Hip-hop yazmaya nasıl başlanmalı?

Gynvael Aedd

Hectopat
Daha fazla  
Çok küçüklüğümden beri müzik dinlemeye yatkınım. Hayatımın çoğu kısmında benim için vardır, bu aralar yazma kararı aldım, para veya şöhret için değil istediğim için yazıyorum. Nasıl başlanır ve nelere dikkat edilip kelime haznemi daha fazla geliştiririm?

Fazla bir şey bilmenize gerek yok. Bakın şimdi,
Skkrrt skkrrt,
Beybi elimde,
Arabam Lambo,
Paralar cukka,
Polisler peşimde,
Çete elebaşı benim,
Yanımda ailem,
Tupak restınpiis,
Mama ama kriminal.
Dediğim gibi, fazla bir şey bilmenize gerek yok, hatta hiçbir şey bilmeseniz de olur.

Fazla bir şey bilmenize gerek yok. Bakın şimdi,
Skkrrt skkrrt,
Beybi elimde,
Arabam Lambo,
Paralar cukka,
Polisler peşimde,
Çete elebaşı benim,
Yanımda ailem,
Tupak restınpiis,
Mama ama kriminal.
Dediğim gibi, fazla bir şey bilmenize gerek yok, hatta hiçbir şey bilmeseniz de olur.
o şekilde değilde, kemik kitlemle ortamda söylemelik yazmak istiyorum :) güzel bi dinleyiciyim

Yani hocam bunun kesin bir cevabı yok ben bulamamıştım, çok eskiden bir ara ben de heveslenmiştim, söz nasıl yazabilirim diye sorduğumda müzikle uğraşan arkadaşlarımdan hiçbir cevap alamadım sadece bilmiyoruz ki ilham geliyor işte cevabını aldım.

Yani hocam bunun kesin bir cevabı yok ben bulamamıştım, çok eskiden bir ara ben de heveslenmiştim, söz nasıl yazabilirim diye sorduğumda müzikle uğraşan arkadaşlarımdan hiçbir cevap alamadım sadece bilmiyoruz ki ilham geliyor işte cevabını aldım.
bendede tam olarak bu oldu : D bi kaç arkadaşım var kafiyeleri güzel, başla diyor yeter ki:s

Ne hissediyor düşünüyorsan yaz kağıda dök hayal dünyanı az da olsa içine kat ve yazdıklarını 2-3 kere oku ve bunlardan kafiyeli olacak bir şekilde bir dörtlük çıkar buna kolaylık olarak beat dinleyerek ritmine uygun da yazabilirsin.
Şu an basit bir şey karalayayım sana mesela
--
Karardı gökyüzüm bak gözüne düşmüş yıldızı.
Gülüşün güneşi bile gölgede bırakırdı.
Ruhuna dokunmak isterdim hayallerinde dolaşmak.
Buz kesti kalbim düşüm kırıldı bu sana ettiğim son vedaydı.

Dostoyevski' yi yalayp yutsan da, Nazım Hikmet' in tüm şiirlerini ezberlesen de fark etmez. Hitap ettiğiniz kitle gazete bile okumuyor. Okuma yazma bileninin bile belli bir oranı vardır muhtemelen. Çok yormayın kendinizi.

Bunlar yerine şekil şemal yapın. büyük beden giysiler, Dövme önemli her herinize yaptırın. Sonra poz çalışın fotoğraflar için.

Son düzenleme:
Dostoyevski'yi yalayp yutsan da, nazım Hikmet'in tüm şiirlerini ezberlesen de fark etmez. Hitap ettiğiniz kitle gazete bile okumuyor. Okuma yazma bileninin bile belli bir oranı vardır muhtemelen. Çok yormayın kendinizi.

Arabamm
Eyy
Ahh
Arabam daçya eeh.
Modern rapçi :)

Yeni nesil sözde rapçiler yüzünden kötü bi algı oluştu haklı olarak Türkçe rap müziğe maalesef. Hitap etmek istediğiniz kitle çok önemli. Yeni nesil içi boş, zihniyet veya herhangi bir zeka ürünü içermeyen işler yapmak istiyorsanız arkadaşın yazdığı lirikler kâfi 😀 ancak işin gerçek hiphop kültürü tarafı çok derin ve yetenek, zeka gerektiren kısmı. Şiirsel olarak anlatmak isterseniz Çağrı Sinci, Kayra gibi isimleri dinlemenizi tavsiye ederim. Mc'lik yeteneğiniz var ise veya geliştirmek isterseniz bol bol flow ve rhyme açısından zengin mcleri dinlemenizi tavsiye ederim buna da örnek vermek gerekirse Joker, Allame, Defkhan gibi isimler olabilir. Önce iyi bir dinleyici olmak gerekiyor diye düşünüyorum daha sonra özgün bir şekilde yazmak daha mantıklı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı