Hocalar kitap okumayı zorunlu yapmamalı

Üniversite de herkes kitap muhabbeti yapinca sen katilamayinca senin mood.
images (19).jpeg
 
@pr1me kendi adınıza konuşun derim. Kitap okumak kadar güzel bir şey yoktur :) Kitap okumak, insanı bilgili yapar ve cahil yapmaz. En kısa sürede kitap okumaya başlamanızı tavsiye ederim.
Şahsen zorunlu olmasını çok saçma buluyorum. Okuldayken bize de zorla okutturuyorlardı, o yüzden yıllarca kitap okumadım ben. Zorunlu bir şeymiş gibi yaptırınca insanın okuyası gram gelmiyor.
 
Ya şu hocaların kitap okumayı zorunlu yapmaları beni deli ediyor. Okula okuma kitabı getirmedim diye eksi yiyip duruyorum. Bu ne saçma bir şeydir ya. İstersem okurum zorla kitap mı okunur. Off of.

Bende sana katılıyorum mecbur olmamalı ama cidden kitap okuduğunda birçok olgunluk kazanacaksın. Mesela hayvan çiftliği kitabını veya malcomx kitabını oku sana birçok şey katacak kitaplardır. Ya da beyaz diş gibi kolay, metro serisi gibi zor, sharlock holmes gibi bulmcalı (arkadaş bulmacalı dedi ben okumadım o okudu da) bunları okuyup özetini çıkarıp en azından bir birikimin var diye gururlanabilirsin.
 
@blockdz bilmediğiniz bir şey var: Hocalar kitap okumayı kafasına göre zorunlu yapmıyor. MEB müfredatında var bu. Örneğin AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı'nda neden yazar eser soruluyor sanıyorsunuz? Müfredatta o kitapların hepsinin okunması gerektiği belirtiliyor ve öğretmene de okutulması gerekildiği söyleniyor. Bazı öğretmenler okutuyorken bazıları da okutmuyor. Anlayacağınız, öğretmenler kafasına göre kitap okutmuyor. Hepsi MEB müfredatında olan şeyler. Okumaya niyetiniz yoksa okullarda kalabalık yapmayın, herkes okul okumak zorunda değil.
 
@blockdz bilmediğiniz bir şey var: Hocalar kitap okumayı kafasına göre zorunlu yapmıyor. MEB müfredatında var bu. Örneğin AYT'de Türk Dili ve Edebiyatında neden yazar eser soruluyor sanıyorsunuz? Müfredatta o kitapların hepsinin okunması gerektiği belirtiliyor ve öğretmene de okutulması gerekildiği söyleniyor. Bazı öğretmenler okutuyorken bazıları da okutmuyor. Anlayacağınız, öğretmenler kafasına göre kitap okutmuyor. Hepsi MEB müfredatında olan şeyler. Okumaya niyetiniz yoksa okullarda kalabalık yapmayın, herkes okul okumak zorunda değil.
Hocalara suç falan bulmadım, Zorunlu olmasının genel olarak saçma olduğunu belirtiyorum. Ayrıca kitap okunması saçma gibi ithamlarda bulunmadım, Zorla güzellik olmaz bundan bahsediyorum. Kitap getirip getirmediğine göre artı-eksi verildiğinde çocuklara ters tepmesi gayet normal. Şuanda okuyorum zaten, o zamanlar bu yüzden okuyamadığımı belirttim. Konuyu alakasız yerlere çekmişsin.
 
@blockdz konuyu alakasız yerlere çekmiyorum. Bunlar MEB müfredatında olan şeyler. Öğretmenler de MEB müfredatında yazan şeyleri uyguluyor, uygulamakta yükümlüler. Çoğu öğrenci, öğretmenlerin bunu kafasına göre yaptığını düşünüyor fakat öğretmenler hiçbir şeyi kafasına göre yapmıyor. Müfredatta ne yazıyorsa o ve okula giden öğrencinin kitap okuması kadar doğal bir şey yoktur. Yorumumda da bunu belirtmeye çalıştım. Okula gerçekten okumak isteyenler gitmeli, okulda kalabalık yapmaya gerek yok.
 

Geri
Yukarı