Hikâyesi iyi, oynanışı sığ oyunlardan keyif alıyor musunuz?

Yorumuna cevap yazayım. Alan Wake 1 bitirmiş biri olarak çok etkilenmedim. Buna dayanarak Alan Wake 2 ilgilenmedim. Hellblade 1 insanın motivasyonunu kıran bir oyun yok. Biraz oynadım sıkıldım ya. Adaya düşmüş tek kiş gibi. Acayip fısıltılı bulmacalı bir oyun. Oyunu alırsın. Bir örnek en güncel Ghost of Tsushima. İlerledikçe oyuna alışırsın zaten artık oyuna girmişsindir. Alan Wake 2 demiyorum. Güzel görüntüsü var ama perşembenin gelişi çarşambadan belli. Alan Wake 1 de acayip psikolojik olaylar vardı. Güzelim oyunu katletmişler. Hikaye önemli oyuna girmek önemli. O zaman neden hikayeli oyun oynayalım. Kimse dyingh lıght oynamasın hikaye önemli değilse.

Death Stranding'te aynı durumu yaşadım. Hideo Kojima ismi olmasa oynayacağım bir oyun olmazdı.

Çok ağır bir oyun. Motivasyon düşük. İlk aklıma gelen bunlar.

Hayır almam sonuçta bu bir oyun ve de bizim oynamamız gerekiyor oynayışı kötü olursa anlamı yok.

Death Stranding'te aynı durumu yaşadım. Hideo Kojima ismi olmasa oynayacağım bir oyun olmazdı.

Aslında oynayışı güzel fakat herkese hitap etmiyor.

Her iki türlü olursa da keyif alırım. Örneğin interaktif film tadındaki veya sadece hikayeye ağırlık veren oyunları zevkle oynarım çok bir oynanış sunmasa da.

Aynı zamanda hikayesi tamamen önemsiz ama oynanışı çok keyifli oyunları da zevkle oynarım.

Her oyunun veya oyun türünün zevki ayrı bence. Ve oyunun amaçladığı şeye göre değerlendirmek lazım.

Ama sadece tek yönüyle öne çıkan bir oyunun o tek yönü de kötüyse zevkle oynamam tabii.

Her iki türlü olursa da keyif alırım. Örneğin interaktif film tadındaki veya sadece hikayeye ağırlık veren oyunları zevkle oynarım çok bir oynanış sunmasa da.

Aynı zamanda hikayesi tamamen önemsiz ama oynanışı çok keyifli oyunları da zevkle oynarım.

Her oyunun veya oyun türünün zevki ayrı bence. Ve oyunun amaçladığı şeye göre değerlendirmek lazım.

Ama sadece tek yönüyle öne çıkan bir oyunun o tek yönü de kötüyse zevkle oynamam tabii.

Hocam intaraktif oyunları çıkarmanız daha doğru olur çünkü türün zaten oynayışı izlemek olduğu için oynayışı kötü olmaz.

Genellikle iyi hikayeli oyunların, oynanışı da iyi oluyor da ara sıra istisna çıkıyor öyle. Çoğu oyuna bir fırsat verip bitirmeye çalışırım. Oyunun hakkını yemek istemem de oynanışı sığ olan oyunlar da çekilmiyor pek.

Normalde gram zevk alamaz 1 saat oynayıp bırakırdım mesela hellblade’in ilk oyunu aşırı baymıştı ama onda hikayeyi de pek sevmememiştim. Ama A plague Tale İnnocence’den de Requiem’den de çok çok keyif aldım, özellikle ikinci oyunun uzun olmasına rağmen. Ama muhtemelen yine sevmiyorum bu tür oyunları A plague Tale serisi bir istisnaydı benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı