Hızlı şarj kullanmak zararlı mı?

Son kez bir şeyler soracağım, kusura bakma çok uzatıyorum. Ben 65 wattlık şarj aleti almıştım yanlışlıkla ama iade etmedim çünkü hem orijinal olduğu sürece zararı olmaz 45 watt çeker dedi Samsung yetkilisi hem de 45 wattlık aletlerin orijinallerinin hepsi kabloluydu. Bu yüzden 65 wattlık kullanıyorum ama genelde 25 wattlık kısmını kullanıyorum zaten. Ama şöyle bir sorun var ben 25 wattlık yerde hızlı şarjı açtığımda normal hızlı şarj oluyordu, sonrasında bir ara ihtiyacım oldu süper hızlı şarj kullandım ve ondan sonra 25 wattlık kısma taksamda süper hızlı şarj kullanmaya başladı. Bu beni korkutmalı mı bunu nasıl düzeltebilirim?

Zaten 25W süper hızlı şarj demek. Yani 45W olunca da 25W olunca da süper hızlı şarj yazıyor cihazda. Siz hızlı şarjı kapatınca cihaz 15W çekiyor, 25W değil. Farkını aşağıdaki şarj animasyonları ile öğrenebilirsin. Aşağıdaki animasyonlar.
Screenshot_20250123_104124_TikTok.jpg
Screenshot_20250123_104128_TikTok.jpg
Screenshot_20250123_104133_TikTok.jpg

45W kullanmasam sorun olur mu ki
Hız farkı şu videodaki gibi,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben 25W kullanıyorum.

Hız farkı şu videodaki gibi,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben 25W kullanıyorum.

Videoda 25W 45W'dan daha hızlı şarj ediyor ama kafam karıştı. Ayrıca sence aldığım 65W'lık adaptörü iade edip 45wattlık kablo ve adaptör alınır mı? Yoksa şu an 25W kullanmaya devam etmeli miyim?

Hızlı şarj kullanmak zararlı mı emin olmak istiyorum. Orijinal şarj aleti aldım ama kullanmakta tereddüt ediyorum.

Hızlı şarj bataryayı ısıtıyor o yüzden ısınıyorsa zararlı biraz. Hızlı şarj edince telefon yavaş şarja göre genelde daha hızlı şarjını bitiriyor ama bana sorarsan ben hep hızlı şarj kullanırım. Bende hem 100 wattlık hem de 12.5 wattlık telefon var ve kesinlikle 10 dakikada telefonun 100 şarj olması manyak bir konfor.

Videoda 25W 45W'dan daha hızlı şarj ediyor ama kafam karıştı. Ayrıca sence aldığım 65W'lık adaptörü iade edip 45wattlık kablo ve adaptör alınır mı? Yoksa şu an 25W kullanmaya devam etmeli miyim?

Aslında %86ya kadar 45W bariz daha hızlı ama %100e doğru Samsung'un politikası olan şarj hızını düşürme uygulanıyor. Bu yüzden denkleşiyor. Eğer 65W adaptörü tam özellikle kullanmayacaksan 45W alman daha iyi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı