Hogwarts Legacy'i 800 TL verip oynayamamak

Hiç de optimizasyon sorunu görünmüyor. 4K ultrada oynayıp bitirenler bile var. YouTube üzerinden oynanış videolarını görebilirsiniz.

4090 ile oynasam ben de 4K Ultra da performans sorunu yok derim. Oyunun bariz Memory leak sıkıntıları fazladan RAM kullanması anlamsız kapıda olan loadingleri ortada. Üzerine oyunu Ultra ya almadığını sürece kaplamaları kötü gibi olduğu da ortada.

4090 ile oynasam ben de 4K Ultra da performans sorunu yok derim. Oyunun bariz Memory leak sıkıntıları fazladan RAM kullanması anlamsız kapıda olan loadingleri ortada. Üzerine oyunu Ultra ya almadığını sürece kaplamaları kötü gibi olduğu da ortada.
Oyun gördüğün gibi 1080p'de 10 GB üstü VRAM harcıyor. Sorunsuz oynandığı da görülüyor. 8 GB ekran kartı alıp her oyunu ultrada oynayamazsınız. Bunun tartışması çok kez yapıldı ve yetersizlik oyun videolarıyla kanıtlandı. Henüz unreal engine 5 tabanlı oyunlar çıkmadı bile. Onlar çıkmaya başlayınca sistem gereksinimleri daha fazla yükselecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Korsan indirip oyna, ödediğin parayı da yapımcıyı desteklettiğine say.

Sen emeğin karşılığını ödedin mi ödedin bu saatten sonra Steam versiyonunu ya da korsanını oynamışsın kim karışır?

Zen3 yetersiz daha doğrusu.

Affedersin kıçı kırık UE4 ile yapılmış oyun, adamlar optimizasyon üzerinde yeteri kadar çalışmamışlar üzerine de Denuvo ve Steam Overlay eklenince kontrolden çıkmış. Yoksa Zen3'e çerez gelir.

Oyun gördüğün gibi 1080p'de 10 GB üstü VRAM harcıyor. Sorunsuz oynandığı da görülüyor. 8 GB ekran kartı alıp her oyunu ultrada oynayamazsınız. Bunun tartışması çok kez yapıldı ve yetersizlik oyun videolarıyla kanıtlandı. Henüz unreal engine 5 tabanlı oyunlar çıkmadı bile. Onlar çıkmaya başlayınca sistem gereksinimleri daha fazla yükselecektir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

5 dakikalık kesitle mi karşılaştırıyorsun ? :D Oyunu oynamadan oyunun optimizasyonu hakkında fikir sahibi olmak ne zaman geldi bilmiyorum ama ben oynayan birisi olarak 10gb vram in gereksiz kullanıldığını ve 8gb vram ile bile düzgün oynandığını söyleyebilirim.

5 dakikalık kesitle mi karşılaştırıyorsun ? :D Oyunu oynamadan oyunun optimizasyonu hakkında fikir sahibi olmak ne zaman geldi bilmiyorum ama ben oynayan birisi olarak 10gb vram in gereksiz kullanıldığını ve 8gb vram ile bile düzgün oynandığını söyleyebilirim.

Gereksiz değil aslında, VRAM ne kadar çok data kullanırsa (memory leak hariç) performansa etkisi olumlu olur. Bu "VRAM yetmedi şimdi droplar geliyor" olarak söylemiyorum, çünkü droplara çok fazla şey sebep olabilir (örn: bu oyunun optimizasyonu ve 2x8 ile dahi RAM darboğazına girebilmesi).

Ama elimizde RTX 3070 8 GB ile hayali bir RTX 3070 16 GB olsun. 16 GB olan şu ortamda daha fazla kare çizecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı