HOI 4 askerlerim hep yeniliyor

yiğitabrekk

Hectopat
Başlıkta da belirttiğim gibi HOI4'te nedense sürekli kaybediyor askerlerim. Oyunu daha yeni indirdim hiç bilmiyorum. Öyle az çok duyduğum şeyler ile oynuyorum. Üretimleri, inşaatları, devlet işlerini falan hallettikten sonra bulgaristana savaş açtım. 2 tane sınırımız var zaten, ben 2 farklı general ile 2 sınıra da saldırıyorum. Bir sınırda 36 askerle saldırıyoruz adamlarsa 5 askerle savunuyor ve 14 gün içinde kaybedeceğimiz yazıyor bir türlü kazanamıyorum. Detaylara baktığımda adamların bir bölüğü 300-500 damage ile savunurken bizim bir birlik 15 damage ile falan saldırıyor. Nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum askerlerimin silahları falan tam üretimde eksiğim yok ama hiçbir topraklarını alamadım. Hatta üzerine bir toprak kaybettim sonra çıktım oyundan.

Bulgaristan'a, Türkiye sınırından saldıramazsınız. Çok küçük bir alan. Saldırsanız bile 30-40 width asker gerekebilir.

Bulgaristan'a saldırdığınız tarafın arkasında bulunan limana çıkartma atacaksınız, bütün askerlerini pocketa sokup savaşı kazanacaksınız.

Öncelikle tavsiyem oyunu öğrenirken Türkiye oynamamanız. Çok güçsüz çünkü. Onun yerine Almanya oynayarak oyunu öğrenebilirsiniz.

Konuya gelirsek, birliklerin içini muhtemelen değiştirmiyorsunuz. Combat width sistemi var. Bir topraktan başka toprağa maksimum 40 widthlik asker saldırabilir. Mevcut gelen birlikler de 18 combat width. Eğer bu askerlerle saldırırsanız savaşa 3 asker girer ve combat widthi aştığınızdan ceza yersiniz, yani statları düşer.. O yüzden askerler 20 width olmalı.

Birliklerin içine gelirsek, piyadenin görevi line tutmaktır. Kesinlikle saldırıda kullanılmamalı. Eğer saldırı yapacaksanız birliğin içine 7 piyade, yanına da 2 artillery koymanız lazım ki rakibi pushlayacak soft atağa ulaşabilesiniz.

Başka bir nokta, tek toprağa 36 birlik koyduğunuzu söylüyorsunuz. Birliklere supply gitmemesi muhtemel, bu sebepten de gene ceza yerler.

Ayrıca saldırılan arazi de önemli. Eğer daha veya çamurlu araziye saldırıyorsanız çok zor itersiniz. Çünkü statlarınız düşer. Ama bulgaristan sınırı yanlış hatırlamıyorsam düzlük veya tepelik olduğundan böyle bir durum söz konusu değildir herhalde.

Eğer bu dediklerimi yaparsanız %90 pushlarsınız.

Askerleri düzenlemeniz lazım. Genel olarak yapılan 20 combat width 7 piyade 2 topçu. Çok asker yığıyorsanız birlikleriniz yıpranma yer itemez, ayrıca arazi şartları var nehire, dağa, tepeye, ormana vs. saldırırken savunan taraf avantajlı olur ve tutar. Doğru doktrinleri ve teknolojileri gitmeniz lazım ve mümkünse tank basmanız lazım. Tank basarsanız Mobil Savaş, piyade basarsanız Üstün Ateş Gücü gidebilirsiniz. Diğer iki doktrin genellikle askere alım nüfusu ve savunmayla ilgili. Bunun yanında milletlere göre değişiyor, Türkiye`de zaten(Türkiye oynadığınızı varsayıyorum) bir tane askerlere baya debuff veren milli ruh var, onu azaltmanız lazım. Örneğin Fransa oynarken Belçika ve Hollandayı alırsınız ancak Almanya, İtalya, Birleşik Krallık ve belki İspanya`yı hiçbir türlü alamazsınız çünkü ülke oynanmaz halde çok debuffı var. Doğru komutanları seçin (en yüksek yetenek puanı olan gibi) ve sadece çizip atak vermeyin. Manuel olarak yönetin, birlikleri çembere(pocket) alın ve yok edin, hava üstünlüğünü sağlayın, özellikle tankla iterken yakın hava desteğine ihtiyacınız var, gerekirse convoy raiding yaparak dışarıdan kaynak almasına izin vermeyin. Birazcık zor bir oyun izleyip öğrenmeniz lazım. Ayrıca Bulgaristan ya da Yunanistan gibi dar sınıra sahip olanlara çıkartma atmaya çalışın ve oradan ilerleyip aynı şekilde birliklerini çembere alın işi bitirin.

Teşekkür ederim cevap veren herkese. Bu kadar karışık şeyler yapmasamda birlik düzenleme yerini buldum. Oradaki şeyleri biraz değiştirdim ayarladım. Şimdiki Save'de Bulgaristan'ı aldım İran'ı da almak üzereyim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı