Hızlı yağlanan ve kepekli saç için ne yapılmalı?

• Konuyu başlatan v3rtecc
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 134

v3rtecc

Hectopat
Makaleler
3
Neredeyse 18 yaşıma geldim ama saçımda çok fazla kepek var, banyodan yeni çıkmama rağmen elimle saçımı taradığımda bile bayağı bir kepek dökülüyor. Ve 12 saat sonra yağlanmaya başlıyor, 3-4 farklı şampuan denedim az su ile duruladım çok su ile duruladım sıcak soğuk denedim ama bu sorunları bir türlü çözemedim. Şampuan dışında ne kullanmamı önerirsiniz?

Hangi şampuanları denedin ve saçını yıkama sıklığın ne? Her yağlandığında yıkıyor musun?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çinko pirition, salisilik asit veya çay ağacı yağı içeren şampuanlar iyi gelir. Saçını çok sıcak su ile yıkama ılık su kullan. Saç kremi kullanıyorsan diplerinde kullanma.

Öncelikle cildiyeye gitmediysen git. Ketoral gibi bir şampuan ilaç verecektir muhtemelen. Haftada 2 defa falan kullan dediği şekilde. Ardından şampuanını bulman lazım. Clear Ronaldo görselli olan bana iyi geliyor denemediysen öneririm. Yağlanma içinse yıkama sıklığını azalt saçının yağa da ihtiyacı var bunu unutma.

Hangi şampuanları denedin ve saçını yıkama sıklığın ne? Her yağlandığında yıkıyor musun?

Head and Sholuders'in dışı beyaz olanlardan birkaç tanesi, clear, Trendyol'daki birkaç kepeğe özel şampuan, duru ve bioblas. Her gün akşam banyoya giriyorum ama sabah saçım yağlandığından mecbur sadece saçımı yıkıyorum. Bugün 16 gibi banyoya girdim şu an saçımın arkası yağlandı bile.

Yukarıda arkadaş demiş Ketoral verecektir diye. Ketoral faydalı bir şampuan, aktif olarak kullanıyorum ve çok faydasını görüyorum gerçekten.

Çinko pirition, salisilik asit veya çay ağacı yağı içeren şampuanlar iyi gelir. Saçını çok sıcak su ile yıkama ılık su kullan. Saç kremi kullanıyorsan diplerinde kullanma.
Saçıma hiçbir şey sürmüyorum hocam, sadece şampuan ile yıkıyorum.

Öncelikle cildiyeye gitmediysen git. Ketoral gibi bir şampuan ilaç verecektir muhtemelen. Haftada 2 defa falan kullan dediği şekilde. Ardından şampuanını bulman lazım. Clear Ronaldo görselli olan bana iyi geliyor denemediysen öneririm. Yağlanma içinse yıkama sıklığını azalt saçının yağa da ihtiyacı var bunu unutma.
Yarın anneme soracağım bi hocam, teşekkürler.

Benimki uzunken yağlanıyordu dalga geçiyorlardı. Saçımı kısalttım, fön makinesiyle fön çekiyorum. Üzerine sertleştirici sprey sıkıyorum o gün yağlanmıyor. Artık saçıma iltifat bile alıyorum. Sonraki gün saçımı suyla ıslıyorum sabah eski sprey gitsin diye. Tekrar yapıp spreyliyorum akşamına duş alıyorum. Bu ayarda gidiyoruz bakalım:). Yani saçın uzunsa kısalt, fön çek, spreyle sertleştir. Bi dene belki yarar dostum. Wax sürme bence o kötü duruyor.

Head and Sholuders'in dışı beyaz olanlardan birkaç tanesi, clear, Trendyol'daki birkaç kepeğe özel şampuan, duru ve bioblas. Her gün akşam banyoya giriyorum ama sabah saçım yağlandığından mecbur sadece saçımı yıkıyorum. Bugün 16 gibi banyoya girdim şu an saçımın arkası yağlandı bile.
saçını yıkama sıklığını azaltman lazım bende diğer arkadaslar gibi haftada 2 ketokonazol önerecektim. dermoskin keratolytic sampuanı da kullanabilirsin yağlı saçlar için bha'lı sampuan kullanılmalı ve ılık suyla yıkamanı tavsiye ederim. saç kremi uyguluyorsan diplere değdirme. önceliğin haftada 2 ketokonazol sampuan olsun diğer günler de bha'lı sanpuanlar kullanabilirsin. saç derin hassas ise sebamed anti-dandruff'a da bakabilirsin iyice arastır ve uygula eğer işe yaranazsa cildiyeye gitmelisin. umarım kısa sürede düzelir

Technopat Haberler

Geri
Yukarı