Hitler haklı mıydı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Irkçılık benim gözümden evcilik oynamak gibi bir şey. İkisi de çocukça şeyler. Şahsen yahudilere olanlar için hiç üzülmüyorum ama bu yahudi sevmemem veya Hitler'i haklı bulmam ile alakalı değil. Bu gün Filistin halkı içinde üzülmüyorum, Uygur içinde üzülmüyorum. Önemsediğim tek kişi kendimim ve diğer insanlara ne olduğu, ne acılar ve işkenceler çektikleri umrumda değil. Yarın aynıları bana yapılırsa kimse yardım etmesin. Soruya dönecek olursam haklı olduğunu düşünen için haklı, haksız olduğunu düşünen için haksız.
 
Birinci dünya savaşını, İngiliz yanlısı yahudiler, Osmanlı'yı petrol sahasından atmak ve Kudüs'ün el değiştirmesi için çıkardılar.

İkinci dünya savaşını, gene yahudiler, İngiliz'lerin çok yıpranmasını ve Kudüs'ü kendilerine bırakması için çıkardılar. Nitekim 1900'lü yıllarda Marks zamanı İngiltere nüfusu 100 Milyon'un üzerinde iken, yarıdan aşşağı düştü. Erkekler savaşa gidince, kocasız kalan kadınların çocuğu olmadı tabi.

Üçüncü dünya savaşını, gene onlar çıkaracak, bu sefer de kurulan İsrail devletini her yoldan genişletmek için kimse işlerine karışamasın diye. Bu sefer de harcanan ABD olacak tabi.

Winston Churchil, ikinci dünya savaşının akabinde, şu Ruslar'ın işini bitirelim diye çok üsteledi ama yahudiler, İsrail'i kuracakları için, sürpriz bir sonucun İsrail'in kurulmasına engel olmasını istemediler.

Hitler konusuna gelecek olur isek, eğer 10 sene beklese idi, savaşı alırdı, çünki Ruslar bile 1950 yılında atom bombasını yapmayı başardı. Almanya eğer bombayı yaptıktan sonra savaşa girse idi, savaşı kazanırdı. Rusya'ya atom'u döşer yolunu açardı. Bunu ikinci dünya savaşını anlatan belgeseller de doğruluyor, gerçekte Alman ordusu'nun hazır olmadığını, hatta Polonya'ya girdiğinde Hitler Chamberline'ın Çekoslavakya'ya girdiğinde ses çıkarmadığı gibi İngiltere'nin ses çıkaramayacağını düşünüyordu. Halbuki, o istifa edince Churchill geldi ve savaşı açtı. Savaş çıktığında Hitler'in General'lerine ne yapacağız diye sorduğu biliniyor. Yani Hitler Polonya'ya girince dünya savaşı çıkacağını tahmin etmemiş göya.

Tekrar üçüncü dünya savaşı'na gelecek olur isek, sözüm ona kutsal rivayetlerde İsrail'in yenileceğini anlayınca İran'a savaş açarak 3. dünya savaşı'nı başlatacağı yazılı imiş, tabi onların inancına göre.
 

Hitler'in 10 değil 3 yıl beklemesi yeterliydi jet savaş uçakları V2 güdümlü füzeleri panther tankları donanmanın güçlenmesi hepsi hazır olurdu.
 
Birincisi Amerika SSCB'ye savaş sırasında yardım ediyor. İkincisi Osmanlı Yahudiler'den ne çekti hocam?
 
Birincisi Amerika SSCB'ye savaş sırasında yardım ediyor. İkincisi Osmanlı Yahudiler'den ne çekti hocam?

Dediğiniz gibi, savaş sırasında yardım ediyor. Savaştan birkaç yıl sonra Churchill kendisi söylüyor Avrupa'nın demir perde tarafından bölündüğünü.
 
Bos cevap, adam ne anlatiyor sen ne anlatiyosun? Link falan birakmis bir de, ad hominem.

Okuduğunuzu tam okuyun. Cevap verdiğim kişi, sömürgeciliği savunmadığını; ırka göre sınıfsal ayrım yapılmasının doğru olmadığını söylüyor. Bende diyorum ki, doğru olmadığını savunduğun olayı dünyaya kazandıran millet yahudiler.

Birincisi Amerika SSCB'ye savaş sırasında yardım ediyor. İkincisi Osmanlı Yahudiler'den ne çekti hocam?
Birincisi yardım karşılıksız değil. İkincisi yardım sürecinin başlaması 3 yıl sürdü. Üçüncüsü, yardımı tetikleyen kişi Churchill'di. O da kendini kurtarması için.

Diğer soruya gelirsek, 1492-1497'de II. Beyazid'in emri ile Osmanlı'ya binlerce yahudi kabul edildi. Bunlara Sefarad yahudileri denir. Yahudiler bu dönemden sonra ülke içinde bazı sorunlara sebep olsalar da asıl sorunuzu cevaplayacak şey tam olarak bu değil..

Profil resminize Theodor Herzl ile cevap versem umarım tatmin olursunuz.

 
Theodor Herzl'in 2. Abdülhamit'ten toprak satın almak istemesi ve 2. Abdülhamit'in kabul etmesi fakat kenan diyarında ısrarcı olunması sonucu gerçekleştirilemeyen bir hareketin Osmanlı'ya zararı nedir? Bir tarihi olayı incelerken tek taraflı bakmamak lazım, burda sizi kastettiğinizi gayet iyi anladım. Bir düşünceyi savunurken TRT dizilerini izleyip savunmayın. Ayrıca sefarad yahudileri arasında taşkınlık çıkaranların olması, 200.000+ kişinin hepsinin Osmanlı'ya zarar vermiş olduğu anlamına gelmez. Osmanlı hükümetinde ve özellikle İttihat ve Terakki içerisinde görev almış bir sürü yahudi var.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…