Yararsız Üye
Kilopat
- Makaleler
- 10
Varsayımlarına göre mi suçu olmayan o kadar çocuğun, karar mekanizmasında hiçbir etkisi olmayacak o kadar sivilin katledilmesini legalize ediyorsun?Bakın yukarıda söyledim orada çocuklar ve "gerçekten" masum insanlar öldü ama ölenlerin hepsi masum değildi. Hatta şunu bile söyleyebilirim bu kişilerin bazıları gerçekten kandırılmış olabilir ama içlerinden bu kötü kişileri gerçekten destekleyenler vardı.
Varsayımlarına göre mi suçu olmayan o kadar çocuğun, karar mekanizmasında hiçbir etkisi olmayacak o kadar sivilin katledilmesini legalize ediyorsun?
Bazı şeyleri algılamanız için gerçekten sizlerin ya da sevdiklerinizin başına mı gelmesi gerekiyor? Biraz empati kabiliyeti bu şeyleri yaşamadan algılamak için yeterli oysa, biraz deneyin bu yöntemi.
Tövbe tövbe, gelip burada sivil halkın kafasına nükleer bomba atılmasını savunanlarla muhatap oluyorum... Şaka gibi. Bir gün sizlerin kafasına atılırsa görürüm sizleri "benim ne suçum vardı?" diye ağlarken.
Peki o Almanların ve Japonların yüzünden ölenlere neden empati yapılmıyor benim sorduğum şey bu.
Nasıl ki Japonların Çin ve Kore'de yaptıkları katliamlar, Hitler'in yaptığı katliamlar, Stalin'in kendisine istediklerini (her şeylerini) vermek istemeyen kendi sınırları içindeki etnik gruplara yaptığı katliamlar savaş suçuysa, ABD'nin Japon şehirlerinin üzerinde o bombaları patlatması da savaş suçu.
Sen şu anda dediğin şeyi söyleyen biriyle mi konuşuyorsun? Yoksa benimle mi? Başkalarına söyleyeceğin argümanların benimle bir alakası yokken, bunları bana söylemenin mantığı var mı?
Bu dediğini bana değil, dediğin şeyi yapanlara söyle.
3-4 milyonu halk mı katletti?Nagasaki ve hiroşima da yaşananlar gerçekten üzücü fakat bunlar japonların yaptığı katliamlar yanında bir hiç. Yani almanların yaptığı katliam ile bu atom bombalarının farkı bu, almanlar suçu günahı olmayan milyonları katletti, atom bombası ise yaklaşık 3-4 milyon kişiyi öldüren japonlara atıldı.
3-4 milyonu halk mı katletti?
3-4 milyonu halk mı katletti?
Onların yaptıkları Katolik&yahudi ve Protestan camiasının yaptıklarının yanında nohut kadar kalırdı. Bu arada tecavüz partileri, toplu katliamlar vb. algı yanıltmasıdır.
Japon'ların dişiyle tırnağıyla elde ettiği toprakları nasıl bir yöntemle ellerinden aldılar sizce? Kesinlikle şeref yoksunu, korkakça bir şekilde. Velakin denilenler olsaydı (Japon'lar kazansaydı.) Kesinlikle Türkiye ile müttefik olurlardı. Japon'ların amacı Büyük Asyacılıktı.
Velakin denilenler olsaydı (Japon'lar kazansaydı.) Kesinlikle Türkiye ile müttefik olurlardı. Japon'ların amacı büyük asyacılıktı.
Biri gelmiş savaşta normaldir soykırım demiş, biri nükleer bomba normaldir demiş, biri ABD'nin atom bombasını nazileri daha masum göstermek için kullanmış.
Afrikalıları kızılderileri de Avrupa'lı halk katletmedi ama nedense bu katliamlardan bahsederken kimse asker adı vermiyor herkes Avrupa'lı diyor, altta katolik camiasının yaptığı demişsin o katliamları katolik halk mı yaptı onu da devletler askerler yaptı, ha onlar yapınca topluca hepsini suçlayalım ama Japon'lar yapınca sadece lideri suçlayalım geri kalan herkes sütten çıkmış ak kaşık olsun.
Nanking katliamına bir bak gerçekten bunun algı yanıltması olduğunu düşünüyorsan konuyu kapatalım konuşmaya hiç gerek yok.
Japon'ların savaşarak elde ettiği toprağı savaşta yenerek ellerinden aldılar, bu konuda hayatımda gördüğüm en taraflı yorumlardan biri olabilir, Japon'lar savaşıp kazanınca dişiyle tırnağıyla almış oluyor fakat karşı taraf Japon'ları yenip alınca korkakça mı oluyor?
Peki Çin, Filipinler falan Avrupa'da mı? Madem sırf asyalıyız diye bizimle müttefik olacaklardı Çin ve Filipinler'de niye katliam yaptılar? Gözünü seveyim 2 anime izleyip Japon hayranlığı yapma bana avrupalının yaptığının aynısı yapmışlar sırf 2. dünya savaşında sonra elleri kolları bağlandığı için (almanların da vukuatı yoktur 2. dünya savaşından sonra) kendi hallerine takılıyorlar ellerine güç geçtiği anda katliama başlamışlar.