Hız için RAM mi, SSD mi?

Percival

Kilopat
Makaleler
3
Intel i5 6200U işlemci ve 4 GB RAM bulunan bilgisayarımın hızlı çalışması için SSD mi almalıyım? Yoksa RAM mi? Oyun oynamıyorum fazla para harcamak istemiyorum sadece bazen Winrar'dan ağır boyutlu dosya çıkarırken tarayıcı donuyor, Windows 10, 8.1 gibi hızlı açılmıyor 2 kat daha geç açılıyor. CL15 2133 RAM 350+ başlıyor SSD daha ucuz şimdi, SSD alsam benim işimi görür mü?

Çözüm
Dizüstü modelin ne belki M.2 SSD slotun vardır bu sayede HDD'yi çıkarmana gerek kalmaz.
Dün yaptım o işlemi. Eski HDD'yi söküp yerine SSD'yi taktım. CD-rom yerine aparat aracılığıyla eski HDD'yi taktım. Gayet güzel çalışıyor. Montaji da çok basit. 99TL'ye İtopya'dan Adata 120GB SSD ve 16 TL'ye gittigidiyordan Caddy aparatını aldım. Performans farkını hissedeceksin. Kurulumda HDD'nin Windows yüklü bölümünü silmen gerekiyor.
Zahmet olmasa ürünlerin linki atabilir misin? ben 99 TL'ye Adata SSD bulamadım ve Caddy aparatının uygun boyutunu nasıl öğrenebilirim? Bilgisayar Asus Vivobook X556ur. Bilgisayar Asus garantiden yeni geldi ve Asus güncel Windows 10 kurulu silmeye de kıyamıyorum taşıma işlemi oluyor mu?

Hocam bu SSD linki ADATA 120GB SU650 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 320MB Yazma) | ITOPYA .

Cuma akşamı bir arkadaş konu açmıştı itopya.com'un 2.yıl özel indirimleri için orada dikkatimi çekti. Çok çok iyi değildir belki ama ilk kez tecrübe ediyim dedim. Fiyatlar yükselmiş.

9,5 mm HDD Caddy linki. İstersen başka satıcıdan da alabilirsin uygun bulursan. Hepsi aynı çin ürün zaten🙂. Eski laptoplara 12,7mm oluyordu. Sizin için fotoğraflara baktığımda ince geldi gözüme 9,5mm uygun gibi. Satıcıya sorarsan daha iyi edersin.

Hocam bu SSD linki ADATA 120GB SU650 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 320MB Yazma) | ITOPYA .

Cuma akşamı bir arkadaş konu açmıştı itopya.com'un 2.yıl özel indirimleri için orada dikkatimi çekti. Çok çok iyi değildir belki ama ilk kez tecrübe ediyim dedim. Fiyatlar yükselmiş.

9,5 mm HDD Caddy linki. İstersen başka satıcıdan da alabilirsin uygun bulursan. Hepsi aynı çin ürün zaten🙂. Eski laptoplara 12,7mm oluyordu. Sizin için fotoğraflara baktığımda ince geldi gözüme 9,5mm uygun gibi. Satıcıya sorarsan daha iyi edersin.
Bilgisayar yeni model ince anladım teşekkürler, 40 TL fiyat artmış zaten marka olarak bana sağlam gelmemişti belkide sağlamdır ama tanımıyorum size de hayırlı olsun.

Zahmet olmasa ürünlerin linki atabilir misin? ben 99 TL'ye Adata SSD bulamadım ve Caddy aparatının uygun boyutunu nasıl öğrenebilirim? Bilgisayar Asus Vivobook X556ur. Bilgisayar Asus garantiden yeni geldi ve Asus güncel Windows 10 kurulu silmeye de kıyamıyorum taşıma işlemi oluyor mu?
Ben Windows key laptoplarda cihazın biosunda diye biliyorum. Asus x554lj-xo1137t cihaz kullanıyordum sizin dediğiniz gibi orjinal key vardı. HDD'yi tamamen sildim biçimlendirdim. Keyle aynı W10 sürümünü kurduğumda sağda etkinleştirme uyarısı geldi ayarlara girdim sorunları çöz dediğimde kendi anakarta gömülü keyi etkinleştirdi. Ama araştırıp yapmanızda fayda var. Orjinali silip W7 kurmuştum. 7-8 ay kullanıp tekrar uygun windows home single language sürümünü yükleyince dediğim işlemlerin ardından çalıştı.

Ben Windows key laptoplarda cihazın biosunda diye biliyorum. Asus x554lj-xo1137t cihaz kullanıyordum sizin dediğiniz gibi orjinal key vardı. HDD'yi tamamen sildim biçimlendirdim. Keyle aynı W10 sürümünü kurduğumda sağda etkinleştirme uyarısı geldi ayarlara girdim sorunları çöz dediğimde kendi anakarta gömülü keyi etkinleştirdi.
Şimdi bende Windows 10 Pro lisanslı vardı ama servis home kurmuş oem key ile lisanslamış, şimdi nasıl olacak hiç bilmiyorum ilk kurduğum Windows 10 Pro anahtarı Anakart'a gömülü olacak dediler ama gömülmedi, deneme yanılma ile kuracağım artık.

Şimdi bende Windows 10 Pro lisanslı vardı ama servis home kurmuş oem key ile lisanslamış, şimdi nasıl olacak hiç bilmiyorum ilk kurduğum Windows 10 Pro anahtarı Anakart'a gömülü olacak dediler ama gömülmedi, deneme yanılma ile kuracağım artık.
Aynen dostum. SSD günlük kullanımda çok farkediyor şiddetle tavsiye ediyorum. Bilen arkadaşlarda bütçene göre iyi bir SSD tavsiye edebilir.

Temiz bir kurulum istediğim için sıfırladım. Evet hocam sıcaklık o civarlarda. Laptop genelinde de özellikle oyunlara girdiğimde CPU'nun 95 dereceye çıkmasından dolayı problem yaşıyordum. Vakum soğutucu aldım max sıcaklık 72 dereceye düştü.

Temiz bir kurulum istediğim için sıfırladım. Evet hocam sıcaklık o civarlarda. Laptop genelinde de özellikle oyunlara girdiğimde CPU'nun 95 dereceye çıkmasından dolayı problem yaşıyordum. Vakum soğutucu aldım max sıcaklık 72 dereceye düştü.
Isınıyorsa benlik değil en iyisi paraya kıyıp Samsung vb. ürün almak ama hala 99 TL olsa alınırdı, zaman ayırdığın için teşekkür ederim faydal
SSD aldıktan sonra aparatla uyum sorunu yaşamamak için Caddy montajını bilgisayarcıdan yaptırabilirsin. Fazla bir ücret talep etmezler Caddy ellerinde vardır.
Türkiye'deki bilgisayarcılara günahımı emanet etmem hele memlekettekilere hiç, kurulduğu yıldan beri technopat izliyorum artık bu işlemi kendimiz yapamayacaksak bize yazıklar olsun. :) Eski dizüstü bilgisayarımı kendim tamir edip imkansız denildiği halde işlemcisini upgrade etmiş adamım (sökülen yuvası vardı HM55 çipset galiba tam hatırlamıyorum) bunlar basit işlemler. :) Kasa bozup topluyoruz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı