Hız testinde kablolu ve kablosuz farkı 150 Mbps değerlerinde çıkıyor

doguzkaan

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Lefinat
Daha fazla  
Meslek
Grafiker
Evime yeni internet paketi aldım telefondan modemin yanında test yaptım ve en fazla 40 megabit hız alabildim. Sonra bilgisayarımı kabloyla bağlayıp denedim ve 192 megabit çıktı, yine bilgisayarda aynı konumda kablosuz denedim bu sefer 30 civarı çıktı. Bu devasa farkın nedeni nedir?

Konu biraz karışık olmuş ama anladığım kadarıyla şöyle söyleyeyim.
Eğer telefonunuzla modemin yanında en fazla 40Mbps hız alıyorsanız ya modeminiz yetişemiyor ya da telefonunuz o hızı alamıyordur.

Şu durumda en sağlıklı bağlantı kablolu ile olabilir, ki zaten kablo ile yüksek hızlara çıkabilmişsiniz. Aynı şekilde bilgisayarda da kablosuz bağlantı sağladığınızı belirtmişsiniz. Eğer masaüstü kullanıyorsanız ve harici Wi-Fi kartı varsa, o zaman Wi-Fi kartı bu hızı alamıyordur. Ya da modem Wi-Fi kartına bu hızı iletemiyordur. Aynı şekilde laptopta da bu durum söz konusu olabilir. Olası hızlar donanıma veya kullandığınız donanımdaki sürücüye bağlı olarak da değişebilir. Sadece tahminde bulunabilirim. Net bir şey söylemek zor.

Hocam yorumunuz için teşekkürler bir de şöyle bir durum var benim önceki paketim 25Mbps idi ve kendi odamda 10-17 civarlarında alıyordum. Şimdi 200Mbps pakete geçince internet hızım hiç artmadı, hatta biraz düştü bile diyebilirim.

2.4GHz bantlı bir modem kullanıyorsanız 40 Mbps almanız doğal. 2.4Ghz maksimum 50 Mbps'e kadar destekliyor. Modeminizde 5Ghz WiFi desteği varsa aktif edip bağlantıyı sağlayın ya da 5Ghz destekli yeni bir modem edinin.

2.4GHz bantlı bir modem kullanıyorsanız 40 Mbps almanız doğal. 2.4Ghz maksimum 50 Mbps'e kadar destekliyor. Modeminizde 5Ghz WiFi desteği varsa aktif edip bağlantıyı sağlayın ya da 5Ghz destekli yeni bir modem edinin.
Hocam ikisi de bulunuyor, modemimin modeli ZTE H267A
Bu kendi odamda aldığım değer arada 2 duvar var ama genişletici kullanıyorum ve dediğim gibi paketim 25Mbps iken de aynı değerleri alıyordum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    16,3 KB · Görüntüleme: 68
Hocam ikisi de bulunuyor, modemimin modeli ZTE H267A
Bu kendi odamda aldığım değer arada 2 duvar var ama genişletici kullanıyorum ve dediğim gibi paketim 25Mbps iken de aynı değerleri alıyordum.
Hocam çok garip. Modeminizde de bir sorun olması mümkün. ZTE'ye ulaşıp durumu aktardınız mı? Normal şartlarda 5Ghz bağlantısını gerçekleştirdiğinizde hemen hemen ethernet kablosuyla eşdeğer bir hız değeri almanız gerekir. Odanız konusunda ise genişleticinizin marka modelini bilmediğimden emin olamamaktayım. Ürünün kalitesi, sinyal gücü, kullandığı bant gibi birçok sebeple ilişkilendirilebilir. Tavsiyem öncelik olarak ZTE'ye ulaşıp sorunu aynı şekilde onlara da aktarmanız.

Kullandığınız paket nedir?
100Mbps ama kabloya takınca nedense 200Mbps'ye kadar alabiliyorum.

Modemin 2.4 Ghz'ini kapattım, bu sefer kablosuz şekilde 96Mbps değerlerine ulaştım.
Ama bu sefer şöyle bir sıkıntı var, sadece 2 oda yararlanabiliyor ve çoğaltıcım 5 Ghz desteklemiyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı