11. sınıf dil öğrencisiyim. İleride meslek olarak İngilizce öğretmenliği ya da düz devlet memuru olmayı düşünüyorum. Her okuldan eve gelişimde o gün işlediklerimi tekrar ediyorum. Bazen de önümüzdeki derste işleyeceğimiz konulara çalışıyorum. Ama İngilizce çalışmaya çok vakit ayıramıyorum onu da belirteyim. Tabii ki alan dersim olduğu için en çok ona çalışıyorum fakat pek başarılı olduğumu düşünmüyorum. Haftasonlarını da siber güvenlik için çalışmaya, dinlenmeye, arkadaşlarla buluşmaya falan kullanıyorum. Anladığınız üzere siber güvenliğe ilgim var. 2019'dan beri bilgisayarı oyun oynamak için değil de bilgisayarları araştırmaya, çalışma mantığını donanımlarını öğrenmek için kullandım. Bir sene önce de siber güvenlik dalına ilgi sardım. Linux'u öğrenmeye başladım terminal komutlarına hakimim. Popüler olan toolların ne amaçla kullanıldığını biliyorum fakat kullanım olarak nmap ve SQL Injection harici diğerlerine pek hakim değilim. Python dilini de bayağı basit seviyede yani temel seviyede biliyorum. Sizce bu vakti derslerime mi ayırmalıyım yoksa öğrenmeye devam mı etmeliyim? Sonuçta bunu meslek olarak yapamayacağım o yüzden buna vakit ayırırken kötü hissediyorum biraz.