Hızlı yazıcı ile standart filament basılır mı?

Makaleler
2
Daha fazla  
Bambu Lab A1 yazıcı aldım ama elimdeki filamentler Hyper serisi değil düz PLA ve PETG filamentler. Bunlarla yazıcıyı en yüksek hızında kullanabilir miyim? Olmuyorsa hızı hangi seviyeye kadar düşürmem lazım?

Generic PLA/PETG ile deneyin direkt. Hyper ile normal filamentlerin aşırı bir farkı olacağını düşünmüyorum. İhtiyaçlarınıza göre ayarlarınızı güncelleyip (overhang, retraction, hız gibi) kaydedebilirsiniz.

Bambu Lab A1 yazıcı aldım ama elimdeki filamentler Hyper serisi değil düz PLA ve PETG filamentler. Bunlarla yazıcıyı en yüksek hızında kullanabilir miyim? Olmuyorsa hızı hangi seviyeye kadar düşürmem lazım?
Hyper ibaresinin yer alması inan düşündüğün gibi bir fark yaratmıyor, yüksek hızlarda kullanıcaksan pla basma hyper pla bile alsan sonuçlardan memnun kalmassın, petg yi yüksek hızlarda sıkıntısız kullanırsın fakat o yazıcıyı aldıysan abs al.

Hyper ibaresinin yer alması inan düşündüğün gibi bir fark yaratmıyor, yüksek hızlarda kullanıcaksan pla basma hyper pla bile alsan sonuçlardan memnun kalmassın, petg yi yüksek hızlarda sıkıntısız kullanırsın fakat o yazıcıyı aldıysan abs al.
Bildiğim kadarıyla PETG ile ABS benzer dayanıma sahip ev özellikle açık kasa yazıcılarda PETG çok daha kolay basılıyor. ABS ile uğraşmaya gerek var mı?

Bildiğim kadarıyla PETG ile ABS benzer dayanıma sahip ev özellikle açık kasa yazıcılarda PETG çok daha kolay basılıyor. ABS ile uğraşmaya gerek var mı?
ABS yüksek hızlar için daha uygun diye dedim hocam, yüksek hızlarda pla basarsan baskın oyun hamuru olur, petg yi yüksek hızlarda kullanabilirsin ama.

ABS yüksek hızlar için daha uygun diye dedim hocam, yüksek hızlarda pla basarsan baskın oyun hamuru olur, petg yi yüksek hızlarda kullanabilirsin ama.
Anladım hocam sağolun bugün Robo90 Petg ile ilk baskıyı aldım. Sorunsuz ve hızlı şekilde tamamladı baskıyı. Gerçekten en azından ilk izlenim olarak BBL A1 mükemmel bir yazıcı diyebilirim :)

Evet. Generic diye slicerdan seçip ortalama 300 mm/s hızla daha yüksek sıcaklıkta sorunsuz baskı alabilirsin.

Hocam porima PLA ve Robo90 Petg var en yüksek hızda kullanabilir miyim? @Siyah Martı
En yüksek hız derken reklam hızlarını kastediyorsan hayır. Hazır profillerdeki hızları kastediyorsan filament marka ve f. türü tek başına belirleyici değil, hotend kapasitesi, model geometrisi,soğutma, baskı kalitesi vb. detayları da dikkate alman gereken durumlar olur. Klasik filamentle sorun yaşarsan sıcaklıkları biraz daha yüksek değerlere çekip ayar tutturabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı