Hızlı şarj kullanmak zararlı mı?

Aceleniz olduğu yerlerde hızlı şarj çok problem çıkarmaz.

Bir şekilde hızlı şarjı kapatmanın yolu var mı? Ayarlarda vs hiçbir yerde göremiyorum.

Var dostum Samsung S24+ kullanıyorum(başka telefonlarda var mı bilmem) ayarlara şarj yazdığında hızlı şarj cıkıyor. Eğer tıklarsan açma kapama var.

Genel olarak gün içinde şarj ederken hızlı şarj kullanabilirsiniz. 45W tehlikeli şarjlar değil. Dandik Çinliler bile 120W kullanıyor. Yine de mesela yatarken şarja takıp sabah çekeceğiniz zaman, telefonu aktif kullanmadığınız zamanlar şarja takacağınızda hızlı şarjı kapatıp öyle yavaş yavaş şarj edin. Eğer hava aşırı sıcak olduğu zamanlar(telefonun şarjda 40° geçtiği zamanlar) hızlı şarjı ya şarjı %65 %70 olana kadar ya da kapalı kullanırsanız en sağlıklısı olur.
Yine de tekrar edeyim hızlı şarj içinde Samsung çok temkinli. Cihazın ısındığını anlar anlamaz çekilen W azaltılıyor, aralıklarla düşürerek ısıyı korumaya çalışıyor, %80'den sonra yavaş yavaş şarj ederek şarj bitimine kadar cihazın soğumasını sağlıyor. En güvenli ve zararsız hızlı şarj Samsung'da olabilir.
Yani sadece gün içinde ve işim olan zamanlar hızlı şarj kullanmam cihaz ömrünü azaltmaz değil mi?

Var dostum Samsung S24+ kullanıyorum(başka telefonlarda var mı bilmem) ayarlara şarj yazdığında hızlı şarj cıkıyor. Eğer tıklarsan açma kapama var.

Yani sadece gün içinde ve işim olan zamanlar hızlı şarj kullanmam cihaz ömrünü azaltmaz değil mi?

Sadece işin olan zamanda tabii kullanacaksın zararı olmaz.

Sadece işin olan zamanda tabii kullanacaksın zararı olmaz.

Şarjım normal mi gidiyor ve iyi olup olmadığını nasıl anlarım bataryanın. Dışarı çıkmayacağım sürece gece yatarken maksimim pil tasarrufunda duruyor yani %80'e kadar şarj ediyorum gece. Ne kadar sürede gitmesi önemli

Şarjım normal mi gidiyor ve iyi olup olmadığını nasıl anlarım bataryanın. Dışarı çıkmayacağım sürece gece yatarken maksimim pil tasarrufunda duruyor yani %80'e kadar şarj ediyorum gece. Ne kadar sürede gitmesi önemli

Pil grafiği atarsan şarjının normal olup olmadığına bakabilirim.

Pil grafiği atarsan şarjının normal olup olmadığına bakabilirim.
Teşekkürler şimdiden bana bazen çok iyi geliyor bazende korkuyorum malıma değer veriyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250112_200903_Device care.jpg
    Screenshot_20250112_200903_Device care.jpg
    54,3 KB · Görüntüleme: 43
  • Screenshot_20250112_200858_Device care.jpg
    Screenshot_20250112_200858_Device care.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 39

Son kez bir şeyler soracağım, kusura bakma çok uzatıyorum. Ben 65 wattlık şarj aleti almıştım yanlışlıkla ama iade etmedim çünkü hem orijinal olduğu sürece zararı olmaz 45 watt çeker dedi Samsung yetkilisi hem de 45 wattlık aletlerin orijinallerinin hepsi kabloluydu. Bu yüzden 65 wattlık kullanıyorum ama genelde 25 wattlık kısmını kullanıyorum zaten. Ama şöyle bir sorun var ben 25 wattlık yerde hızlı şarjı açtığımda normal hızlı şarj oluyordu, sonrasında bir ara ihtiyacım oldu süper hızlı şarj kullandım ve ondan sonra 25 wattlık kısma taksamda süper hızlı şarj kullanmaya başladı. Bu beni korkutmalı mı bunu nasıl düzeltebilirim?

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı