Hogwarts Legacy kırıldı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Üniversiteye gideyim, ailem bana oyun bilgisayarı alsın, cebime paramı göndersin, gönderdiği paranın yetmediği yerde hırsızlık yapayım. Hiç demiyor ki oyun oynamak istiyorum ama ailemin gönderdiği para yetmiyor bir yerden para kazanmaya çalışayım.

Hocam oyun 700 TL yapmayın yani öğrenciyken çalışan kişi de her oyuna 700 - 1000 TL veremez.
Oyun oynamak bu kadar lüks olmamalı.

SteamUnlocked'e erken düşer bakalım.
Hmm daha düşmemiş.

Üniversiteye gideyim, ailem bana oyun bilgisayarı alsın, cebime paramı göndersin, gönderdiği paranın yetmediği yerde hırsızlık yapayım. Hiç demiyor ki oyun oynamak istiyorum ama ailemin gönderdiği para yetmiyor bir yerden para kazanmaya çalışayım.
Ne diyorsun kardeşim sen? Korsan kullanacaksan ötede kullan. Orijinal oynayacaksan ötede oyna. Emin ol Avrupa'da bu kadar laf etmiyorlar korsan kullananlara.

Buradaki asıl mesele para kazanıp kazanmama mevzusu değil bir oyunun 700 TL olması. Eleştirecekseniz eğer önce bu fiyatları eleştirin. Hiçbir öğrenci 1-2 haftalık yemek parasını bir oyuna veremez.

SteamUnlocked'e erken düşer bakalım.
Hmm daha düşmemiş.

Ne diyorsun kardeşim sen? Korsan kullanacaksan ötede kullan. Orijinal oynayacaksan ötede oyna. Emin ol Avrupa'da bu kadar laf etmiyorlar korsan kullananlara.
Kardeşin olacak yaşta olmadığıma eminim. Rahatsız olduysan söylediklerimden sen gidip ötede oynayabilirsin.

Engel olmaya çalışıyorlar zaten. Size uğramadılar diye kimse ceza almıyor mu sanıyorsunuz?
Korsan kullanmıyorum dedim ya zaten. 🙂

Madem yasak değil neden bu oyunları kıranlar ismini bile söylemiyor, neden hiçbirinin doğru düzgün sosyal medyası yok, neden hiçbirinin cinsiyetinden bile emin olamıyoruz? Çünkü yasak, kendileri hakkında en ufak bir bilgi bile verseler yakalanma şansları var.

Yaptırımı olmamasının sebebi fiziksel bir ürün olmadığı için takibinin zor olması bence, korsan film CD'si satmanın cezası da mı yok? Git korsan film CD'si satmaya çalış bakalım kaç ₺ para cezası alıyorsun :D
Crack yapanların suçlu olduğu ve onların cezası olduğunu biliyorum. Fakat korsan oyuncularda bir ceza yok ondan bahsediyorum. Fiziksel ürünlerde (mesela kopyalanmış test kitabı) cezası var zaten.

Lafı uzatmaya gerek yok. İsteyen 700TL ye satın alır, isteyen indirim bekler 150-200TL ye alır, isteyen 50-100TL ye paylaşımlı hesap alır, isteyen de korsan oynar. Tercih oyuncunun. Risk alıp almamak kişiye bağlı.

Buradaki asıl mesele para kazanıp kazanmama mevzusu değil bir oyunun 700 TL olması. Eleştirecekseniz eğer önce bu fiyatları eleştirin. Hiçbir öğrenci 1-2 haftalık yemek parasını bir oyuna veremez.
Bu anormal fiyatlar ülkedeki her üründe var, diğer ürünlerin fiyatlarını da bu şekilde eleştiriyor musunuz yoksa çoktan alıştınız mı? 700₺ 37 dolar çünkü, tam oyun fiyatı 60 dolar :D

Kardeşin olacak yaşta olmadığıma eminim. Rahatsız olduysan söylediklerimden sen gidip ötede oynayabilirsin.
Emin ol senin hayatında alabileceğin oyunlardan daha fazla para akıttım oyunlara. Ben bile bu kadar savunmuyorum. Kendinizi korsan oynayan görünce "ben niye para veriyorum ya keriz miyim?" diye düşünüyorsun.
Ülkenin fiyatlarını eleştirmen gerekirken gelmiş burada insanlara laf atıyorsun. Yarın ülkende fiyatlar 12000YTL'ye çıktığında 5000YTL maaşın ile orijinal almaya devam edersin umarım.

Çocuğuna 20-30 bin liralık sistem alabilen bir aile harçlık olarak az bir para göndermiyordur herhalde. 700 lira kenara atabilir. Ha yetmiyorsa ailenin gönderdiği para part-time bir iş bulup çalışabilirsin. Avrupa genciyle kıyaslıyorsunuz madem Avrupa'da gençler üniversitede ne kadar ailesinden destek alıyor. 18 yaşına geldi mi kendi parasını çıkarmak zorunda.
Sistemler hep 20-30 bin TL değildi.
Oyun oynamak için illaha o iyi sistem şart değil.

Çocuğun çalışmadığını ne biliyorsun?

Bende korsana karşıyım ama hiç bu kadar düşüncesiz, empatiden yoksun ve savunucu olmamıştım. Bu tiplerde "Korsan varken niye para veriyorsun enayi?" diyen tipler kadar uğraşmaya değmez ve laftan anlamaz insanlar. Hiç uğraşmayın bunlarla.

Bu anormal fiyatlar ülkedeki her üründe var, diğer ürünlerin fiyatlarını da bu şekilde eleştiriyor musunuz yoksa çoktan alıştınız mı? 700₺ sadece 37 dolar çünkü, tam oyun fiyatı 60 dolar :D

Aynı şekilde bir öğrenci 1-2 haftalık yemek parasını 2 tane sweate veremiyor zaten. Benim anlatmak istediğim şey elin Amerikalı'sı 50 birime oyun alırken biz otur çalış demek yerine oyun veya kıyafet fark etmez bir ürünü 50 birime almayı neden kendimize layık görmüyoruz?

Düşünemezler hocam parası olan parası olmayana her zaman kibirlenir sanki karşısında köpek varmış gibi konuşur acaba bu adam öğrenci iş bulamıyor bitane bilgisayarı var belki de zar zor aldırmış anasına babasına bunları düşünmez korsan bir oyun kullandı diye üstüne çullanır. Maalesef bu ülkede çok var. Yurtdışında o komik dolar, euro bazındaki fiyatların olduğu yerde bile insanlar sizin gibi başka birine karşı böylesine ezici konuşmaya çalışmıyor işte burda bile nasıl empati yapabildiklerini sizin gibi dümdüz düşünmediklerini gösteriyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı