dk işlem yapmadan bekleyin.

3) HijackThis yazılımına sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın (XP için geçerli değil).

1543056459730.png

4) Açılan arayüzde, "Do a system scan and save a log file" butonuna tıklayın.

1543053000396.png

5) Otomatik olarak Hijackthis taraması başlayacak, taramanın tamamlanması sürece fare ve klavyeyi kullanmayın.
1543053111358.png

6) Tarama tamamlandığında HijackThis raporunu içeren bir Log dosyası karşınıza gelecektir.

1543053449185.png

*7) Log dosyasını incelememiz için buraya cevaplama bölümünden eklemeniz gerekmektedir.

1543053710016.png

Kod'a tıklayın.

1543053809056.png

Log'da yazanları mavi bölmenin içine yapıştırıp "Devam Et" butonuna basın.

Uyarı: Sitede kod eklemede sorun yaşarsanız kod paylaşımlarını altta verilen sitelerden birine yapıştırıp linki paylaşmanız gerekmektedir. Bu durumda *7. seçeneği şu anlık kullanmayın.

Paste ofCode

8) Ayrıca sisteminizde var olan sorunu detaylıca (Performans düşüşü, Malware varlığı şüphesi vb.) belirterek konuyu cevaplayın.
(Bunu yapmayana cevap verilmeyecektir)

Fixleme:

Konuda şahsım tarafından veya uzman kişilerden geri dönüş yapıldığında Hijackthis uygulama arayüzünden söylediğimiz satırların başlarına tik işareti koyun. Ardından "Fix checked" butonuna basın.
1543054420492.png

Son düzenleme:
Dediklerinizi aynen yaptım .Biraz düzelme oldu gibi. Birde ben el ile driver güncellemeyi beceremeyince Driver Booster adlı programı kullanarak güncelledim. Hatalı driver yüklenip yüklenmediğini nasıl anlayabilirim?

Bu tür uygulamalar zarar vermekte, o kesin. Donanım kimlikleri ile sürücüleri yüklemeniz lazım. Mümkünse temiz bir Windows 10 kurulumu gerçekleştirin.

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.5 Scan saved at 23:46:15, on 06.03.2016 - Pastebin.com

Nadiden video izlerken takılma yaşıyorum, ses "trrrrttt" şeklinde çıkıyor. Eski XP bilgisayarlarda RAM yetmezliğinden oluşan takılmalar gibi geldi. Oyunlarda herhangi bir performans düşüklüğü yaşadığımı sanmıyorum.

T_M - Pastebin.com Verdiğim satırları işaretleyip fixleyiniz.

MSI uygulamaları dahil birçok gereksiz uygulamalar mevcut. Kaldırın veya devre dışı bırakın.

Downloads - SurfRight bu adresten Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin.

Sırasıyla adımları uygulayın.

Adware Removal Tool ile Zararlı Tarayıcı Eklentisi Temizliği

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi

T_M - Pastebin.com Verdiğim satırları işaretleyip fixleyiniz.

MSI uygulamaları dahil birçok gereksiz uygulamalar mevcut. Kaldırın veya devre dışı bırakın.

Downloads - SurfRight bu adresten Hitman Pro indirip, uygulamayı çalıştırın. Taratmadan önce options(settings) dan, lisans kısmına girip 30 günlük deneme sürümünü aktif edin.
Ardından tarama yapıp bulduklarını silin.

Sırasıyla adımları uygulayın.

Adware Removal Tool ile Zararlı Tarayıcı Eklentisi Temizliği

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi
Her aşamayı sırasıyla yaptım. Fakat başka sıkıntılar ortaya çıktı. Harici HDD'yi taktığımda açılmıyor. Devices sayfasında "Samsung M3 Portable" altında "Driver Error" yazıyor. Sürücüyü kaldırıp, HDD kablosunu çıkar-tak yaparak tekrar sürücü kurmasını sağladım fayda etmedi. USB slot değiştirmek de işe yaramadı. Trrttt dediğim takılmayı tekrar yaşadım gün içerisinde. Mesajınızı beğendiğimden bu yana 1 kez oldu. Sık olan bir şey değil. Kullanmadığım MSI yazılımlarını da kaldırdım. Extreme Tuning Utility ile Nahimic'i kaldıramadım, Setup Failed hatası verdi. Birazdan güvenli modda kaldırmayı deneyeceğim. Başarırsam bir sonraki mesajımda (yetişirse düzenlemede) belirtirim.

Güncel Hijack Linki: Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.5 Scan saved at 00:14:01, on 09.03.2016 - Pastebin.com

Düzenleme: Güvenli modda açtım, HDD gözüktü ve düzgün şekilde çalışıyor. Ama programları yine de kaldıramadım. Önce USBFix, sonra sıkıntı devam ederse Combofix uygulayacağım.

Kafanıza göre Combofix uygulamayın.
Temiz ön yükleme yaparak bilgisayarı açın. Hdd Tune Pro ile Health bölümünden bir ekran görüntüsü atın. Ardından Error Scan kısmından tarama gerçekleştirip oradan bir görüntü atın. Duruma göre yönlendireceğim.
Böyle demenize ihtimal verdiğim için onayınızı almadan bir şey yapmadım. Combofix ya da USBFix uygulanmadı. Buyrun istediğiniz görseller:
HD Tune Pro Health.jpg
HD Tune Pro Error Scan.jpg

1 Crc hatası mevcut fakat pek bir önem arz etmiyor. Hdd sağlıklı. Yeni bir yönetici kullanıcı hesabı açın. Masaüstü ve belgelerinizi de bu yeni hesaba aktarıp oradan devam edin.

Tekrar aynı sorunu yaşarsanız herhangi bir müdahalede bulunmadan belirtin. Kabul edilmesi halinde Teamviewer ile sisteminizi inceleyeceğim.

Bunları fixle:
Kod:
O2 - BHO: (no name) - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - (no file)
O2 - BHO: Adblock Plus for IE Browser Helper Object - {FFCB3198-32F3-4E8B-9539-4324694ED664} - C:\Program Files\Adblock Plus for IE\AdblockPlus32.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NvSvc] RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\nvsvc.dll,nvsvcStart
O9 - Extra button: (no name) - {1640f27f-37aa-4f21-a1fd-d27f3f576e3e} - (no file)
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe

360 Total Security kaldır.

Bunları fixle:
Kod:
O2 - BHO: (no name) - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - (no file)
O2 - BHO: Adblock Plus for IE Browser Helper Object - {FFCB3198-32F3-4E8B-9539-4324694ED664} - C:\Program Files\Adblock Plus for IE\AdblockPlus32.dll
O4 - HKLM\..\Run: [NvSvc] RUNDLL32.EXE C:\Windows\system32\nvsvc.dll,nvsvcStart
O9 - Extra button: (no name) - {1640f27f-37aa-4f21-a1fd-d27f3f576e3e} - (no file)
O23 - Service: Adobe Acrobat Update Service (AdobeARMservice) - Adobe Systems Incorporated - C:\Program Files\Common Files\Adobe\ARM\1.0\armsvc.exe
O23 - Service: Adobe Flash Player Update Service (AdobeFlashPlayerUpdateSvc) - Adobe Systems Incorporated - C:\Windows\system32\Macromed\Flash\FlashPlayerUpdateService.exe
O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdate) (gupdate) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: Google Güncelleme Hizmeti (gupdatem) (gupdatem) - Google Inc. - C:\Program Files\Google\Update\GoogleUpdate.exe
O23 - Service: NBService - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero BackItUp\NBService.exe

360 Total Security kaldır.
Dediklerinizi fixledim. Bir miktar hızlanma geçekleşti, teşekkürler.

1 Crc hatası mevcut fakat pek bir önem arz etmiyor. Hdd sağlıklı. Yeni bir yönetici kullanıcı hesabı açın. Masaüstü ve belgelerinizi de bu yeni hesaba aktarıp oradan devam edin.

Tekrar aynı sorunu yaşarsanız herhangi bir müdahalede bulunmadan belirtin. Kabul edilmesi halinde Teamviewer ile sisteminizi inceleyeceğim.
Yeni bir yönetici oturumu açtım, kişisel dosyalarımı taşımamı söylediniz ama ıvır zıvır dolmasın diye neredeyse hiçbir şey taşımadım. Aynı takılmayı dün yine yaşadım, anlam veremiyorum niye olduğuna. Müsait bir zamanda yardımınızı bekliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı