Hikayeli oyunlardan zevk alamamak

ReNkLiBuKaLeMuN

Centipat
Katılım
19 Eylül 2022
Mesajlar
716
Çözümler
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Benim canım hikayeli oyun oynamak istiyor. Satın alıyorum birkaç saat oynuyorum ama sonra sıkıcı gelmeye başlıyor. Bu olay neredeyse her hikayeli oyunda oluyor. Ne yapabilirim?
 
Kendinizi oynamaya zorlayabilirsiniz.
 
Tarzınıza uygun değil demek ki. Ben de sevmiyorum hikayeli oyunların çoğusunu. Yazarın yazmış olduğu senaryoyu yaşıyoruz binevi. Sonu, yolu bilinen bir hikaye...
 
Hikayeli oyunlara girişini RDR2 ya da Dark Souls ile falan yapma. Batman serisini oyna çizgi roman veya süper kahraman filmi gibi ilerliyor sıkıcı yanı yok hikayeli oyun oynamaya başlayan birisi için ideal tek kötü yanı tamamen hikaye üzerine odaklanmış açık dünyasında pek bir halt yok. Aynı şekilde Dying Light da oynayabilirsin açık dünyası güzel, görevleri birbirini tekrar etmiyor, sarıyor ve seri bir oyun değil. Yani oyunu görüp aa bundan önce 30 yıl önce çıkmış olan ilk oyunu oynamam gerekiyor demeyeceksin.
 
Bende aynı sorundan müzdaribim ve şuan şöyle bir çözüm yolu kullanıyorum; gidip RDR 2'den falan başlamak yerine önce Mafia serisi, Outlast gibi 10 saatte biten kısa oyunlar oynuyorum. Git gide alışınca başlarım uzun oyunlara.
 
Bazi hikayeli oyunlar çok durgun olduğu için sarmiyor, Detroit: Become Human gibi her saniyesi merak içinde geçen oyunlara bakabilirsin.
 
Bu muhtemelen psikolojimizdeki rekabetçiliğimizden ve sosyallesme isteğimizden kaynaklanıyor.

Sahsen ben y kusagındanım 2000'li yılların baslarında Medal of Honor, CoD2, Max Payne 1-2, GTA 3, VC, Tomb Raider ve aklıma gelmeyen cogu oyunu cok keyif alarak oynardım. Sonrasında 2005 de Knight Online'a bulastım o vakitten sonra cok nadirdir Single oyun bitirdiğim hepsini bir heves yükler 10-15dk takılır cıkarım. Bir de ben diyalog fazla sevmiyorum hele diyaloglar gecilmiyorsa benim icin o oyun direk bitmiştir.

K. O. Dan sonra bitirdiğim oyunlar
Crysis serisi
CoD MW1-2
Witcher 3
Hogwarts Legacy

Herkesin bayılıp oldugu RDR2'yi aldım ama 1 saat dayanamadım diyalogların gecilmemesine ve at ustunde uzun yürüyüslere.

Sıkı bir HP fanı olmama ragmen oyuna baslarken Türkçe yama attım dedim ki diyalogları okuyacagım. O kadar saçma sapan diyaloglar kurmuslar ki sonlara karşı onları da geçtim.

2000'lerin başındaki o halimi gerçekten çok özlüyorum o zaman bişilere ulaşmak zordu bu kadar kolay değildi oyunu alır eve gelirdik kurardık ama oynayamazdık neden crack yapmak lazım nasıl yapıldıgını bilmezdik ona sor buna sor zar zor yapardık ulaşması zor oldugu için de değerliydi oyunlar.
 
En son Spider-Man Remastered oynuyordum. Mesela girip oynamak istiyorum ama yarım saat sonra sıkıyor. Ama mesela FIFA 23'te 2
-3 saat sıkılmadan oynayabiliyorum.

Demekki size göre değil hocam hikaye oyunları.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı