Hızlı Azalan Toshiba OCZ RC500 M.2 Sağlığı

Ayzberg

Femtopat
Katılım
27 Kasım 2020
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, Toshiba OCZ RC500 M.2 SSD'me sağlık durumu kontrolu yaptım. Sağlığının aşırı hızlı azaldığını fark ettim. Firmware güncellemesi yaptım ancak etkisi olmadı. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına emin değilim. Vatan Bilgisayar'dan şubat veya mart aylarında almıştım. 8-9 ay içinde sağlık durumunun bu seviyelere inmesi normal mi? Çok anlamadığım için üstüne düşmedim. Umarım ileride bana sorun çıkarmaz diye ümit ediyorum. Eğer forumda başka kullananlar varsa sağlık değerlerini paylaşırsa sevinirim. Ben ekran görüntülerini aşağıya bırakıyorum.

hız testi.PNG

sağlık durumu.PNG
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım gerçekten ömrü hızlı eriyor ama soğutucu almalısın ben farkını gördüm sıcaklıktan anlaşılıyordur.


ssd.jpg
 
Yorumlarınız için teşekkür ederim. O kadar sıcak olmasının nedeni hız testi yaparken veri transferi yapmamdan kaynaklı. Ayrıca üstünde ısı dağıtıcı blok mevcut. Web dolaşımı yaparken şuan mevcut sıcaklık 47 derece. Garantiye göndermemin bir faydası olur mu yoksa bu seride kronik bir sorun mu mevcut ? Bazen sıcaklığın bu kadar yüksek olma sebebi M.2 yuvam ne yazık ki direk ekran kartının altında kalıyor. Ekran kartının fanlarını %50-60 seviyelerinde çalıştırdığım zaman sıcaklık 39-42 arası değişiyor. Son olarak ben aylık format atan birisiyim acaba bundan bir zarar görmüş olabilir mi ?

@Ali Krglmz hocam benim SSD toplam 14 terabayt veri yazılıp veri okunması olmuş acaba bu kadar çok veri işleminden kaynaklı olabilir mi ?
 
Son düzenleme:
Yorumlarınız için teşekkür ederim. O kadar sıcak olmasının nedeni hız testi yaparken veri transferi yapmamdan kaynaklı. Ayrıca üstünde ısı dağıtıcı blok mevcut. Web dolaşımı yaparken şuan mevcut sıcaklık 47 derece. Garantiye göndermemin bir faydası olur mu yoksa bu seride kronik bir sorun mu mevcut ? Son olarak ben aylık format atan birisiyim acaba bundan bir zarar görmüş olabilir mi ?

@Ali Krglmz hocam benim SSD toplam 14 terabayt veri yazılıp veri okunması olmuş acaba bu kadar çok veri işleminden kaynaklı olabilir mi ?
İkimizin okuma yazma miktarına bakarsak benimki de seninkinden aşağı kalmamış sorun okuma yazma miktarında olamaz çünkü bende bir ton premiere pro render'ı yayın gibi işleri bu diskte yürütüyorum miktar farklı kabul yük olarak ben dahada yükleniyorum ama şunu söylemem gerek anakart'ın yapısı gereği benim SSD ekran kartımın yan tarafında kaldığı için iyi bir hava akışında çalışıyor kasan yeterince hava almıyor olabilir blok soğutucu yerine alta bir link koyacağım o tarz bir şey tercih edebilirsin. Format atmanın zararlı olduğunu düşünenlerdenim, etkisi olabilir. Bu mecrada formatsız sorun çözmeyi bilen bir sürü güzel insan var sana seve seve yardım ederler. Garantisi varsa eğer gönder bir baksınlar ama sorun çıkmazsa soğutucu değiştirmek mantıklı bir çözüm olabilir.

 
Son düzenleme:
@Ali Krglmz yorumların ve yardımın için teşekkür ederim. En kısa sürede linkte verdiğin aparatı alıp deneyeceğim. Bende iç mimar olduğum için malum ağır render işleri bende de mevcut. Son olarak bu 8 ayda %13 düşen sağlık sorunu uzun vadede sorun çıkarır mı?
 
@Ayzberg Hocam sıkıntı okuma yazma hızlarında oluyor yavaşlıyor zamanla ama dosya kaybı yaşadığından şikayetçi bir yorum okumadım şimdiye kadar. İyi soğutma her cihazda ömür uzatır merak etme. Tabi bir konuda dürüst olmak lazım samsung ssd ler bizimkilerden çok daha iyi iş çıkarıyor gibi, sağlık belli bir değerin altına düşünce şahsen bunu taşınabilir harici ssd yapıp samsung'un evo serilerinden birine geçmeyi düşünüyorum. Teknoloji piyango gibi kullanmadan bilemiyoruz neyin ne olduğunu.
 

Geri
Yukarı