Hızlı şarj zararlı mı?

Barixs

Centipat
Katılım
27 Nisan 2020
Mesajlar
313
Yer
Arş
Bugün A71 satın aldım. Süper hizli şekilde şarj oluyor gözüküyor. Bu özellik kapatılıp açılabiliyor. Her zaman hızlı şarj ile şarj etsem zarar verir mi?
 
Oppo hızlı şarj teknolojisinin pili hızlı bitirdiğini doğruladı

Ben zararlı olduğunu düşünüyorum açıkçası, Samsung'un S10 telefonlarında 15W destekleme sebebinin de bu olduğunu düşünüyorum.

Ama sizin telefonunuz 25W desteklliyor maksimum, ihtiyacınız olduğunda açık bırakıp ihtiyaç duymadığınızda kapatmak en mantıklısı olur.
 
Zararlı olsa Samsung uzunca süre bunu kullanmazdı bence 2 yıl garantili bunlar sen kullansanda bir şey olmaz bozulsa kullanıcı hatası sayılmaz.
 
Hocam şöyle telefonların batarya ömrü tam dolum üzerinden hesaplanıyor. Örneğin 500 tam dolumdan sonra kapasite düşüyor gibi düşünün. Telefonu çok kullanan birisiyseniz 500 tam dolum süresini hızlı şarj kısaltıyor. Yani aslında aynı mantık gibi düşünün. Zararlı değil çünkü telefonunuz size bu imkanı sunmuş. Eğer ki günde 1 kere şarj ediyorsanız sizin için bir problem olmayacaktır. Tabii ne güzel hızlı şarj oluyor diye günde 2-3 kez şarj ediyorsanız ömrü kısalacaktır bataryanın.
 

Geri
Yukarı